10 Κρυμμένα Μυστικά πίσω από τα διάσημα Logos των πιο γνωστών εταιριών παραγωγής του Hollywood

DreamWorks

Το λογότυπο του DreamWorks, αρχικά σκόπευε να δείχνει έναν άνδρα που καθόταν στην στη σελήνη. Ο καλλιτέχνης δεν το σχεδίασε. Ο Robert Hunt, αποφάσισε να βγάλει μια νέα έκδοση με ένα παιδί αντί για έναν άνδρα. Αυτή η ιδέα επιλέχθηκε στο τέλος. Παρεμπιπτόντως, ο Hunt εμπνεύστηκε το αγόρι από το γιο του.

Columbia

Μια γυναίκα που κρατούσε μια καυτή φλόγα, έγινε το λογότυπο της Columbia το 1924. Είναι ενδιαφέρον, το ότι το λογότυπο δεν βασίζεται σε ένα μόνο μοντέλο, αλλά προέκυψε από ένα συνδυασμό διαφορετικών. Η πιο πρόσφατη έκδοση που χρονολογείται από το 1992, βασίζεται σε μια συνηθισμένη Αμερικανίδα νοικοκυρά, τη Jennie Joseph, αν και τα χαρακτηριστικά του προσώπου της τροποποιήθηκαν σημαντικά για την τελική εικόνα.

Metro-Goldwyn-Mayer

Η ιδέα για το λογότυπο MGM προήλθε από τον Howard Dietz το 1924. Το Πανεπιστημίου της Columbia, είχε μια αθλητική ομάδα που ονομάζονταν «The Lions».

Από τότε, η MGM έχει παρουσιάσει πέντε διαφορετικά λιοντάρια στο λογότυπο της: Slats, Jackie, Tanner, George και Leo. Το τελευταίο είναι το σημερινό τους αστέρι.

Paramount

Για το λογότυπο Paramount, ο καλλιτέχνης William Hodkinson σχεδίασε ένα βουνό παρόμοιο με το βουνό Ben Lomond στη Γιούτα, όπου μεγάλωσε.

Στην αρχική έκδοση που έγινε το 1914, υπήρχαν 24 αστέρια: αυτός ήταν ο αριθμός των ηθοποιών που είχαν υπογράψει συμβάσεις με το στούντιο. Ωστόσο, η σύγχρονη έκδοση διαθέτει μόνο 22 αστέρια και κανείς δεν ξέρει το γιατί.

Warner Bros

Αυτό το λογότυπο φαίνεται αρκετά απλό: μοιάζει με ασπίδα με τα αρχικά των ιδρυτών της εταιρείας (τους αδελφούς Warner). Ωστόσο, πίσω από αυτό υπάρχει ένας βαθμός αξιοπρέπειας, διότι αυτό δεν ήταν το πραγματικό επώνυμό τους. Οι γονείς των ιδιοκτητών του κινηματογραφικού στούντιο ήταν μετανάστες στην Αμερική από τη Ρωσική Αυτοκρατορία και το πραγματικό τους επώνυμο ήταν το Wonskolaser.

Walt Disney

Το λογότυπο του πιο διάσημου κινηματογραφικού στούντιο στον κόσμο, απεικόνιζε πάντα ένα κάστρο παραμυθιού. Αρχικά, η έμπνευση για αυτή την εικόνα ήταν το κάστρο Neuschwanstein στη Γερμανία. Ωστόσο, το 2006 αντικαταστάθηκε από το Κάστρο της Σταχτοπούτας από τη Disneyland του Παρισιού.

Pixar

Το λογότυπο της Pixar, ήταν αποτέλεσμα της πρώτης επιτυχημένης ταινίας του στούντιο. Στους ανθρώπους άρεσε η «Luxo Jr.», μία λάμπα από μια από τις μικρού μήκους ταινίες τους που έγινε το 1986, οπότε αποφάσισαν να την αντικαταστήσουν με το γράμμα «i» στο λογοτυπό τους.

Castle Rock Entertainment

Αυτό το κινηματογραφικό στούντιο έχει αναλάβει εδώ και πολύ καιρό το Warner Bros, αλλά αρχικά (κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80), το Castle Rock Entertainment έκανε ταινίες από τα μυθιστορήματα του Stephen King.

Η εταιρεία πήρε το όνομά της από την ανύπαρκτη πόλη του Castle Rock που συχνά χαρακτηρίζεται ως το σκηνικό για τα μυθιστορήματα του βασιλιά. Το λογότυπό του δείχνει τον φάρο από την ταινία τρόμου του 1993 που βασίζεται στο βιβλίο του King με το ίδιο όνομα, Needful Things.

Lionsgate

Η Lionsgate είναι μια γέφυρα στο Βανκούβερ – ο τόπος όπου γεννήθηκε ο ιδρυτής της εταιρείας, Robert Altman. Σε αντίθεση με την MGM, δεν πήραν μέρος λιοντάρια!

Scott Free

Ο σκηνοθέτης Ridley Scott έχει το δικό του κινηματογραφικό στούντιο. Το λογότυπό του είναι ένα κινούμενο σχέδιο που δείχνει ότι ένα άτομο μεταμορφώνεται σε πουλί. Δίνει την εντύπωση ενός ατόμου που επιτυγχάνει την ελευθερία. Ο καλλιτέχνης που το σχεδίασε – ο Ιταλός εικονογράφος Gianluigi Toccafondo – το δημιούργησε σχεδιάζοντας κάθε ξεχωριστή κίνηση και στη συνέχεια φωτογραφίζοντας τη.

Credit: BrightSide

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση