10 Έξυπνοι Τρόποι για να Βάψετε τους Τοίχους του μικροσκοπικού Δωματίου σας και να το Κάνετε να φαίνεται Μεγαλύτερο!

Δυστυχώς, δεν μπορούμε κουνώντας το χέρι μας να μετακινήσουμε έναν τοίχο. Αλλά μπορούμε να δημιουργήσουμε μια οπτική ψευδαίσθηση, για να μεγαλώσει οπτικά ο χώρος, ακόμα και σε ένα μικρό δωμάτιο.

Μοιραζόμαστε μαζί σας συνδυασμούς χρωμάτων, με τους οποίους μπορείτε να σε ελάχιστο χρόνο να μεταμορφώσετε ακόμα και το πιο μικρό δωμάτιο.

Ένα χρωματιστό πάτωμα σε ένα φωτεινό και ανοιχτόχρωμο δωμάτιο, οπτικά θα κάνει το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και ευρύτερος.

Αν κάνετε χρωματιστό εκτός από το δάπεδο, και το ταβάνι, τότε ο χώρος θα φαίνεται πιο ευρύς, αλλά το ταβάνι θα φαίνεται οπτικά πιο χαμηλό.

Ένας πίσω τοίχος και το δάπεδο βαμμένο στο ίδιο χρώμα, προσδίδουν περισσότερο χώρο.

Το ταβάνι και ένας πίσω τοίχος στο ίδιο χρώμα, θα κάνουν επίσης το δωμάτιο ευρύτερο, αλλά θα μειώσουν το βάθος του.

Οι πλαϊνοί τοίχοι μπορούν οπτικά να επεκταθούν, αλλά θα μειωθεί το βάθος, αν βάψετε τον πίσω τοίχο του δωματίου με ένα χρώμα.

Αντιστρόφως, για να μειωθεί το πλάτος και να αυξήσει το βάθος, βάψτε τους πλαϊνούς τοίχους.

Αν το πρόβλημα είναι το χαμηλό ταβάνι, θα βοηθήσει να βάψετε με χρώμα τους πλαϊνούς τοίχους και τον πίσω τοίχο. Οπτικά μειώνουν το βάθος και το πλάτος του δωματίου, προς όφελος του ύψους.

Ο χώρος μπορεί οπτικά να μεγαλώσει, όχι μόνο με το χρώμα, αλλά και με τη βοήθεια ταπετσαρίας. Για να γίνει ένα δωμάτιο πιο μεγάλο, χρησιμοποιήστε ανοιχτόχρωμες ταπετσαρίες με λεπτεπίλεπτα μοτίβα.

Αν το δωμάτιο έχει πολύ ψηλά ταβάνια, τότε οι οριζόντιες ρίγες θα χαμηλώσουν το χώρο και ελαφρώς θα μειωθεί το βάθος.

Οι κάθετες ρίγες, αντίθετα, θα ανεβάσουν οπτικά ένα χαμηλό ταβάνι.

Για να γίνει το δωμάτιο πιο φαρδύ και για να μειωθεί το βάθος του, θα πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα με οριζόντιες ρίγες στο πάτωμα.

Credit: Adme

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση