Χωρίς σχέδια, απλά άρχισε να σκάβει. Το τελικό αποτέλεσμα; Τέλειο!

Πριν από 2 χρόνια ο Ashley Yeates, εμπειρογνώμων κατασκευαστής και σχεδιαστής, αποφάσισε να χτίσει ένα χομπιτόσπιτο στην αυλή του.

Για όσους δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, είναι τα σπίτια από το βιβλίο του J.R.R. Tolkien “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών“, όπου έμεναν τα χόμπιτ. Με τη βοήθεια του φίλου του, Alec Wright, ο Yeates τα κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο!

Είχα ξαναφτιάξει μικρά καταφύγια, αλλά ήθελα να ανεβάσω τον πήχη” είπε ο Yeates στην Daily News. “Μου αρέσει πολύ να κατασκευάζω πράγματα που είναι μοναδικά και ασυνήθιστα.

Η μηλιά που κάποτε βρισκόταν στην αυλή του είχε αρρωστήσει και πέθανε, οπότε στη θέση της οι δύο άντρες άρχισαν να σκάβουν την τρύπα για την κατασκευή τους.

Έφτιαξαν πρώτα έναν ανθεκτικό, ξύλινο σκελετό και για να το σφραγίσουν χρησιμοποίησαν αυλακωτό σίδερο και αδιάβροχα panels.

Μέσα στο χομπιτόσπιτο μπορεί κανείς να βρει πολλές ανέσεις, όπως μια μικρή κουζίνα, ένα χειροποίητο παγκάκι και χώρο εργασίας.

Το παγκάκι το “έντυσαν” με κόκκινο ύφασμα και χρυσαφί καρφιά, ενώ από κάτω υπάρχει ένα κρυφό ντουλάπι.

Χωράνε άνετα 3 ενήλικες, αλλά φυσικά τα παιδιά της γειτονιάς το λάτρεψαν και σύμφωνα με τον Yeates χώρεσαν να παίξουν μέσα 10, ταυτόχρονα!

Για μία ομάδα που ξεκίνησε χωρίς κανένα σχέδιο – έστω και πρόχειρο – μια χαρά τα πήγαν! Έχει μέχρι και αυτόνομο φωτισμό και εξαερισμό!

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση