Θα πάθετε πλάκα με τα νέα γραφεία του Facebook

Μόλις που πρόλαβε ο κολοσσός των κοινωνικών δικτύων να μετακομίσει στα νέα του γραφεία στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια, το περασμένο σαββατοκύριακο και ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, έσπευσε να δημοσιεύσει στον λογαριασμό του μια αεροφωτογραφία, με το μήνυμα «σχεδιάσαμε το μεγαλύτερο ενιαίο χώρο εργασίας στον κόσμο. Μια αίθουσα που χωρά χιλιάδες ανθρώπους με στόχο να δημιουργήσουμε τον ιδανικό χώρο συνεργασίας για τις ομάδες των μηχανικών μας».

Στην οροφή αυτών των καινοτόμων και ευχάριστων γραφείων υπάρχει ένα πάρκο 36.421 τετραγωνικών μέτρων, με διαδρομές για περπάτημα και πολλούς χώρους για να καθίσεις και να εργαστείς.

Το νέο κτίριο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απλό και καθόλου φανταχτερό. Αυτό έγινε επίτηδες, αφού ήθελαν ο χώρος μας να μοιάζει με ένα έργο που εξελίσσεται. Την ανακοίνωσή του τελειώνει δε με την υπόσχεση, πως θα μοιραστεί περισσότερες φωτογραφίες και ιστορίες για το νέο κτίριο, μόλις όλα μπουν στη θέση τους, δημοσιεύοντας ένα καρέ κατά τη διάρκεια πτήσης πάνω από την «πράσινη οροφή».

Το νέο αρχηγείο της εταιρείας είναι δημιούργημα του διάσημου 86χρονου Καναδού αρχιτέκτονα Φρανκ Τζέχρι. Η συνολική έκταση των γραφείων αγγίζει τα 40.000 τετραγωνικά μέτρα. Απέσπασε την ανώτερη πιστοποίηση για τη φιλικότητά του προς το περιβάλλον και τους εργαζόμενους σε αυτό. Πρόσφατα το Facebook ξόδεψε 400 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει μια λίγο μεγαλύτερη έκταση ακριβώς απέναντι από το νέο κτίριο.

Την τελευταία βραδιά πριν από τη μετακόμιση, το Facebook επέτρεψε σε κάποιους επιλεγμένους φωτογράφους-χρήστες του Instagram, να μπουν στο νέο κτίριο και να δημοσιεύσουν στους λογαριασμούς τους εικόνες από το εσωτερικό του.

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση