Αυτή η ξύλινη καμπίνα φαίνεται περίεργη! Μόλις όμως δείτε το εσωτερικό της, θα αλλάξετε γνώμη…

Το μεγάλο πάθoς του ξυλουργού Dan Pauly είναι οι αντίκες και το παλιό ξύλο.

Έτσι, ο τεχνίτης από τη Minnesota έβαλε μπρος το “The Rustic Way“, μια επιχείρηση που ειδικεύεται στην κατασκευή υπόστεγων κήπων, ξενώνων, σάουνες και διαφόρων άλλων.

Οι φωτογραφίες των – πλέον – διάσημων κατασκευών του έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου και ειδικά αυτές που αφορούν καλύβες όπως αυτές που θα δείτε παρακάτω, κυρίως για τον μοναδικό και ιδιαίτερο σχεδιασμό τους.

Κάθε μία από αυτές είναι κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο ξύλο και φιλικές προς το περιβάλλον.

Ο προπάππους του Dan μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη του 1800 και κατασκεύασε αρκετούς αχυρώνες στην κεντρική Minnesota. “Όποτε βρίσκω έναν παλιό αχυρώνα ή υπόστεγο, συνειδητοποιώ πως ίσως πρόκειται για το ίδιο ξύλο που χρησιμοποίησε ο πρόγονός μου πριν από 100 χρόνια περίπου” αναφέρει ο Pauly. “Πιστεύω πως ο σεβασμός που δείχνω στο ξύλο και τους τεχνίτες του παρελθόντος, είναι που κάνει τη διαφορά σε κάθε κομμάτι που δημιουργώ.

Μέχρι να αποσυναρμολογήσεις έναν παλιό αχυρώνα, δε μπορείς καν να φανταστείς πόσος κόπος και δουλειά χρειάστηκε από τους τότε τεχνίτες για να κατασκευαστεί. Κάθε ένα ήταν και ένα έργο τέχνης.

Αυτό όμως που σίγουρα δεν περιμένει να βρει κανείς σε μια τέτοια καλύβα είναι μία… σάουνα!

Ο Pauly μάλιστα πιστεύει πως το ξύλο που χρησιμοποιεί για τις κατασκευές του αντανακλά πλήρως την πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία της χώρας.

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση