Απίστευτο! Εκκλησία 400 ετών αναδύθηκε από το νερό στο Μεξικό!

Μερικές φορές, η φύση συνεργάζεται με την ανθρώπινη φαντασία για να παράγουν πραγματικά θαυμαστά πράγματα!

Πρόσφατα, τα ερείπια μίας εκκλησίας 400 ετών αναδύθηκαν από το νερό μιας δεξαμενής, στην Μεξικάνικη πολιτεία Τσιάπας. Η ξηρασία στην περιοχή προκάλεσε τα επίπεδα του νερού να μειωθούν κατά 82 πόδια, φέρνοντας την αρχαία δομή στην επιφάνεια για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Το κτίριο είναι συνδεδεμένο με τον Friar Bartolome de las Casas, τον πρώτο Επίσκοπο της Τσιάπας. Πιστεύεται ότι έφτασε στο Μεξικό το 1540 με μια ομάδα μοναχών, οι οποίοι στη συνέχεια έχτισαν την εν λόγω εκκλησία.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγεται από τους ιστορικούς, ο ναός χτίστηκε από Ισπανούς κατακτητές, ενώ υπολογίζεται ότι αρχικά έφτανε τα 30 πόδια ύψος. Η όλη κατασκευή έχει γύρω στα 183 πόδια μήκος και 42 πόδια πλάτος.

©David von Blohn[/caption] Η εκκλησία χάθηκε στο νερό όταν η περιοχή πλημμύρισε από την κυβέρνηση το 1966 για να δημιουργήσουν τη δεξαμενή Nezahualcoyotl. Έχει αναδυθεί δύο φορές από τότε που χτίστηκε το φράγμα. [caption id="attachment_283274" align="aligncenter" width="1000"]©David von Blohn

Το 2002, το επίπεδο του νερού έπεσε τόσο χαμηλά που οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τα ερείπια από το εσωτερικό.

Credits: Bright Side

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση