Ξύδι: Το Άγνωστο «Όπλο» Για Να Βελτιώσετε Και Να Κρατήσετε Ζωντανό Τον Κήπο Σας

Ξύδι: Το Άγνωστο «Όπλο» Για Να Βελτιώσετε Και Να Κρατήσετε Ζωντανό Τον Κήπο Σας

Τα λουλούδια σας θα ανθίσουν ξανά, τα ζιζάνια θα αρχίσουν να εξαφανίζονται – 13 πράγματα που θα προσφέρει το ξύδι στον κήπο σας που δεν γνωρίζουν πολλοί..

1. Τα ζιζάνια πεθαίνουν – αλλά τα λουλούδια σας ανθίζουν.

Ιδανικό για τους κηπουρούς που προτιμούν να χρησιμοποιούν ασφαλέστερους, φυσικούς τρόπους να εξοντώνουν τα ζιζάνια. Απλά βάλτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, στοχεύστε προσεκτικά τα ζιζάνια και είστε έτοιμοι!

2. Τα άνθη επανέρχονται στη ζωή. . .

Το ξίδι επίσης χρησιμεύει και για την ανάσταση των φυτών! Εάν τα αγαπημένα σας λουλούδια και θάμνοι παθαίνουν μολύνσεις από μύκητες ή μαύρες κηλίδες, το ξίδι μπορεί να τα βοηθήσει να αναστηθούν.

Αναμείξτε 2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι με τσάι από χαμομήλι και ψεκάστε το στα προσβεβλημένα φυτά. Θα ξαναγίνουν υγιή σε μηδέν χρόνο!

3. . . . και μερικά φυτά γίνονται ευτυχισμένα!

Ακούγεται τρελό, αλλά υπάρχουν μερικά φυτά που αγαπούν το ξύδι, όπως οι αζαλέες, τα ροδόδεντρα, οι ορτανσίες και οι γαρδένιες. Απλά αναμίξτε ένα φλιτζάνι αποσταγμένο ξύδι με νερό βρύσης και ψεκάστε αυτά τα φυτά για να τα κάνετε να ανθίσουν.

4. Το χώμα σας παίρνει τα πάνω του.

Χρησιμοποιήστε το για να αυξήσετε την οξύτητα του εδάφους του κήπου σας! Εάν η βροχή στην περιοχή σας είναι κάτι δύσκολο, αυτή η λύση είναι για σας.

Προσθέστε λίγο αποσταγμένο λευκό ξύδι όταν ποτίζετε. Προσθέστε το ξίδι απευθείας στις περιοχές, ή αναμίξτε 1 φλιτζάνι αποσταγμένο ξύδι με νερό βρύσης και χρησιμοποιήστε το μίγμα για να ποτίσετε το χώμα.

5. Οι σπόροι ενισχύονται.

Εάν έχετε φυτέψει κάποιους σπόρους και ανυπομονείτε να μεγαλώσουν ή τους είναι δύσκολο να φυτρώσουν, το ξίδι θα μπορούσε να διορθώσει αυτό το πρόβλημα! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρίψετε απαλά τους προβληματικούς σπόρους ανάμεσα σε γυαλόχαρτο και στη συνέχεια να τους βάλετε για μια νύχτα μέσα σε μείγμα 1 μέρους ξύδι, 4 μερών ζεστού νερού και ελάχιστο υγρό σαπούνι. Φυτέψτε κανονικά και σύντομα θα δείτε τους πρώτους πράσινους βλαστούς!

6. Οι πήλινες γλάστρες σας ανανεώνονται. . .

Οι πήλινες γλάστρες είναι κλασσικές για ένα λόγο, τα φυτά ανθίζουν σε αυτές και το χώμα παραμένει δροσερό. Αλλά μετά από λίγο, απορροφούν ασβέστιο, αλάτι και άλλα μέταλλα και χάνουν τη φυσική τους στιλπνότητα κατά τη διαδικασία. Ευτυχώς, ένα καλό μούλιασμα σε διάλυμα που αποτελείται από μισό μέρος ξύδι και μισό νερό, θα τις καθαρίσει αμέσως.

7. . . . Και τα φτυάρια σας έχουν μια νέα λάμψη. . .

Αν τα εργαλεία του κήπου σας έχουν σκουριάσει ή απλώς θέλετε να τους προσδώσετε μια λάμψη, ψεκάστε ή μουλιάστε τα σε ξύδι. Ξεπλύνετε τα και θα μοιάζουν με καινούργια.

8. . . . και σχεδόν όλα παίρνουν μια νέα, καθαρή ζωή!

Βασικά, όταν θέλετε να καθαρίσετε τον εξοπλισμό του κήπου σας και να δώσετε σε κάθε εργαλείο νέα ζωή, το ξίδι είναι ο καλύτερος φίλος σας. Χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τις γλάστρες, τα πιατάκια ποτίσματος και τα λουτρά πουλιών, για να απορροφήσετε τη σκουριά από τις βαλβίδες, τις βίδες, τα μπουλόνια και άλλα εργαλεία και να καθαρίσετε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου ή / και βεράντας.

9. Τα λουλούδια διαρκούν περισσότερο και στους εσωτερικούς χώρους.

Το ξίδι βοηθά στην στη διατήρηση των κομμένων λουλουδιών!
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γεμίσετε το ένα τέταρτο του βάζου σας με νερό και στη συνέχεια να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας λευκό αποσταγμένο ξύδι και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Τοποθετήστε μέσα τα φρεσκοκομμένα σας λουλούδια – ή ακόμα και εκείνα που χρειάζονται αναζωογόνηση! – και δείτε τα να ζωντανεύουν.

10. Τα κατοικίδια ζώα σας θα μείνουν μακριά. . .

Εάν έχετε σκυλιά ή γάτες, ξέρετε πόσο εύκολο είναι για αυτά να κάνουν ζημιά όταν αποφασίσουν να χαλαρώσουν κάτω από τα λουλούδια! Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να προσπαθείτε συνεχώς να τα απομακρύνετε επειδή έχετε το ξύδι στο πλευρό σας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να βάλετε κάποια παλιά μπλουζάκια ή άλλα κομμάτια ρούχων να απορροφήσουν λευκό ξύδι και στη συνέχεια να τα τοποθετήσετε σε κάποιες ξύλινες στοίβες γύρω από τον κήπο σας. Αντικαταστήστε τα κάθε 6 με 7 ημέρες και η μυρωδιά θα κρατήσει τα κατοικίδια ζώα σας μακριά από την αυλή σας.

11. . . . και τα άγρια ζώα επίσης.

Ζημιά στον κήπο σας μπορούν να προκαλέσουν και άλλα εξωτερικά ζώα, όπως είναι τα κουνέλια. Κάντε τα να απομακρυνθούν με φυσικό τρόπο, βυθίζοντας ένα ή δύο καλαμπόκια μέσα σε ξύδι για μια νύχτα. Τοποθετήστε τα γύρω από τον κήπο σας και είστε έτοιμοι.

12. Τα οπωροφόρα δέντρα σας θα προστατευθούν.

Εάν διαθέτετε οπωροφόρα δέντρα, ίσως μαστίζονται από μύγες. Εξοντώστε τες με ξίδι.
Αναμίξτε 1 φλιτζάνι νερό, 1/2 φλιτζάνι ξίδι μηλίτη, 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας μελάσα. Ρίξτε λίγο από το μίγμα σε 2 ή 3 παλιές κονσέρβες και κρεμάστε τες στο δέντρο σας. Ελέγξτε και ανανεώστε το μίγμα τακτικά και θα δείτε τις μύγες από τα φρούτα σας να εξαφανίζονται. (Δουλεύει και για τους σκώρους!)

13. Οι ανατριχιαστικοί εισβολείς δεν θα εμφανιστούν ξανά.

Μπορείτε να διώξετε τα ανεπιθύμητα έντομα όπως είναι τα μυρμήγκια από τον κήπο σας, ψεκάζοντας τους φράκτες και όπου θεωρείτε πως είναι απαραίτητο με λευκό ξίδι. Απλώς ψεκάστε τα απευθείας με ξίδι.

Credit: TipHero

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του