Βλασία: Το άγνωστο ομορφότερο χωριό των Καλαβρύτων “πνιγμένο” μέσα στα έλατα

Ένα χωριό κτισμένο μέσα στην πέτρα και στο έλατο. Πράσινο παντού, όμορφα διατηρημένα πέτρινα σπίτια, καταρράκτες, αλλά και πετρόκτιστα γεφύρια: Ένας πραγματικός παράδεισος!

Η Βλασία είναι δυο χωριά σε.. ένα. Χωρίζεται στην Άνω και στην Κάτω Βλασία χτισμένα και τα δυο αμφιθεατρικά πάνω στις απότομες πλαγιές του βουνού, μέσα στο πανέμορφο ελατόδασος του Ερύμανθου.

Απέχουν περίπου 25 χλμ. από τα ιστορικά Καλάβρυτα, από τον τόπο από όπου ξεκίνησε η επανάσταση του 1821, στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει την κωμόπολη με την πρωτεύουσα της Αχαϊας, Πάτρα.

Αν και δεν είναι πολύ γνωστά στο ευρύ κοινό, έχουν πάρα πολλά να σου προσφέρουν.

Φυσική ομορφιά, παλιά πετρόχτιστα αρχοντικά, ευχάριστη διαμονή, παραδοσιακές γεύσεις.

Μια επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, στα ιστορικά μοναστήρια του Μεγάλου Σπηλαίου και της Αγίας Λαύρας, στο Σπήλαιο των Λιμνών καθώς και το πέρασμα της χαράδρας του Βουραϊκού με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο είναι μερικές από τις προκλήσεις, που προσελκύουν πλήθος τουριστών στην ευρύτερη περιοχή, τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στη Βλασία υπήρχε από πολύ παλιά ορεινός τουρισμός, καθώς το χωριό ήταν για δεκαετίες πασίγνωστο θέρετρο, ιδανικό για το υγιεινό του κλίμα ιδιαίτερα σε ασθενείς με φυματίωση.

Από τη δεκαετία του 1930 πολλοί παραθεριστές ανέβαιναν στην Άνω Βλασία, ενοικίαζαν τα πέτρινα σπιτάκια του χωριού και περνούσαν μέσα στη δροσιά και τα κρύα νερά τα καλοκαίρια τους, ενισχύοντας ιδιαίτερα την τοπική οικονομία.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Ιερή Μονή Αγίου Νικολάου Βλασίας καθώς και ο αρχαιολογικός χώρος του αρχαίου Λεοντίου.

Ο ποταμός Σελινούντας χαρίζει μια απίστευτη πινελιά ομορφιάς στο τοπίο.

Δείτε και το βίντεο:


Ακολουθήστε μας στο Facebook:

Πηγή

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του