Βίκυ Βανίτα: Τα πιο μελαγχολικά μάτια, η κρυφή αγάπη για τον Σειληνό και η ασθένεια που κράταγε κρυφή μέχρι τέλους

Βίκυ Βανίτα: Γεννημένη στην Ελλάδα αλλά σίγουρα θα την μπέρδευες με κάποια κοπέλα από το εξωτερικό, με τα πιο εντυπωσιακά μάτια στον Ελληνικό κινηματογράφο. Κουβαλούσε μια μελαγχολία μέσα της αλλά πάντα έβγαζε μια γλυκύτητα. Η Βίκυ Βανίτα ήταν μια ηθοποιός με ευαισθησία και ταλέντο.

Τον Μαίο του 1948 γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, η ηθοποιός Βίκυ Βανίτα, η οποία από μικρή ηλικία, αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο της Υποκριτικής. Παρ’ όλο που δεν γνωρίζουμε πολλά για τα παιδικά της χρόνια, είναι ευρέως γνωστό, ότι πέραν της αγάπης της για την υποκριτική, η ίδια αγαπούσε και τη δημοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε μέσα από τον περιοδικό Τύπο και συγκεκριμένα μέσα από τις συνεντεύξεις που κανε στο περιοδικό “Τηλέραμα”.

Βίκυ Βανίτα: Οι σπουδές στην υποκριτική

Όσον αφορά την υποκριτική, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ το ντεμπούτο της στον ελληνικό κινηματογράφο το πραγματοποίησε το 1968 με την ταινία «Θύελλα στο σπίτι των ανέμων». Σχετικά με τη δημοσιογραφία, την υπηρέτησε από τον περιοδικό Τύπο.

Η Βίκυ Βανίτα έπαιξε συνολικά σε 16 ταινίες, με σημαντικότερο ρόλο αυτό της Ενζενί στην ταινία ο Τρελοπενηντάρης, με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα συμπρωταγωνιστή. Η τελευταία της εμφάνιση στον Ελληνικό κινηματογράφο σημειώθηκε το 1984 στην ταινία «Εδώ είναι Βαλκάνια»

Από εκεί και πέρα, η Βίκυ Βανίτα έπαιξε σε διάφορες σειρές. Κορυφαίες ήταν το «Παρά Πέντε», το «Ρετιρέ» όπου είχε το ρόλο της διευθύντριας, αλλά και το «Είσαι το ταίρι μου», όπου έπαιζε το ρόλο της τυφλής θείας Αιμιλίας. Μάλιστα, παρακάτω ακολουθεί σχετικό απόσπασμα από επεισόδιο σε βίντεο

Βίκυ Βανίτα: Ο έρωτας για τον Βαγγέλη Σειληνό

Η Βίκυ Βανίτα έζησε και τον έρωτα, αλλά και τον πόνο που μπορούσε να σου προκαλέσει. Ο Βαγγέλης Σειληνός ήταν ένας από τους μεγάλους έρωτες της ηθοποιού, μία σχέση στο ξεκίνημα της καριέρας της, που όμως δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Είχε, λένε, αρκετές ερωτικές απογοητεύσεις. Είχε, όμως και πολύτιμους φίλους δίπλα της. .

Βίκυ Βανίτα: H ασθένεια και ο θάνατός της

Η ηθοποιός είχε καρκίνο στους πνεύμονες, όμως, εκείνη θέλησε να το κρατήσει κρυφό και να δώσει μόνη της μεγάλη μάχη για τον καρκίνο. Στους δικούς της έλεγε ότι είχε το άσμα. Μόνη τη βρήκε και ο θάνατος στο διαμέρισμά της στο Νέο Κόσμο. Ήταν 8 Μαρτίου του 2007 όταν έφυγε από τη ζωή. Τη βρήκε η μητέρα της νεκρή στο σπίτι της.

Ο μοναχικός θάνατός της έφερε σε πολλούς στη μνήμη τη Σαπφώ Νοταρά, η οποία επίσης έφυγε από τη ζωή μόνη στο σπίτι της. Και τι σύμπτωση. Οι δύο γυναίκες εκτός από μοναχικές στη ζωή τους, υπήρξαν και γειτόνισσες στο Κουκάκι.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του