Βέρα Κρούσκα: Ο γάμος με τον Κώστα Αρζόγλου, η φιλία με τη Λαμπέτη και τη Βουγιουκλάκη και η απώλεια που τη σημάδεψε

Βέρα Κρούσκα: Η αγαπημένη ηθοποιός της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, έζησε έναν μεγάλο έρωτα με τον Κώστα Αρζόγλου. Υπήρξε σταθμός στη ζωή της, αλλά εκτός από το υποκριτικό της ταλέντο, επαγγελματικά ασχολήθηκε και με τη μουσική και το χορό. Η ίδια σήμερα είναι 75 ετών και ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Βέρα Κρούσκα: Το ξεκίνημα

Η Βέρα Κρούσκα (γεννηθείσα το 1947) είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα της ως χορεύτρια στο μπαλέτο του Φώτη Μεταξόπουλου, ενώ άρχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο σε υποστηρικτικούς μικρούς ρόλους στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Μερικοί από τους πιο σημαντικούς ρόλους της είναι στις ταινίες: «Κατηγορώ το κορμί μου (1969)», «Άγιος Νεκτάριος (1969)», «Ο Τελευταίος των Κομιτατζήδων (1970)», «Οι τελευταίοι του Ρούπελ (1971)» και «Δώστε τα χέρια (1971)».

Βέρα Κρούσκα: Ταινίες στον κινηματογράφο

1962 Ο Ταξιτζής
1962 Μερικοί το προτιμούν κρύο
1963 Η ψεύτρα χορεύτρια
1964 Ο θαλασσόλυκος
1964 Οι κληρονόμοι
1964 Ένας μεγάλος έρωτας
1964 Η σωφερίνα
1965 Όχι, …κύριε Τζόνσον
1966 Να ζει κανείς ή να μη ζει
1967 Έρωτες στη Λέσβο Κλάρα/Μαρία
1967 Ο αχόρταγος Ντίνα Καπάνταη [5]
1968 Στα σύνορα της προδοσίας Τζένη
1968 Κατάσκοποι στο Σαρωνικό
1969 Θυμήσου, αγάπη μου… Βέρα
1969 Ο Άγιος Νεκτάριος Βέρα Μαντά [6]
1969 Κατηγορώ το κορμί μου Βέρα
1969 Όχι Στέλλα Σαλβατόρε
1970 Ο τελευταίος των κομιτατζήδων Ισμήνη
1971 Οι τελευταίοι του Ρούπελ Όλγα Πάβλοβα [7]
1971 Δώστε τα χέρια Φιλιώ
1971 28η Οκτωβρίου ώρα 5:30 Ελένη [8]
1973 Ο βάλτος Λένα [9]
1978 Η χρυσομαλλούσα
1979 Ο ασυμβίβαστος Ειρήνη
1980 Και ξανά προς τη δόξα τραβά Δημοσιογράφος
1981 Το αίμα των αγαλμάτων Μαίρη
2001 Ο καλύτερός μου φίλος Δάφνη

Βέρα Κρούσκα: Τηλεόραση

Έτος Τηλεοπτική σειρά Κανάλι Σημειώσεις
1972 Το κορίτσι της Κυριακής ΕΙΡΤ
1973 Δρόμος χωρίς γυρισμό ΥΕΝΕΔ
1976 Εν Αθήναις…. ΕΡΤ
1977 Ιστορίες χωρίς δάκρυα ΕΡΤ
1979 Η μεγάλη παρέλαση ΕΡΤ
1980 Μεθυσμένη πολιτεία ΕΡΤ
1981 Οι σκλάβοι στα δεσμά τους ΕΡΤ
1985 Μικρές αγγελίες ΕΡΤ2
1986 Μικρογραφίες ΕΡΤ
1992 Βαμμένα κόκκινα μαλλιά ΑΝΤ1
1993 Οι φιλενάδες ΑΝΤ1
Πάθος ΕΡΤ1
1994 Τμήμα ηθών ΑΝΤ1 Επεισόδιο:Πορεία καταστροφής
1996 Βραδινές καμπάνες ΕΡΤ1
Οι επαγγελματίες Mega
1998 Απαγορευμένη αγάπη Mega
2007 Αν υπήρχες θα σε χώριζα Mega
Safe sex Mega Επεισόδιο:Πρακτορείο Άδωνις
7 θανάσιμες πεθερές Mega Επεισόδιο:Η Κολωνακιώτισσα πεθερά
2008 Το κόκκινο δωμάτιο Mega Επεισόδιο:Η Εκδίκηση μια κυρίας

Βέρα Κρούσκα: Όταν γνώρισε τη Λαμπέτη

Πρώτη εμφάνιση στο θέατρο στο έργο «Σαράντα καράτια» πλάι στην Έλλη Λαμπέτη. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Αλέξη Σολομό, Μιχάλη Κακογιάννη, Νίκο Κούνδουρο, Σταμάτη Φασουλή, Κώστα Μπάκα, Γιώργο Αρμένη, Παντελή Βούλγαρη, Κοραή Δαμάτη, Γιώργο Θεοδοσιάδη, Γιάννη Ιορδανίδη, Γιώργο Ρεμούνδο.

Βέρα Κρούσκα: Από μικρή ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός

Πάντα αυτό ήθελα να γίνω. Κάθε Κυριακή ο πατέρας μου με πήγαινε στο σινεμά. Καθόμασταν και βλέπαμε το έργο αρκετές φορές και, όταν γυρίζαμε, το πρόβαρα μόνη μου, στο δωμάτιό μου. Οι γονείς μου κατάγονταν από τη Σπάρτη και ήταν ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι. Ο μπαμπάς μου ξεκίνησε ως στρατιωτικός, αλλά παραιτήθηκε νωρίς, γιατί δεν συμφωνούσε με όσα γίνονταν αυτά τα χρόνια τα περίεργα. Η μάνα μου του έλεγε: «Πώς πήγες να γίνεις κι εσύ στρατιωτικός, κρατώντας ένα ακορντεόν στα χέρια;». Μετά πήρε τη δουλειά του πατέρα του, του παππού μου, που ήταν κουρέας. Η μαμά μου είχε μια μικρή βιοτεχνία με ασπρόρουχα και μετά με φόρμες γυμναστικής. Πήγα πολύ νωρίς σε σχολή χορού και ξεκίνησα τη δραματική πριν ακόμα τελειώσω το σχολείο. Τα έκανα όλα μαζί, είχε πει η Βέρα Κρούσκα.

Η γραμμή του προβάλλομαι από το προβάλλω είναι λεπτή. Δεν θέλω να μιλήσω για έναν άνθρωπο που αγαπάω όσο αγαπάω την μητέρα μου σχεδόν. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι με την Λαμπέτη με άγγιξε το χέρι της τύχης. Αυτό. Τίποτε άλλο είχε πει η Βέρα Κρούσκα το 2019.

Βέρα Κρούσκα: Η απώλεια που της στοίχισε

Δεν είχε καταλάβει κανείς τίποτα αλλά εγώ ήξερα πως δεν ήμουν εκεί. Δεν μπορούσα να ακυρώσω την παράσταση, την πρώτη φορά έμαθα για τον απρόσμενο θάνατο λίγο πριν βγω στη σκηνή και τη δεύτερη είχα γενική δοκιμή στο Εθνικό. Αυτό που έκανα τότε ήταν απάνθρωπο για μένα.

Δεν είναι πολλοί οι φίλοι μου, αλλά για μένα είναι πολύ σημαντικοί. Δεν έχω πολλές σχέσεις μέσα στο θέατρο. Λίγες και καλές. Γιατί θέλω να κοιτάζω τον άλλον στα μάτια, όχι να βρίσκομαι απλώς μαζί του. Θέλω να υπάρχουμε. Δεν είμαι άλλωστε και του πολύ έξω. Μόνον σε παραστάσεις θα με δει κάποιος, πουθενά αλλού. Από τις παρέες στο θέατρο έχω κρατήσει μόνον έναν, τον Σταμάτη Φασουλή.
Ο πιο μεγάλος μου φόβος όμως είναι μη χρειαστεί να γίνω βάρος σε κάποιον. Θέλω να φύγω χωρίς να βαρύνω κανέναν, δεν θέλω να ταλαιπωρήσω κανέναν δίπλα μου. Αισθάνομαι πολύ δυνατός άνθρωπος. Όλα τα αντιμετωπίζω μόνη μου. Δεν με φοβίζει η μοναξιά, είναι δημιουργική για μένα. Το ότι μπορώ να αποσύρομαι για να καθίσω λίγο μ’ εμένα μου δίνει δύναμη να αντιμετωπίσω πολλά πράγματα. Ούτε τον εαυτό μου», είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της η Βέρα Κρούσκα.

Βέρα Κρούσκα: Η παρέα με τη Βουγιουκλάκη

Για την παρέα της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη είπε η Βέρα Κρούσκα: «Η Αλίκη ήθελε να κάνει παρέα μαζί μου. Εγώ βέβαια δεν ταίριαζα πολύ με την παρέα της γιατί ήταν ξενύχτω. Δεν είχαμε συνεργαστεί ποτέ αλλά υπήρξα φίλη της τα τελευταία χρόνια πριν πεθάνει. Με έφερε κοντά της η Νόρα Βαλσάμη αν και η Αλίκη ήθελε πάντα με γνωρίσει. Αγαπάω το φως, ξυπνάω πολύ νωρίς. 6μιση-7 το πρωί ακόμα και όταν δεν δουλεύω. Ξυπνούσα το πρωί για να φάω πρωινό και η Αλίκη με την παρέα της ξυπνούσε το μεσημέρι».

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του