Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Η ηθοποιός σύζυγος, το ενδεχόμενο ενός παιδιού, η απώλεια που τον σημάδεψε και το βραβείο για τους Βατράχους του Αριστοφάνη

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ηθοποιούς του κινηματογράφου και του θεάτρου, καθώς έχει διακριθεί αρκετές φορές για τις εξαιρετικές του ερμηνείες και τους ξεχωριστούς ρόλους του.

Η γέννηση και οι σπουδές

Γεννημένος  στις 20 Σεπτεμβρίου του 1970 στην Αθήνα, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι Έλληνας ηθοποιός της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και του θεάτρου. Το 1992 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών ενώ το βιογραφικό του περιλαμβάνει πολλές και σημαντικές δουλειές στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Είναι ζευγάρι με την επίσης ηθοποιό Λίνα Πρίντζου.

Βραβεύσεις και διακρίσεις

Ανάμεσα σε όλες τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές του επιτυχίες, έχει διακριθεί  κερδίσει το Βραβείο Νέου Δημιουργού της Ένωσης Θεατρικών Κριτικών για την παράσταση «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη που ανέβηκε από το ΚΘΒΕ το 2003, το Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Πέντε Λεπτά Ακόμα» (2006) και το Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην τηλεοπτική προσαρμογή του μυθιστορήματος, «Το Δέκα» του Μ. Καραγάτση. Η φωνή του ακούγεται και σε ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Η θεατρική και κινηματογραφική του πορεία

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έχει συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις, «Καμπαρέ Στόρι», «Ο Μορμόλης», «Χασάπη Γράμματα», «Οι Υπηρέτριες», «Όλιβερ Τουίστ», «Αδάμ + Εύα Forever», «Λοκαντιέρα», «Μια Ιστορία με Ιστορίες», «Σάλτο Μορτάλε», Μαγειρεύοντας με τον Έλβις», «Μαμά μην Τρέχεις», «Βάκχες», «Βασιλιάς Ληρ», «Θεσμοφοριάζουσες», «Νύχτα Ραδιοφόνων».

Στον κινηματογράφο ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «E-Mail» (2001), «PO 20» (2004), «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» (2005), ενώ στην ιδιωτική τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές, “Ο κίτρινος φάκελος”, “Φάκελος Αμαζών”, “Βαμμένα κόκκινα μαλλιά, “Ο χήρος η χήρα και τα χειρότερα”, “Η εκτέλεση”, “Το γελοίον του πράγματος”, “Αραχτοί και λάϊτ”, “Δέκα μικροί Μήτσοι”, “Εις Θάνατον”, “Η αγάπη άργησε μια μέρα”, “Εγκλήματα”, “Σκυλίσια ζωή”, “Είσαι το ταίρι μου”, “Κόκκινος κύκλος, “Αχ και να ‘ξερες”, “Επτά θανάσιμες πεθερές”, “10η εντολή”, “Babalou, “10η εντολή”, “Εντιμότατοι κερατάδες”, “Safe Sex”, “TV Stories”, “Το δέκα”, “Εργαζόμενη γυναίκα, “Με λένε Βαγγέλη, “Δια ταύτα”, “Τα καλύτερά μας χρόνια”, “Καρτ ποστάλ”κ.λ.π.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Τα συγκινητικά λόγια για τη γυναίκα του

Καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, “Ενώπιος Ενωπίω”, ο ηθοποιός ήρθε μπροστά από μια έκπληξη που του επιφύλασσε ο παρουσιαστής. Συγκεκριμένα, στην εκπομπή προβλήθηκε ένα βίντεο με τη σύζυγό του, Λίνα Πρίντζου, στο οποίο η ίδια μιλά με τα καλύτερα λόγια για εκείνον, με αποτέλεσμα ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος να συγκινηθεί.

Η ίδια ανέφερε: «Τώρα θα μπούνε τα πράγματα στην θέση τους. Όλο αυτό ξεκίνησε όχι από ρομαντισμό αλλά από απόγνωση γιατί εγώ του είπα ότι όταν θα παντρευτώ θα είναι στα Γιάννενα με κλαρίνα για τρεις νύχτες. Ο ίδιος σκιάχτηκε και για αυτό πήγαμε να παντρευτούμε στην Βενετία. Ο Βασίλης έχει ένα τεράστιο ταλέντο πέρα από την υποκριτική του δεινότητα. Πηγαίνει την ζωή παρακάτω. Από την ημέρα που γεννήθηκε τάχθηκε υπέρ της αισιοδοξίας. Δεν μπορεί τις συγκρούσεις, τα φέρνει τα πράγματα εκεί που θέλει ο ίδιος χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Βιώνουμε ένα πολύ μεγάλο πένθος, την απώλεια της μαμάς μου. Εκεί ο Βασίλης με στήριξε, την στήριξε, μας στήριξε με μία γενναιότητα που δεν την περίμενα. Αναμετρηθήκαμε με πολύ άγρια συναισθήματα και οι δυο μας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι άνοιγε το ασανσέρ στον διάδρομο του νοσοκομείου και ήμασταν άυπνοι εγώ και ο αδερφός μου και έμπαινε ο Βασίλης έχοντας ένα φως, σαν να έμπαινε ο ήλιος μέσα στο δωμάτιο. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Για εμένα ο Βασίλης είναι ο Αη Βασίλης, ο δικός μου Αη Βασίλης που έρχεται με δώρα ψυχής φορτωμένος. Θα ήθελα να του πω να μην αλλάξει τίποτα, να είναι αυτός που είναι και να είναι καλά. Να είναι υγιής, δυνατός και γερός. Όλα τα άλλα μπορεί να τα καταφέρει, να τα καταφέρουμε αρκεί να είναι υγιής. Αυτό τίποτα άλλο».

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Το ενδεχόμενο ενός παιδιού

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος σε συνέντευξή του στο περιοδικό People το 2019, είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο ενός παιδιού.

«Μακάρι να έρθει ένα παιδί. Δεν το κυνηγάω κιόλας. Όπως δεν κυνήγησα τίποτε μέχρι τώρα, ούτε και το γάμο. Αν το θέλει ο Θεός και η μοίρα… Δεν είναι ακριβώς απόφαση αλλά απαιτεί πολλή ευθύνη», είχε αποκαλύψει ο γνωστός ηθοποιός.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του