Βανέσα Τζελβέ: Η υποκριτική στη εφηβεία, η “σχέση” με τον Βέγγο και η απόσυρση από την τηλεόραση

Η Βανέσα Τζελβέ, έγινε γνωστή μέσα από την τηλεοπτική σειρά, Λάμψη, ως το κορίτσι του Τίμου Δράκου. Ξεκίνησε την καριέρα της, σε μικρή ηλικία την δεκαετία του ΄80.

Ξεκίνησε για το όνειρο, που ήθελε να ολοκληρώσει, για την υποκριτική που χτυπούσε δυνατά  και έφυγε με μια βαλίτσα στο χέρι από τη Ναύπακτο, όπου γεννήθηκε, σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Αθηνών, ένα παράρτημα του Εθνικού.

Βανέσα Τζελβέ: Η αποχώρηση από την υποκριτική

Σε συνέντευξη της είχε αναφέρει: “Με σταματούσαν στο δρόμο, έρχονταν κατά πάνω μου, έπιαναν τα χέρια μου να τα φιλήσουν , με σήκωναν στα χέρια , μου άγγιζαν τα μαλλιά.

Στην αρχή δεν ήθελα ν’ αφήσω τη δουλειά μου. Όταν όμως υπάρχει αγάπη, εκτίμηση και εμπιστοσύνη μεταξύ δυο ανθρώπων, τότε όλα κατορθώνονται. Και ας ήμασταν από δυο διαφορετικούς κόσμους. Εύχομαι να ζήσουν τα παιδιά μου αυτό που έζησα με τον σύζυγό μου Παύλο για 33 χρόνια”.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 «έσκιζε» στις βιντεοταινίες της εποχής ως το γλυκό κορίτσι που όλοι οι συμπρωταγωνιστές της ερωτεύονταν. Έπαιξε σε ταινίες όπως «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα«, «Άγριες πλάκες στα θρανία» κ.ά., αλλά και σε πολλές σειρές της ΕΡΤ.

Βανέσα Τζελβέ: Η αποκάλυψη για τον Βέγγο

Στη Σχολή Θεάτρου Αθηνών γνώρισε, όπως λέει, και τον αξέχαστο Ντίνο Ηλιόπουλο, με τον οποίο έπαιξαν μαζί στο Άλσος της εποχής του Οικονομίδη, ενώ εκείνη δεν είχε καν ολοκληρώσει τις σπουδές της. Ο Ντίνος Ηλιόπουλος και ο Θανάσης Βέγγος είναι οι δύο ηθοποιοί που εκτιμούσε ιδιαίτερα.

Όπως είχε αποκαλύψει: «Τον “καλό μας άνθρωπο”, τον Βέγγο, τον είχα σαν πατέρα μου. Ταξιδέψαμε μαζί στην Αμερική σε περιοδεία, είχε και την ίδια ηλικία με τον μπαμπά μου. Τον λάτρευα. Αγαπούσα επίσης και τον Χάρρυ Κλυνν, στους δίσκους του οποίου συμμετείχα».

Από τις αξέχαστες συνεργασίες της είναι στις ταινίες «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», «Άγριες πλάκες στα θρανία» αλλά και σε πολλές σειρές της ΕΡΤ, όπως το «Ορκιστείτε, παρακαλώ», «Η εξαφάνιση του Τιμόθεου Κώνστα» και το θρυλικό «Θέατρο της Δευτέρας». Από τη «Λάμψη αποχώρησε το 1992», ήδη έγκυος στον δεύτερο γιο της. «Είχα επιλέξει να αποχωρήσω τότε, δίνοντας προτεραιότητα στη μητρότητα. Ακολούθησε μία τελευταία εμφάνισή μου στο σίριαλ “Η τέταρτη γυναίκα μου” του Βασίλη Τσιβιλίκα στην ΕΡΤ, το 1995».

Για να κρατήσει μια επαφή με τον χώρο του θεάματος, η Βανέσα Τζελβέ έκανε μεταγλωττίσεις σε παιδικά προγράμματα, βραζιλιάνικες και μεξικάνικες σειρές, τις ώρες που τα παιδιά της ήταν στο σχολείο. «Δεν μπορείς να κόψεις τους δεσμούς μια κι έξω» θα πει σήμερα. Για τη φιλία της με την ηθοποιό Τέτα Κωσταντά, η οποία αργότερα κατέληξε και σε κουμπαριά λέει: «Ήταν καρμική. Ταιριάξαμε από το πρώτο λεπτό που συστηθήκαμε. Κρατάει χρόνια αυτή η φιλία και γι’ αυτό η Τέτα βάφτισε τον δεύτερο γιο μου».

Προτεραιότητά μου ήταν πάντα τα παιδιά μου. Προτίμησα να γίνουν σωστοί άνθρωποι από το να κρατάω μια καριέρα. Και φυσικά δεν το έχω μετανιώσει».

Σήμερα λάμπει από περηφάνια για τους δύο γιους της, τον Κωνσταντίνο που είναι στρατιωτικός, και τον Άγγελο, που εργάζεται ως φυσικοθεραπευτής.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του