Την διέρρευσαν 46 χρόνια μετά: Η «απαγορευμένη» σκηνή του Ιησού από τη Ναζαρέτ που έκοψαν στο μοντάζ και δεν είδε ποτέ κανείς

Οι τηλεθεατές, θα ζήσουν ξανά το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1, για μια ακόμη φορά την σειρά “Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ”, το αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι με τον Ρόμπερτ Πάουελ στον ρόλο του Χριστού δε γίνεται.

Η επική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι, είναι ορόσημο της ελληνικής τηλεόρασης για την Μεγάλη Εβδομάδα. Έχει καθιερωθεί να παίζεται σε επανάληψη κάθε χρόνο.

Το σκηνοθετικό λάθος της σειράς

Αν και η σειρά αρχικά προβλήθηκε στους κινηματογράφους ως ταινία, ελάχιστοι έχουν δει μια από τις κορυφαίες σκηνές που κόπηκαν στο τελικό μοντάζ.

Μιλάμε για τη σκηνή της Ανάστασης του Ιησού, η οποία αν και γυρίστηκε κανονικά από την παραγωγή της ταινίας, στη συνέχεια ο Φράνκο Τζεφιρέλι αποφάσισε να τη διαγράψει εντελώς.

Όπως είχε εξηγήσει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του, υπήρχαν πολλά προβλήματα στα οποία δεν μπορούσε να δώσει λύσεις. «Προσπάθησα να γυρίσω τη σκηνή της Ανάστασης και υπήρχαν αυτά τα προβλήματα, που δεν γνωρίζεις πώς να τα λύσεις.

Είναι ένα μυστήριο, Η δουλειά μας μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη όταν πας να γυρίσεις τέτοιες σκηνές. Σε μια φωτογραφία είναι αλλιώς, αλλά στον κινηματογράφο, ο οποίος σου δείχνει γεγονότα, δεν μπορείς να δημιουργήσεις αυτό το μυστήριο. Το προσπάθησα αρκετές φορές.

Γυρίσαμε δύο διαφορετικές σκηνές για την Ανάσταση, αλλά στο τέλος αποφασίσαμε να αφήσουμε το κοινό να το φανταστεί όπως εκείνο ήθελε. Με την πίστη και τα πιο βαθιά του συναισθήματα γι’ αυτό το μυστήριο. Από κινηματογραφικής άποψης, φοβήθηκα ότι θα χάναμε αυτό το μυστήριο. Τι θα φορούσε ο Ιησούς; Θα έπρεπε να πέφτουν οι επίδεσμοι από το σώμα του; Ποιος θα ήταν ο σωστός τρόπος να γίνει; Όλα αυτά τα ερωτήματα γεννήθηκαν στο μυαλό μου. Σε κάποια άλλη ταινία ίσως να δούλευε αυτή η σκηνή, στη δική μας όχι».

H σκηνή κόπηκε στο μοντάζ, όμως, για όποιον θέλει να τη δει, τότε μπορεί να την αναζητήσει στο Youtube.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του