Συγκλονίζει η Ξένια Καλογεροπούλου: Όταν έχασα το φως μου πέρασα πολύ μεγάλη μοναξιά

Η γλυκύτατη και αγαπημένη ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου την οποία συναντήσαμε στην ταινία “Η κυρά μας η μαμή”, στο “Γάμος αλά ελληνικά” αλλά και στην ταινία “Before Midnight” με το Ίθαν Χωκ , αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες ηθοποιούς που πέρασαν από τον ελληνικό κινηματογράφο.

Μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή του EΡΤNEWS «Στο Κέντρο» του Γιώργου Κουβαρά η Ξένια Καλογεροπούλου με αφορμή την επιστροφή της στη θεατρική σκηνή και συγκεκριμένα στην παράσταση του έργου του Τσέχωφ «Θείος Βάνιας», στο θέατρο Προσκήνιο.

Ξένια Καλογεροπούλου: Τα όσα είπε σε συνέντευξη της

Η ίδια δήλωσε πάρα πολύ ευτυχής που είναι στο συγκεκριμένο θέατρο παρά τα πολλά προβλήματα που έχει λόγω ηλικίας.
Αναφερόμενη στο ζήτημα όρασης που αντιμετωπίζει είπε μεταξύ άλλων ότι «πρόσφατα έκλεισα τα 86 μου χρόνια και μου κάνανε πάρτι εδώ με κεράκια[…] έλεγα δεν θέλω άλλα γενέθλια, δεν θέλω να ζήσω γενικά, δεν αντέχω να είμαι έτσι, αλλά σιγά -σιγά κάτι άλλαξε γιατί άρχισα να δουλεύω, να κάνω πολλά πράγματα. Από εκεί που ήμουνα στο σπίτι κι έκλαιγα την μοίρα μου τώρα κάνω πολλά. Το βασικό βέβαια είναι η συμμετοχή μου εδώ πέρα, πρόκειται για έναν θίασο πάρα πολύ σπάνιο».

«Πέρασα πολύ μεγάλη μοναξιά από τότε που έχασα το φως μου γιατί ήταν και φυσικό έχουν όλοι οι άνθρωποι δουλειές, έχουν παιδιά, έχουν προβλήματα…πού να έρχονται να βλέπουν μια γρια τυφλή και να της κάνουν παρεούλα…ήμουνα πάρα πολύ μόνη. Τώρα όμως έχει συμβεί το αντίθετο, δεν προλαβαίνω…» τόνισε μεταξύ άλλων η αγαπημένη ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας.

Ξένια Καλογεροπούλου: Λίγα λόγια για τη ζωή της ηθοποιού

Η ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1936 στην Αθήνα και μεγάλωσε σε «καλλιτεχνικό» σπίτι.

Η μητέρα της,  ήταν ζωγράφος και έτσι η Ξένια είχε συνηθίσει από νεαρή ηλικία να συναναστρέφεται με γνωστούς ζωγράφους, εικαστικούς και άλλους καλλιτέχνες.

Βρέθηκε στη Βασιλική Ακαδημία δραματικής τέχνης στο Λονδίνο. Σε αυτό βοήθησε και η φιλία της μητέρα της με την Αμαλία Φλέμινγκ, η οποία θεωρούσε πως η φοίτησή της εκεί, θα της έκανε καλό.

Η ίδια έχει αναφέρει πως στη σχολή δεν έμαθε και πολύ σπουδαία πράγματα καθώς οι καθηγητές δεν ήταν υψηλού επιπέδου.

Αργότερα,  το 1964 πήρε το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία της στην ταινία «Γάμος αλά Ελληνικά». Σε πρόσφατη συνέντευξή της είπε πως ότι έμαθε για την υποκριτική, το έμαθε στην Ελλάδα και όχι στη σχολή του Λονδίνου.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της, η Καλογεροπούλου επέστρεψε στην Ελλάδα και λίγο αργότερα άρχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο.

Η πρώτη της ταινία ήταν «η κυρά μας η μαμή». και η  τελευταία της εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν το 2013 στο “Before Midnight”.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του