Σπύρος Τσεκούρας: Ο τηλεοπτικός Παοκτζής, η εξομολόγηση για το θέατρο, το παράπονο και η επιτυχία στην σειρά

Σπύρος Τσεκούρας: Ο αγαπημένος τηλεοπτικός οπαδός του ΠΑΟΚ, που αγαπήσαμε μέσα από τον ρόλο του Μπάμπη στην σειρά “Μην αρχίζεις την μουρμούρα” γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία έκανε πρωταθλητισμό στην κολύμβηση ενώ από το 1993 ξεκίνησε τις σπουδές του στην υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν.

Στην προσωπική του ζωή ο Σπύρος Τσεκούρας είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους ενώ δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο.

Σπύρος Τσεκούρας: Επαγγελματική πορεία

H καριέρα του ξεκίνησε, αρχικά στο θέατρο. Το 2005 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση στη κωμική σειρά «Ελλάς το μεγαλείο σου». Το 2008 έκανε διάφορες εμφανίσεις στην τηλεόραση σε δύο ιστορίες των σειρών «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα» και σε μία της σειράς «Αληθινοί Έρωτες» ενώ το 2009 έκανε μία guest εμφάνιση στη δραματική σειρά «Καρυωτάκης». Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία «Σούλα Έλα Ξανά».

Σπύρος Τσεκούρας: Όσα είχε πει για τον ρόλο του Μπάμπη

Για τον τηλεοπτικό του ρόλο είχε μιλήσει και είχε αναφέρει σχετικά: “Το σενάριο για μένα είναι ο μπούσουλας, γιατί τον περιγράφει ακριβώς, και πάνω σε αυτό πατάω και εγώ. Ο ήρωάς μου είναι «καθαρός», οικείος, κιμπάρης. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι έχω φίλους από τη βόρεια Ελλάδα, από τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη, και οι αναμνήσεις μου είναι δυνατές για τους Μακεδόνες. Οπότε, ναι. Όταν χρειάζεται, θυμάμαι τι λένε τα καρντάσια μου για διάφορα θέματα και αυθόρμητα τα χρησιμοποιώ. Ο Μπάμπης, ας πούμε, ως Θεσσαλονικιός είναι πιο χαλαρός, η Ξένια είναι πολύ οργανωτική, καθώς έχει μεγαλώσει στη Γερμανία, λέει ο Σπύρος Τσεκούρας. Τη σειρά την έβλεπα πριν λάβω μέρος σε αυτήν, γιατί μου άρεσε πολύ. Τελικά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μια βαθιά μου επιθυμία έγινε πραγματικότητα. Όταν σπουδάζεις ηθοποιός δεν ξέρεις τα βήματά σου αν θα σε βγάλουν στο θέατρο, στο σινεμά, την τηλεόραση. Πάντως, είμαι ευγνώμων που τα βήματά μου με έβγαλαν στη «Μουρμούρα»…

Σπύρος Τσεκούρας: Το θέατρο είναι ο πλούτος μας

“Είναι το μόνο πλάσμα στο πλανήτη που παράγει πολιτισμό και τρέφει την ψυχή του μέσα από τον πολιτισμό. Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό πολιτισμένο ον πάνω στη Γη, άρα δεν μιλάμε για πολυτέλεια, αλλά για ανάγκη. Ούτε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν είχαν κλείσει ποτέ τα θέατρα και έκλεισαν με την πανδημία. Η γενιά μας το είδε και αυτό. Η βαριά βιομηχανία μας, και αυτό το έλεγε και η Μελίνα Μερκούρη, είναι ο πολιτισμός. Το θέατρο είναι ο πλούτος μας. Η αρχαία δραματουργία. Η Επίδαυρος, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου είναι η «μήτρα» μας”, αναφέρει ο Σπύρος Τσεκούρας.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του