Σπύρος Σταμούλης: Από τύχη ηθοποιός, η επιτυχία ως εισαγγελέας, η απώλεια του πατέρα και η σκέψη για τον γάμο στο μέλλον

Σπύρος Σταμούλης: Ο ηθοποιός που γνωρίσαμε ως Αλέξη Γραμματικό στις «Άγριες Μέλισσες» και μας εξέπληξε όλους με την υποκριτική παρά το άδοξο τέλος που είχε ως ρόλος. Γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1986, στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πεύκη. Ο πατέρας του ήταν ναυτικός και έλειπε για αρκετούς μήνες από το σπίτι, όμως αυτό δεν επηρέασε την αγάπη που έχει για εκείνον.

Από μικρή ηλικία ήξερε, ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός και έτσι σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου αφού πρώτα πήρε πτυχίο στις οικονομικές επιστήμες και μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σπύρος Σταμούλης: Η πορεία στο θέατρο

Η πρώτη θεατρική παράσταση που είδε ήταν το «Ξύπνημα της Άνοιξης» στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη. Ερμήνευσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη δραματοποιημένη σειρά (docudrama) «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του», μία παραγωγή του COSMOTE HISTORY αφιερωμένη στη ζωή, το έργο και τη διεθνή πολιτική δράση του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Τον Σπύρο Σταμούλη τον γνωρίσαμε μέσα από το ρόλο του Μουράτ στη δραματική σειρά εποχής, «Το Κόκκινο Ποτάμι» αλλά έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την συμμετοχή του στις Άγριες Μέλισσες.

Όπως είχε αναφέρει και ο ίδιος στον Γρηγόρη Αρναούτογλου: “Σαν παιδί ήμουν πολύ ντροπαλός και ακόμα είμαι. Ασχολήθηκα με το θέατρο για να πολεμήσω τον κοινωνικό φόβο. Σπούδαζα οικονομικά, μέχρι που πήγα σε μια θεατρική ομάδα μετά από προτροπή μιας φίλης μου. Πήρα πολύ αγάπη από τους γονείς μου. Έκανα μεταπτυχιακά στα ναυτιλιακά, γιατί ο πατέρας μου ήταν ναυτικός.Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι και δε θα μπορούσαν να συνδυαστούν. Είμαι χαρούμενος που συμμετέχω σε παραγωγές με εξαιρετικούς συνεργάτες και μαθαίνω συνεχώς καινούργια πράγματα σαν καλλιτέχνης. Ελπίζω πως όταν υπάρξει μια κανονικότητα στη ζωή μας λόγω της πανδημίας, θα συμμετέχω και σε όμορφες θεατρικές παραστάσεις”.

Σπύρος Σταμούλης: O θάνατος του πατέρα του

Στην συνέχεια είχε μιλήσει για τον θάνατο του πατέρα του και πόσο του στοίχισε η απώλεια του: “Τον πατέρα μου τον έχασα πριν από πέντε χρόνια από καρκίνο. Μου ήταν πολύ δύσκολο. Είχαμε καλές σχέσεις. Ήξερα πόσο μ’ αγαπούσε, τι θα ήθελε για εμένα. Ήξερε επίσης πώς ονειρεύομαι στη ζωή μου να ασχοληθώ με το θέατρο. Το είχαμε συζητήσει. Πιστεύω πώς η πορεία που έχω ακολουθήσει δε θα τον απογοήτευε”.

Σπύρος Σταμούλης: Ο περίφημος ρόλος του Αλέξη

Για τον ρόλο του εισαγγελέα είχε αποκαλύψει: Σαν ηθοποιός έκανα και εγώ την έρευνά μου. Να δω τι κάνει ένας εισαγγελέας. Αυτό που με προβλημάτισε στο ρόλο του Αλέξη, είναι πόσο ψυχρός μπορεί να είναι αυτός ο άνθρωπος. Ο Αλέξης μεγάλωσε στην απόλυτη ανέχεια. Κατάφερε να σπουδάσει και να γίνει εισαγγελέας, για να κάνει καλό στον κόσμο. Φοράω παντού μάσκα και δεν με αναγνωρίζουν. Ωστόσο με είδαν κάποιοι αστυνομικοί και με αναγνώρισαν και μου είπαν: “Κλείσε μέσα τον Βόσκαρη”.

Σπύρος Σταμούλης: Η σκέψη του για τον γάμο

Για την προσωπική του ζωή είπε ο ηθοποιός είχε πει: “Δεν είμαι κατά του γάμου. Είμαι μικρός ακόμα. Στο μέλλον θα παντρευτώ”… είπε ο ηθοποιός για την προσωπική του ζωή ενώ αποκάλυψε ότι είναι 35 ετών.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του