Σπύρος Μπιμπίλας: Ο άρχοντας της Disney και πρόεδρος του ΣΕΗ, η σχέση του με τη θρησκεία, ο έρωτας και ο λόγος που δεν ήθελε παιδιά

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ηθοποιούς με τεράστια καριέρα στο χώρο της υποκριτικής, καθώς επίσης και στον κόσμο της Disney. Οι μεταγλωττίσεις στις οποίες έχει χαρίσει τη φωνή του είναι πολλές και ο κόσμος τον αγαπά και τον σέβεται για το έργο του όλα αυτά τα χρόνια ως Πρόεδρο των Ελλήνων ηθοποιών.

Σπύρος Μπιμπίλας: Λίγα λόγια

Γεννήθηκε το 1956 στον Πειραιά και έχει δύο αδέλφια. Ο πατέρας του απεβίωσε όταν ο ίδιος ήταν σε ηλικία 10 χρόνων και έτσι αναγκάστηκε να εργαστεί από τα 15 του.Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επειδή δεχόταν πίεση από συγγενικά πρόσωπα, που ασκούσαν επίσης το επάγγελμα του δικηγόρου.

Σπύρος Μπιμπίλας: Οι δηλώσεις του ηθοποιού

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τον έρωτα στη ζωή του, για το αν θα ήθελε να κάνει ένα παιδί, για τις θρησκείες, αλλά και για το αν “καβάλησε καλάμι” μετά την μεγάλη αναγνώριση που είχε από την επίθεση που δέχτηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος τον είχε αποκαλέσει μέτριο ηθοποιό.

Όπως παραδέχτηκε για μια ακόμη φορά είναι άθρησκος και πορεύεται με βάση την αγάπη η οποία τον καθορίζει στη ζωή του. Είπε πως γράφει την αυτοβιογραφία του, ενώ επέμεινε πως οι ταινίες με τον Πέτρο Φιλιππίδη πρέπει να παίζονται για να παίρνουν οι ηθοποιοί που συμμετείχαν μερίδιο από τις προβολές. Παιδί; Όχι όπως είπε χαρακτηριστικά ποτέ δεν ήθελε να κάνει. “Τα μυαλά μου δεν πήραν αέρα, είμαι αυτός που ήμουν πάντα, και μετά την τεράστια αναγνώριση που υπήρξε” λέει χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Σπύρος Μπιμπίλας:Η επιλογή του να μην κάνει παιδί

“Ό έρωτας έπαιξε τεράστιο ρόλο στη ζωή μου. Την προσωπική μου ζωή δεν την έχω αναλύσει ποτέ γιατί δεν χρειάζεται, ο κόσμος πρέπει να ξέρει τη δουλειά μας, το τι κάνουμε στο κρεβάτι μας τι τον αφορά; Έχω περάσει μια πολύ ωραία ζωή, διότι δεν είμαι του άρπα κόλλα, είμαι των μεγάλων σχέσεων, και οι τέσσερις μεγάλες σχέσεις που έχω ζήσει στη ζωή μου είναι άνθρωποι της οικογένειας μου. Δεν ήθελα ποτέ να κάνω παιδί, δεν με απασχόλησε ποτέ, δεν με ενδιέφερε να αφήσω τη συνέχεια μου, θα αφήσω την καλή μου αύρα και όλο αυτό το έργο που κάνω για τους άλλους. Νομίζω είναι πιο σπουδαίο από το να κάνω παιδί. Έχω κάνει οικογένεια όλους τους ηθοποιούς και τους έρωτες της ζωής μου” είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο αγαπημένος ηθοποιός αποκάλυψε πως έχει 25 παπαγάλους στο σπίτι του, στους οποίους τους περισσότερους έχει και ονόματα.

Δείτε ένα απόσπασμα από τον Σπύρο Μπιμπίλα:

Σπύρος Μπιμπίλας:Η θέση του στο ΣΕΗ

Η πρώτη του θεατρική παράσταση, Η Αυλή των Θαυμάτων, έγινε με την Πειραματική Σκηνή της σχολής του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Έχει παίξει στην πιο σημαντική τηλεοπτική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης (Οι Πάνθεοι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι). Έχει παίξει στην μίνι σειρά του αμερικανικού δικτύου NBC με τίτλο “The First Olympics: Athens 1896”. Είναι η φωνή που σημάδεψε την παιδική μας ηλικία. Στα Στρουμφάκια, στον Αστερίξ, στον Λούκι Λουκ, στους Φλιντστόουνς, στις περιπέτειες του Τεν Τεν, στον Τάο Τάο, στον Νιλς Χόλγκερσον, και πρόσφατα στην μεταγλώττιση της ταινίας «Ο βασιλιάς των λιονταριών». Τον επέλεξε ο ίδιος ο Μάνος Χατζιδάκις να παίξει στην Πορνογραφία. Και είναι μια ιστορική θεατρική παράσταση.

Έχει κάνει πολλές guest εμφανίσεις στην τηλεόραση, μερικές από τις οποίες έγιναν στις σειρές Η Λάμψη, Καλημέρα Ζωή, Οι Μεν Και Οι Δεν, Τμήμα Ηθών, Αγνοημένοι, Κάζα ντι Μακαρόνι, Επτά Θανάσιμες Πεθερές και Λόλα.

Εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου υποδύθηκε τον χασάπη Λάκη Φουρτουνάκη στο επεισόδιο «Η Βεντέτα» ρόλος που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό. Πολλές οι επιτυχίες του Σπύρου Μπιμπίλα στο θέατρο.

Σπύρος Μπιμπίλας:Οι χαρακτήρες που χάρισε τη φωνή του

Έχει δώσει τη φωνή του, μεταξύ άλλων: Bugs Bunny, Χαχανούλης / Γκρινιάρης / Σκουντούφλης (Στρουμφάκια), Τουίτι, Κέρμιτ ο Βάτραχος(The Muppet Show), Μεγάλος Δούκας (Σταχτοπούτα, Σταχτοπούτα ΙΙ και ΙΙΙ), Ρήγας Κούπα και Μπιλ η Σαύρα (Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων), Γουρουνάκι (Γουίνι το Αρκουδάκι), Ζάζου (Ο Βασιλιάς των Λιονταριών), Ιάγκο (Αλαντίν, Η Επιστροφή του Τζαφάρ, Ο Αλαντίν και ο Βασιλιάς των Κλεφτών), Ντόλυ (Λούκυ Λουκ), Μπισκοτούλης (Σρεκ, Σρεκ 2, Σρεκ ο Τρίτος, Σρεκ κι Εμείς Καλύτερα).

Συμμετείχε με ρόλους στα: Νιλς Χόλγκερσον, Τεντέν, Τάο Τάο, Η Πεντάμορφη και το Τέρας 3: Ο μαγικός κόσμος της Μπελ, Αστερίξ, Φλίνστοουνς και άλλες.

Και τώρα από τη θέση του προέδρου του Σ.Ε.Η, ο Σπύρος Μπιμπίλας καλείται να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη κρίση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό θέατρο, κάτι που δείχνει να κάνει με τεράστια επιτυχία έχοντας καταφέρει να ενώσει σε μια γροθιά όλους – η σχεδόν όλους – τους Έλληνες ηθοποιούς.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του