Σάσα Καστούρα: Ο γάμος με τον Παύλο Φιλίππου, η δράση στο ΚΚΕ και τα τελευταία χρόνια της ζωής της

Σάσα Καστούρα:Υπήρξε πρωταγωνίστρια πολλών θρυλικών ελληνικών ταινιών και του πετυχημένου σίριαλ «Η γειτονιά μας». Η Αναστασία Καστούρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτωβρίου του 1940. Πρωτοεμφανίσθηκε στο θέατρο το 1962 με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο έργο του Άγγελου Σικελιανού «Σίβυλλα» σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καραντινού και ολοκλήρωσε τη συνεργασία της με το ΚΒΘΕ το 1999 με το έργο του Ηλία Καπετανάκη «Ο γενικός γραμματεύς» σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη.

Σάσα Καστούρα: Κινηματογραφική καριέρα

Γνωστή στο ευρύ κοινό έγινε από τη συμμετοχή της στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του Κώστα Πρετεντέρη «Η Γειτονιά μας» (1972-1976). Εμφανιζόταν στον ρόλο της Σάσας, μιας κομμώτριας, που ήταν μνηστή του βασικού πρωταγωνιστή, του Μάκη του καφετζή (Μάκης Δεμίρης).

Εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, με πιο χαρακτηριστικούς ρόλους στις κωμωδίες: «Διπλοπεννιές» (1966), «Καλώς ήλθε το δολάριο» (1967) και «Οι μνηστήρες της Πηνελόπης» (1968). Τελευταία της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη, το 2000, στην κωμωδία του Μάρκου Χολέβα «E-Mail».

Σάσα Καστούρα: Η πολιτική της δράση

Η Σάσα Καστούρα ήταν μέλος του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης, στις εκλογικές αναμετρήσεις του 1993 και του 1996.

Σάσα Καστούρα: Τα τελευταία χρόνια της ζωής

Έφυγε από τη ζωή στις 17 Ιουνίου 2014 σε ηλικία 73 ετών. Ήταν παντρεμένη με τον σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Παύλο Φιλίππου.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του