Ράνια Ιωαννίδου: Η Παπαδιά του “Καφέ”, η φωτογραφία με την Βουγιουκλάκη και η ζωή της σήμερα

Ράνια Ιωαννίδου: Την γνωρίσαμε ως η “παπαδιά” από την τηλεοπτική σειρά του ANT1, “Το καφέ της χαράς” που ήταν στους τηλεοπτικούς μας δείκτες το 2003-2006. Γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα, φοίτησε από την Δραματική Σχολή Μιχάλη Κουνελάκη (Ελληνικό Ωδείο).  Η πορεία της όμως στην υποκριτική δεν ξεκίνησε από την γνωστή σειρά, αλλά από πολύ παλιά, κυρίως ήταν σε δεύτερους ρόλους στον ελληνικό κινηματογράφο, όπου έπαιξε δίπλα σε μεγάλα όνοματα της υποκριτικής εκείνη την εποχή.

Ράνια Ιωαννίδου: Η καριέρα της στην υποκριτική

Ξεκίνησε την πορεία της ως ηθοποιός το 1959 κάνοντας το ντεμπούτο της στην κινηματογραφική ταινία Γαμήλιες περιπέτειες με ένα μικρό ρόλο δίπλα στον Ντίνο Ηλιόπουλο. Το 1961 έπαιξε στις ταινίες Η Αλίκη στο ναυτικό και Το νησί των πειρασμών. Ακολούθησαν οι κινηματογραφικές παραγωγές Αυτοί που ΄ξέχασαν το Θεό το 1964 και Πάρε το δάκρυ μου το 1965. Την ίδια δεκαετία ξεκίνησε να εμφανίζεται και στο θέατρο.

Το 1971 εμφανίστηκε στην ταινία Ο Μανωλιός ξαναχτυπά και Γράμμος. Το 1973 έπαιξε μαζί με τον Κώστα Βουτσά στην ταινία Είκοσι γυναίκες κι εγώ. Την ίδια περίοδο έδωσε τη φωνή της στις μεταγλωττισμένες σειρές Μάννιξ, Οι Γουώλτονς και Μάγια η Μέλισσα στην κρατική τηλεόραση. Το 1977 έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στη σειρά της ΕΡΤ Ο φωτογράφος του χωριού ενώ ακολούθησε η εμφάνισή της σε ένα επεισόδιο της σειράς Μια φορά κι έναν καιρό. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και του 1990 υπήρξε ηθοποιός φωνής σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων μεταξύ των οποίων Η μικρή Λουλού, Κάντυ Κάντυ, Ο Ντ’ Αρτακάν και οι τρείς σωματοφύλακες, Ντένις ο τρομερός, Τα Στρουμφάκια , Σέιλορ Μουν και άλλες. Από το 1985 μέχρι το 1989 εμφανίστηκε σε συνολικά δέκα βιντεοταινίες άλλοτε με μικρούς και άλλοτε με μεγαλύτερους ρόλους. Το 1990 έκανε μία guest εμφάνιση στην κωμική σειρά του Mega Channel Οι Αυθαίρετοι. Το 1991 εμφανίστηκε με σύντομους ρόλους στις σειρές Φάκελος Αμαζών και Αξιότιμοι κύριοι. Τη σεζόν 1991-1992 υποδύθηκε τη γραμματέα της Μιμής Ντενίση στην αισθηματική σειρά της ΕΤ1 Το τέλος της μοναξιάς ενώ την περίοδο εμφανίστηκε και στην αστυνομική σειρά Ο επισκέπτης της ομίχλης. Ακολούθησαν διάφορες συμμετοχές σε επιτυχημένες σειρές της ιδιωτικής τηλεόρασης όπως ο διπλός ρόλος στη σειρά του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά Οι Μεν Και Οι Δεν στον ANT1. Τη σεζόν 1997-1998 έπαιξε σε δύο τηλεοπτικές σειρές. Από τη μία πρωταγωνίστησε στη κωμική σειρά Το χρήμα στο λαιμό σας στην ΕΤ1 ενώ από την άλλη ξεκίνησε να εμφανίζεται στην κωμική σειρά του Mega Channel Δύο Ξένοι. Στη δεύτερη σειρά έπαιξε έναν από τους πιο γνωστούς της τηλεοπτικούς ρόλους, αυτόν της αδιάκριτης γειτόνισσας του καθηγητή Μαρκορά, Μαριάνθης Μαντούνα από το 1997 μέχρι το 1999.

Το 2000 εμφανίστηκε στην καθημερινή σειρά Για μια θέση στον ήλιο. Το 2002 έκανε μία guest εμφάνιση στην κωμική σειρά Μαμά και Γιος ενώ το 2003 στη σειρά Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη. Το 2003 ξεκίνησε να ερμηνεύει τον πιο γνωστό ρόλο στην καριέρα της, αυτόν της αδιάκριτης παπαδιάς Μαρίκας στο τηλεοπτικό χωρίο Κολοκοτρωνίτσι της κωμικής σειράς του ANT1 Το καφέ της Χαράς. Εμφανίστηκε στη σειρά από το πρώτο επεισόδιο το 2003 μέχρι και το 88ο το 2006, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στους τρεις πρώτους κύκλους της σειράς.

Το 2005 έπαιξε στην κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους Πάμε πάλι. Τη σεζόν 2008-2009 έπαιξε μαζί με την Άντα Λιβιτσάνου και τον Θανάση Ευθυμιάδη στην καθημερινή σειρά του ANT1 Λόλα. Το 2012 έκανε μία guest εμφάνιση στο δεύτερο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της κωμικής σειράς του Αλέξανδρου Ρήγα Το αμάρτημα της μητρός μου. Τη σεζόν 2013-2014 έπαιξε διαδικτυακή δραματική σειρά Ο προσκυνητής.

Ράνια Ιωαννίδου: Ο λόγος που δεν την είδαμε στο νέο κύκλο του Καφέ της Χαράς

Το καλοκαίρι του 2019 έγινε πως είναι ένας από τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς Το καφέ της Χαράς δεν θα συμμετάσχει καθόλου στο νέο κύκλο επεισοδίων, εξαιτίας προβλημάτων υγείας. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, στην πρεμιέρα της σειράς, το κοινό μαθαίνει πως ο χαρακτήρας της παπαδιάς έχει εγκατασταθεί στο εξωτερικό.

Όσοι έχουν μεγαλώσει με την συγκεκριμμένη σειρά, σίγουρα θα θυμούνται την κουτσομπόλα παπαδιά, που έχωνε την μύτη της σε όλα. Είναι ένας ρόλος που μας έχει μείνει στην μνήμη.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του