Πέτρος Πολυχρονίδης: Ο Τροχός της τύχης, οι τρεις δουλειές και η εξομολόγησή του για το διαζύγιο και τα παιδιά

Πέτρος Πολυχρονίδης: Μπορεί να έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τον Τροχό της τύχης ως τηλεπαρουσιαστής αλλά έχει γράψει αρκετά χιλιόμετρα στην καριέρα του και έχει εργαστεί και ως δημοσιογράφος. Το τηλεπαιχνίδι αυτό αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και ο κόσμος λάτρευε να βρίσκει από τον καναπέ του τους αναγραμματισμούς αλλά και να παρακολουθεί τον Πέτρο Πολυχρονίδη με την ενέργειά του και τις φοβερές ατάκες του.

Πέτρος Πολυχρονίδης: Βιογραφικά στοιχεία

Ο Πέτρος Πολυχρονίδης γεννήθηκε στη Νέα Βύσσα στις 4 Ιουνίου του 1978.Είναι 44 ετών.Είναι Έλληνας παρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοσιογράφος.Το 1996, σε ηλικία μόλις 18 ετών, ξεκίνησε να εργάζεται στον ραδιοφωνικό σταθμό, «ΣΠΟΡ FM 94.6» όπου ανέλαβε τη παρουσίαση και επιμέλεια ραδιοφωνικών εκπομπών μέχρι και το 2000 που ολοκλήρωσε την συνεργασία του με τον σταθμό.Παράλληλα με το ραδιόφωνο υπήρξε αθλητικός συντάκτης στο περιοδικό «Fit for fun» για την σεζόν 1998-1999.

Το 2000 ξεκίνησε την συνεργασία του με την συνδρομητική πλατφόρμα της Alpha Digital και τον ραδιοφωνικό σταθμό του ίδιου ομίλου, «Alpha Sports Radio 89,2» όπου εργάστηκε για ένα χρόνο.Από το 2001 μέχρι το 2004 εργάστηκε ως ρεπόρτερ του αθλητικού ρεπορτάζ στον ομόσταβλο των παραπάνω τηλεοπτικό σταθμό Polis TV ενώ από το 2001 μέχρι το 2003 παρουσίαζε ραδιοφωνικές εκπομπές στον μετέπειτα «Champions Radio 89,2».Το 2004 ξεκίνησε την πορεία του στο δημοσιογραφικό τμήμα του Alpha TV κάνοντας αθλητικό ρεπορτάζ.Παράλληλα με την τηλεόραση εργάστηκε στον μετονομασμένο αθλητικό, «Sportime 89,2» ενώ αρθρογραφούσε στην «Sportime», το «Contra.gr» και το ανενεργό «Lordofrings.gr».

Πέτρος Πολυχρονίδης: Επόμενα επαγγελματικά βήματα

Ακολούθησαν οι συνεργασίες με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, «Sentra 103,3» (2008-2012), «Betradio» (2012-2013) και «Novasport FM 94,6».Δημοσιογραφικά συνεργάστηκε με τα έντυπα «WWE Magazine» (2009-2010) και «Sporty» (2010-2011), ενώ στην τηλεόραση συνεργάστηκε με τον Γιώργο Μητσικώστα στην εκπομπή «Ο Γιώργος σφύριξε» (2008-2010) και τον ΟΤΕ TV από το 2012 μέχρι το 2014. Από το 2017 παρουσιάζει εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό, «Δρόμος FM 89.8».

Τον Ιανουάριο του 2015 ο τηλεοπτικός σταθμός Star Channel αγόρασε τα δικαιώματα του τηλεπαιχνιδιού, «Ο τροχός της τύχης» που προβαλλόταν στην ελληνική τηλεόραση από 1990 μέχρι το 1998. Ύστερα από διάφορα κάστινγκ, επιλέχθηκε για τη θέση του παρουσιαστή της νέας εκδοχής της εκπομπής. Η πρεμιέρα του νέου κύκλου έγινε τον Μάρτιο του 2015 σημειώνοντας ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης. Η δυναμική της εκπομπής αυξανόταν κάθε μήνα κι έτσι η εκπομπή ανανεώθηκε για 2η χρονιά τη σεζόν, 2015-2016. Παράλληλα με την προβολή της εκπομπής στην Ελλάδα, η μετάδοση γινόταν και στην κυπριακή τηλεόραση και συγκεκριμένα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA Κύπρου. Η αποδοχή της εκπομπής από το τηλεοπτικό κοινό στην Κύπρο ήταν μεγαλύτερη από ότι στην Ελλάδα κι έτσι ο παρουσιαστής δέχτηκε μία θέση για την κριτική επιτροπή της εκπομπής ταλέντων «Like a star» που μεταδόθηκε το 2016 από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA Κύπρου.

Η προβολή του Τροχού της τύχης συνεχίστηκε κανονικά από το Star Channel ενώ η 5η σεζόν (2018-2019) του τηλεπαιχνιδιού ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες σε τηλεθέαση οδηγώντας τον σταθμό να ανανεώσει την εκπομπή για 6η χρονιά.
Παράλληλα με την 6η σεζόν του «Τροχού», ανακοινώθηκε ότι ο παρουσιαστής θα αναλάβει την παρουσίαση του ριάλιτι «Οι Κοσμογυρισμένοι» για τη σεζόν 2019-2020.Το 2016 ίδρυσε και παραμένει μέχρι σήμερα πρόεδρος, της ελληνικής επιχείρησης επαγγελματικής πάλης (κατς) με το όνομα ZMAΚ, το οποίο από τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς διεξάγει μηνιαίες εκδηλώσεις στην περιοχής του Πειραιά και της Αθήνας.Από το 2016, συμμετέχει ως συνδιοργανωτής και διευθυντής δημοσίων σχέσεων στην ετήσια έκθεση λαϊκού πολιτισμού AthensCon.

Πέτρος Πολυχρονίδης: Κάνει κι άλλη δουλειά

Συγκεκριμένα, το 2016 ίδρυσε και παραμένει μέχρι σήμερα πρόεδρος, της ελληνικής επιχείρησης επαγγελματικής πάλης (κατς) με το όνομα ZMAΚ, το οποίο από τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς διεξάγει μηνιαίες εκδηλώσεις στην περιοχής του Πειραιά και της Αθήνας.

Πέτρος Πολυχρονίδης: Τι εξομολογείται για το διαζύγιό του

Ο παρουσιαστής είχε δηλώσει για το διαζύγιό του: «Εγώ το λέω “αμερικάνικο διαζύγιο”, η πρώην σύζυγός μου το ονομάζει “ολλανδικό”! Ο παρονομαστής, όμως, είναι ότι έχουμε πραγματικά πολύ καλή σχέση, δεν είμαστε ξένοι άνθρωποι που δεν μιλιούνται μεταξύ τους. Ήταν μικρά τα παιδιά, τους μιλήσαμε και η ζωή κυλάει πλέον αρμονικά και γι’ αυτά και για μας».

Ενώ, στην εκπομπή, «Το Πρωινό» είχε αναφέρει: «Χωρίσαμε για να είμαστε ωραίοι άνθρωποι. Έχουμε πολύ καλή σχέση, Σουηδική. Χωρίσαμε για να μη χρειαστεί να έρθουμε σε δύσκολη θέση. Ήταν μια απόφαση από κοινού. Είμαι ένας άνθρωπος που δουλεύω πάρα πολύ – ακόμα κάνω αυτό το λάθος και προσπαθώ να το βελτιώσω. Δεν έδινα πολλή σημασία στο σπίτι μου, ούτε στα παιδιά. Ήθελα να δώσω, αλλά δεν είχα χρόνο. Ειδικά τα αθλητικά δεν έχουν καν Σαββατοκύριακο. Έχω να κάτσω Σαββατοκύριακο από τα 18 μου. Τα παιδιά μένουν και με τους δυο, έχουμε καθημερινή επαφή. Σήμερα τα βλέπω πολύ περισσότερο».

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του