Όσοι έχουν αδερφές είναι πιο αισιόδοξοι και ευτυχισμένοι, λέει νέα έρευνα

Ναι, μπορεί να είναι ενοχλητική, να ξεσπάει πάνω σου και να σου σπάει τα νεύρα καμιά φορά – αλλά είναι για το καλό σου. Μια έρευνα από τα πανεπιστήμια De Montfont και Ulster, γράφει ο Independent, έδειξε ότι η παρουσία μιας αδερφής (μεγαλύτερης ή μικρότερης) μας κάνει πιο χαρούμενους και αισιόδοξους.

Όσοι έχουν αδερφές είναι πιο αισιόδοξοι και ευτυχισμένοι, λέει νέα έρευνα

Η έρευνα αφορούσε 571 ανθρώπους 17 ως 24 ετών και έδειξε ότι όσοι μεγάλωσαν με μια αδερφή ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι και χαρούμενοι από τη ζωή τους. Ο λόγος είναι ότι τα κοpίτσια ενθαρρύνουν τα αδέρφια τους να είναι πιο ανοιχτά και επικοινωνιακά και να μοιράζονται τα συναισθήματα τους, γεγονός που επιδρά θετικά στην ψυχική υγεία.

Ο καθηγητής Tony Cassidy που έκανε την έρευνα είπε: «Η παρουσία κοριτσιών σε μια οικογένεια βοηθά στην επικοινωνία και δημιουργεί ένα κλίμα συνεργασίας. Η έκφραση των συναισθημάτων είναι πολύ σημαντική για την καλή ψυχική υγεία. Τα αγόρια δεν μιλάνε συνήθως πολύ και προτιμούν να συνωμοτούν σιωπηλά ενώ τα κοpίτσια κάνουν ακριβώς το αντίθετο και σπάνε αυτή τη σιωπή.»

Γενικά όμως το να έχεις αδέρφια, ανεξαρτήτως φύλου, μας κάνει περισσότερο επικοινωνιακούς και κοινωνικούς και αυξάνει τα αισθήματα καλοσύνης και γενναιοδωρίας.

Συμφωνείτε; Εσείς έχετε αδερφή η αδερφές και ποια είναι η σχέση σας μαζί της/τους;

Πηγή

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του