Ορφέας Αυγουστίδης: Ο πιτσιρίκας από τα Εξάρχεια,ο σασμός, η πατρότητα και ο παραδοσιακός κρητικός γάμος

Ορφέας Αυγουστίδης: O τηλεοπτικός Αστέρης, είναι γιος των ηθοποιών Μαρίας Τζομπανάκη και Ντίνου Αυγουστίδη. Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1985, στα Εξάρχεια ενώ έχει καταγωγή από την Μεγαλόνησο, από την μεριά της μητέρας του. Τον Ιούνιο του 2022, ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί με την αγαπημένη του Γεωργία. Είναι Έλληνας ηθοποιός της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και του θεάτρου. Όπως λέει και η ελληνική παροιμία «Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει» και στην περίπτωση αυτή, όντως ισχύει καθώς η πορεία του στον χώρο είναι επιτυχημένη.

Ορφέας Αυγουστίδης: Η πορεία στην τηλεόραση

-Έκανε το ντεμπούτο του στην ταινία “Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο” (2005) σε σκηνοθεσία Νίκου Περράκη-

-Ακολούθησε η τηλεοπτική σειρά “Λούφα και παραλλαγή: η σειρά” η οποία προβλήθηκε από τη ΝΕΤ τη σεζόν 2006-2007-Τη σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε στην αισθηματική σειρά του Alpha “Πήρα κόκκινα γυαλιά”

-Στην τηλεόραση συμμετείχε ακόμα στις σειρές: The Series Noir (2019), Εθνική Ελλάδος (2015), Έτερος Εγώ: Κάθαρσις (2020), Το Νησί (2010).
-Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες “1968”, “Όλα θα πάνε καλά”, “Ηλίας του 16ου”, “Bank Bang”,
-Έχει πάρει μέρος στις θεατρικές παραστάσεις: “Η κωμωδία των παρεξηγήσεων” (2018), “Άμλετ” (2015), “Τρεις αδελφές” (2020), “7 χρόνια” (2017).

Ορφέας Αυγουστίδης: Η  γυναίκα της ζωής του, ο γιος του και ο Κρητικός γάμος το καλοκαίρι

Όπως γνωρίζουμε, τον Ιούνιο του 2016, τελέστηκε ο θρησκευτικός γάμος του Ορφέα Αυγουστίδη με την εκλεκτή της καρδιάς του Γεωργία Κρασσά αλλά και η βάπτιση του γιου τους Αχιλλέα.

O γαμπρός εμφανίστηκε πρώτος στην εκκλησία, έχοντας στην αγκαλιά του τον γιο του, Αχιλλέα, ο οποίος βαπτίστηκε μετά το μυστήριο του γάμου. Η νύφη έλαμπε από ευτυχία μέσα στο ιδιαίτερο πλεκτό νυφικό της, με τον Ορφέα Αυγουστίδη να μην παίρνει τα μάτια του από πάνω της.

Ο “Αστέρης” του Σασμού, φόρεσε ένα μπλε κοστούμι και στους ώμους του έριξε το λευκό σαρίκι, σύμβολο της χαράς στην Κρήτη. Μάλιστα, το ζευγάρι είχε επιλέξει ο γάμος του να συνοδεύεται με λίρες και λαούτα θέλοντας να ακολουθήσουν κάποια από τα έθιμα της Κρήτης.

Ο Ορφέας Αυγουστίδης έχει μαγευτεί από τον γιο του και το αποδεικνύει κάθε φορά

Σε μια συνέντευξη του, δεν θα μπορούσε να λείψει φυσικά η αναφορά στον νεογέννητο γιο του. «Είναι μαγευτικό όλο αυτό, νιώθω πολύ ωραία. Δεν ξέρω τι να περιμένω πια. Είναι στιγμές που συνειδητοποιείς ότι ανοίγει εκεί μέσα κάτι συναισθηματικό και απλώνεται και δεν ξέρεις πού μπορεί να πάει αργότερα. Είναι πρωτόγνωρο. Είμαι εδώ και θέλω να είμαι παρών στην ζωή του».

Από την άλλη, εάν έπρεπε να διδάξει στον γιο του ένα και μοναδικό πράγμα σε αυτήν τη ζωή, αυτό θα ήταν πως αξίζει να κάνεις θυσίες γι’ αυτούς που αγαπάς. «Δεν ξέρω. Είναι μεγάλη αξία η αγάπη και η συσχέτιση με τους ανθρώπους. Εννοώ μεγαλύτερη από ότι φαίνεται όταν είσαι νεότερος που διεκδικείς την αυτονομία σου, υπερασπίζεσαι τη δύναμή σου και κάνεις πράγματα μόνος σου. Όταν σιγά σιγά προσφέρεις γιατί αγαπάς ή γιατί δεν πειράζει να στερηθείς κάτι για κάποιον. Νομίζω αυτό αν το καταλάβαινε νωρίτερα θα κέρδιζε χρόνο, αλλά να σου πω θεωρώ πως φυσικά οι άνθρωποι στην αρχή είναι πιο σκληροί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ορφέας Αυγουστίδης.

Ο γιος του Ορφέα Αυγουστίδη και της Γεωργίας, ήρθε στον κόσμο τον Απρίλιο του 2021

Ορφέας Αυγουστίδης: Ο τηλεοπτικός Αστέρης και τα κοινά τους

Ο ήρωας της ιστορίας,ξεκίνησε σαν κτηνοτρόφος, αλλά σήμερα έχει δικό του μαγαζί κατασκευών αλουμινίου. Δευτερότοκος γιος της Καλλιόπης και μικρότερος αδερφός του Μαθιού.

Μεγαλώνει στη σκιά του αδελφού του λόγω της παθολογικής αγάπης που έχει η μάνα του στον πρωτότοκο γιο της, αλλά είναι πολύ αγαπημένος με τον αδερφό του, αν και διαφορετικοί χαρακτήρες. Γοητευτικός, σύγχρονος, γλεντζές και  χωρίς να δίνει σημασία στον θεσμό της βεντέτας.

Ο ίδιος ο Ορφέας Αυγουστίδης δηλώνει:

«Είναι πολύ ρεαλιστική η θέση του Αστέρη στα παλιά πράγματα και στις έχθρες που είχαν οι άνθρωποι τότε και αυτό μου αρέσει και με γοητεύει. Γενικότερα, ο τρόπος που χειρίζεται τα πράγματα, η σχέση με την μητέρα του, τον αδερφό του έχει μεγάλη απόκλιση από τον τρόπο που συμπεριφέρομαι εγώ. Σε μένα δεν θα συνέβαινε να ερωτευτώ κεραυνοβόλα, όπως ο Αστέρης την Αργυρώ, ειδικά στην ηλικία μου. Ο Αστέρης είναι ένας άνθρωπος που θα ωριμάσει θέλοντας και μη με δύσκολο τρόπο», είπε στην αρχή της συνέντευξής του ο Ορφέας Αυγουστίδης, αναφερόμενος στον ρόλο του και συγκρίνοντάς τον με τον ίδιο στην πραγματική του ζωή.

Ορφέας Αυγουστίδης: Θα γίνουν άλλοι 4 γάμοι στον «Σασμό»

Ο «Αστέρης» μίλησε στην κάμερα του «Happy Day» για σαρωτικές εξελίξεις που θα δούμε το επόμενο διάστημα στον «Σασμό»

Για το κατά πόσο πιστεύει ότι θα ξαναγίνει μια μέρα ζευγάρι με την Αργυρώ, ο Ορφέας Αυγουστίδης είναι αβέβαιος.«Νομίζω μέσα του δεν το πολυπιστεύει ότι μπορεί να ξαναβρεθεί με την Αργυρώ αλλά δεν μπορεί να πιαστεί κι από κάτι άλλο. Γύρω του τα πάντα διαλύονται, ακόμα και το DNA του, οι αρχές του, το μεδούλι του, η μάνα του, η οικογένειά του, αποτελούνται από χαρακτηριστικά που δεν εγκρίνει, δεν μπορεί να το αποδεχτεί. Οπότε δεν το πολυπιστεύει, άσχετα αν αυτός θα επιμένει» ήταν η απάντηση του ηθοποιού που συνοδεύτηκε από μια ευχή: «Μακάρι να συμβεί κάτι που θα μας ικανοποιήσει, γιατί και τα happy end σχετικά είναι».

Για το φλέγον θέμα του γάμου του Μαθιού με τη Βασιλική, η απάντηση του ηθοποιού εκπλήσσει.

«Θα γίνουν στη σειρά άλλοι τέσσερις γάμοι. Κάποιοι μπορεί να είναι πιο ματωμένοι απ’ ότι περιμέναμε, δεν ξέρω… Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο» είπε και περιέγραψε τις αντιδράσεις των ανθρώπων στον δρόμο, όταν τον βλέπουν.

«Η πρώτη αντίδραση στον δρόμο είναι σαν να βλέπουν τον ίδιο τον ήρωα. Σαν να βλέπει ένα παιδί τον Μπαγκς Μπάνι. Ειδικά τα παιδιά -βλέπουν πολύ μικρά παιδιά τον “Σασμό”- είναι “α, ο Αστέρης”. Ανάλογα με την περίοδο, όταν ήταν στις φυλακές, μετά τον φόνο, κρυβόντουσαν πίσω από τους γονείς τους» αποκάλυψε ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο οποίος δεν δείχνει να ενοχλείται από την αναγνωρισιμότητα, ίσα – ίσα απολαμβάνει την επιτυχία της σειράς και χαίρεται που ο κόσμος

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του