΄Ολγα Καρλάτου: Τα πιο πράσινα μάτια του κινηματογράφου, η μούσα των ελληνογαλλικών παραγωγών και η διαχρονική γοητεία μέχρι σήμερα

Όλγα Καρλάτου: Η ηθοποιός με τα καταπράσινα μάτια της, έχει μια επιτυχημένη πορεία στον κινηματογράφο αλλά διεθνή. Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1947, στην Αθήνα, από οικογένεια φτωχική αλλά η ίδια δεν το έβαλε κάτω και πάλεψε για το μέλλον της. Κέρδισε υποτροφία στο Εθνικό Θέατρο, όπου και αποφοίτησε. Μεταξύ των καθηγητών της, ήταν και η Παξινού, ο Τερζάκης, η Συνοδινού και ο Βόκοβιτς.

Όλγα Καρλάτου: Η γνωριμία με τον σύζυγο της

Όταν τελείωνε τη σχολή, συνάντησε τον μεγάλο σκηνοθέτη, Νίκο Παπατάκη. Στη συνέχεια οι δυό τους ανέπτυξαν ρομαντική σχέση με αποτέλεσμα να παντρευτούν και να αποκτήσουν ένα παιδί. Έπειτα, της ήρθε η ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει για πρώτη φορά στην ταινία «Οι Βοσκοί»

Όλγα Καρλάτου: Η διεθνή καριέρα

Μόλις τέλειωσαν τα γυρίσματα της ταινίας, η όμορφη ηθοποιός μαζί με το σύζυγό της, έφυγαν για το Παρίσι. Εκεί πέρα, γνωρίστηκε με σπουδαίους ανθρώπους από τον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Παρίσι, ο σπουδαίος Φράνγκο Ρόσι εντόπισε την Καρλάτου. Από εκείνον, της έγινε η πρόταση να παίξει την Διδώ στην «Αινειάδα». Έπειτα έγινε και η προβολή στην ιταλική τηλεόραση.

Η Καρλάτου παντρεύτηκε τον Άρθουρ Ράνκιν Τζ, αφού πήρε διαζύγιο από τον πρώτο της άντρα. Το 2003, αποφάσισαν να ζήσουν στις Μπαχάμες. Εκεί η Καρλάτου ασχολήθηκε ξανά με τη μόρφωση: καθώς πήρε με άριστα το «Bachelor of Arts Degree in International Studies» στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, το 2003 και, στη συνέχεια, το 2004 μάστερ στην «Ανθρωπιστική και Κοινωνική Σκέψη». Έπειτα, έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο του Κεντ, στη Νομική Σχολή. Κατόπιν, μετά την αποφοίτησή της, επέστρεψε στις Βερμούδες, όπου ξεκίνησε να δουλεύει ως βοηθός, σε δικηγορικό γραφείο.

Ελάχιστες ήταν οι φορές που έπαιξε στον ελληνικό κινηματογράφο. Αξίζει να σημειωθεί πως, η πανέμορφη Ελληνίδα ηθοποιός δούλεψε με τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες εκείνης της εποχής. Υποδύθηκε τη Βασίλισσα Σοφία στην ταινία «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Παντελή Βούλγαρη και κέντρισε το ενδιαφέρον των κριτικών με τον ρόλο της στη ταινία «Τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου . Στα 74 της χρόνια, η Όλγα Καρλάτου παραμένει εντυπωσιακή με τα χαρακτηριστικά της καταπράσινα μάτια.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του