Νίκος Ξανθόπουλος: Η καταγωγή, το “παιδί του λαού”, τα τραγούδια και η φυλάκιση από τους Γερμανούς

Νίκος Ξανθόπουλος: Γεννήθηκε το 1934 στην Νέα Ιωνία στην Αθήνα, η οικογένεια του είναι Πόντιοι πρόσφυγες. Μεγάλωσε με την μητέρα του καθώς ο πατέρας του έλειπε για πολύ χρονικό διάστημα καθώς ήταν ψαράς.

Νίκος Ξανθόπουλος: Η φιλολογία και οι φτωχοί ρόλοι

Έγινε ιδιαίτερα διάσημος την δεκαετία του 1960 παίζοντας σε δραματικές ταινίες το φτωχό και κατατρεγμένο λαϊκό παιδί. Ενώ αρχικά ήθελε να γίνει φιλόλογος, τον γοήτευσε το θέατρο με ίνδαλμά του να είναο Μάνος Κατράκης. Σπούδασε και αποφοίτησε από την Σχολή Εθνικού Θεάτρου και εργάστηκε στο θέατρο από το 1957 έως το 1963. Έπειτα αποφάσισε να σχοληθεί με τον κινηματογράφο. Μάλιστα το 1970 δημιούργησε δικό του θίασο και έκανε περιοδείες.

Απουσίασε για πολλά χρόνια από τα φώτα της δημοσιότητας και επανήλθε το 1995 με συμμετοχή στην ταινία «Με τον Ορφέα τον Αύγουστο». Το 2005 εξέδωσε την βιογραφία του «Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα». Έχει παντρευτεί δύο φορές, έχει τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια.

Νίκος Ξανθόπουλος: Η καριέρα στον κινηματογράφο

1958: Το εισπρακτοράκι
1959: Πώς περνούν οι παντρεμένοι
1960: Το κορίτσι του δρόμου & Τα ντερβισόπαιδα
1961: Ο παλληκαράς
1962: Δεν γνώρισα μητέρα
1965: Περιφρόνα με γλυκιά μου
1968: Άδικη κατάρα
1969: Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου
1970: Ο αετός των σκλαβωμένων
1995: Με τον Ορφέα τον Αύγουστο

Νίκος Ξανθόπουλος: Η επιτυχία στο ρεμπέτικο

1966: Διπλοπενιές και αναμνήσεις
1968: Στο στενό της γειτονιάς
1974: Μας χωρίζουν οι δρόμοι
1979: Άσε με ζωή
1989: Το μινόρε της καρδιάς
1997: Μιθριδάτης του Πόντου
2006: Τα τραγούδια μου

Η δισκογραφία του περιλαμβάνει συνολικά 300 τραγούδια. Έγινε τραγουδιστής με την καθοδήγηση της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και του Απόστολου Καλδάρα για την ανάγκη των ταινιών.

Νίκος Ξανθόπουλος: Η αγροτική ζωή κοντά στην Αθήνα

Ο μεγάλος ηθοποιός και τραγουδιστής έχει μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και χρόνια. Πήρε την απόφαση να πουλήσει την βίλα του στη Φιλοθέη και να αγοράσει μία έκταση στα περίχωρα της Αττικής. Εκεί πήγε μαζί με τη σύζυγό του Εριφύλη και πλέον απολαμβάνει τη ζωή του ως αγρότης και τους κόπους μίας ζωής.

Ασχολείται με τα δέντρα και τα λουλούδια του και περιμένει πώς και πώς τα παιδιά και τα εγγόνια του για μία επίσκεψη.

Νίκος Ξανθόπουλος: Στα 88 του ποζάρει μαζί με τον εγγονό του και συγκινεί με το μήνυμά του!

Και μπορεί ο ηθοποιός να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο, δεν έχει χάσει την επαφή με τους ανθρώπους που τον αγαπούν, αφού επικοινωνεί μαζί του μέσω του Facebook.

Ο ίδιος κάνει αρκετά συχνά αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό, με την τελευταία του, ωστόσο, να έχει ιδιαίτερη σημασία για εκείνον.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ξανθόπουλος δημοσίευσε μια φωτογραφία, στην οποία πόζαρε μαζί με τον εγγονό του, τον Νίκο Junior, ο οποίος έχει σήμερα γενέθλια και κλείνει τα 13 του χρόνια.

«Δύο Νικολάδες. Ο πιο μεγάλος και πιο μικρός, που έκλεισε σήμερα τα δεκατρία. Να ‘χει αστέρι στη ζωή του, να είναι ευτυχισμένο το πουλάκι μου, προκομμένο και τυχερό. Γιατί η ζωή έχει πολλή ανηφόρα», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα που την συνόδευε.

Νίκος Ξανθόπουλος: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας του

Ο Νίκος Ξανθόπουλος σπάει την πολύχρονη σιωπή του και μιλάει στην Espresso για την περιπέτεια που βίωσε. Ο ηθοποιός αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, που τον ανάγκασε να κυκλοφορεί πλέον με μπαστούνι. Από ένα ατύχημα που είχε στο σπίτι του, άρχισε ένα μαρτύριο με πολλαπλά θέματα υγείας, που κράτησε εβδομάδες ολόκληρες.

«Ταλαιπωρήθηκα τόσο πολύ που ούτε στον εχθρό μου. Έπεσα από τη σκάλα, έσκισα το κεφάλι μου και πήγα σε νοσοκομείο, όπου με έραψαν. Ωστόσο, δεν πέτυχε το ράψιμο και το… ξήλωσαν, ξεκινώντας πάλι από την αρχή. Μεγάλη ταλαιπωρία, σας λέω. Με την αντιβίωση που έπαιρνα «φαρμακώθηκα», χάλασε το συκώτι μου. Κι αυτό γιατί εγώ δεν έπαιρνα ποτέ ούτε ασπιρίνη. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπω ξανά στο νοσοκομείο. Από εκεί «ψώνισα» ένα μικρόβιο, το οποίο μου προκάλεσε πνευμονία. Αυτά εν ολίγοις ήταν όσα βίωσα, αλλά δεν θέλω να τα θυμάμαι πια.

Τόσο καιρό στο νοσοκομείο και με τέτοια ακινησία μού αδυνάτισαν τα πόδια, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να στέκομαι όρθιος, όπως με ξέρατε. Τώρα ξεκίνησα φυσικοθεραπείες και γυμναστική για να τονώσω τις κινήσεις των ποδιών μου. Ωστόσο, δοξάζω των Θεό. Κάθε ώρα προσεύχομαι σε Αυτόν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Ξανθόπουλος.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του