Νίκος Κουρής: Η καριέρα στην τηλεόραση, ο διαβήτης, η κατάθλιψη και η διαχείριση του παιδιού

Νίκος Κουρής: Ένας από τους εξαιρετικούς ηθοποιούς της γενιάς του, με άπειρες συμμετοχές στην ελληνική τηλεόραση κι όχι μόνο. Γεννήθηκε το 1973, στην Αθήνα.Φοίτησε στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του θεατρικού οργανισμού Μορφές.

Νίκος Κουρής: Η καριέρα στην τηλεόραση

Έχει συνεργαστεί με την Νέα Σκηνή και τον Λευτέρη Βογιατζή στις παραστάσεις: «Καθαροί πια», «Σε σας που με ακούτε», «Το σχολείο των γυναικών», «Αντιγόνη». Με το θέατρο Εμπρός: Γυάλινος Κόσμος.

Στον κινηματογράφο έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες των Νίκου Παναγιωτόπουλου: «Αυτή η νύχτα μένει», «Beautiful people», Πάνου Κούτρα : «Αληθινή ζωή», Θάνου Αναστόπουλου: «Όλο το βάρος του κόσμου», Σύλλα Τσουμέρκα: «Βροχή», ενώ στην τηλεόραση έχει στο ενεργητικό του τα: «Γη και Ουρανός», «Ίχνη», «Αληθινές ιστορίες», «Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα», «4».

Νίκος Κουρής: Το πρόβλημα υγείας που εχει

Ο Νίκος Κουρής ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, The 2night Show είχε αποκαλύψει τον διαβήτη που έχει μπει στη ζωή του.Ο γνωστός ηθοποιός, αναφέρθηκε στο πώς τον αντιμετώπιζαν όλοι τότε, το 1987, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. «Για πρώτη φορά θα το πω δημόσια αυτό και το διάλεξα να το κάνω, όχι επειδή είναι κάτι σημαντικό, αλλά επειδή έχει σημασία να το πω. Εγώ έχω ένα πρόβλημα υγείας, είμαι διαβητικός και δεν το έχω πει δημόσια ποτέ. Δεν ήθελα να το πω για κάποιο λόγο δικό μου, προσωπικό. Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα να το κάνω γιατί πια καταλαβαίνω από περιστατικά της ζωής μου ότι έχει νόημα κάποιος άνθρωπος που πετυχαίνει κάτι.

Όταν εγώ το έπαθα αυτό στα 13 μου, το 1987, ήταν σαν να είσαι τελειωμένος. Τα μυαλά των ανθρώπων ήταν τόσο πίσω που νόμιζες ότι αν είσαι διαβητικός, πρέπει να μπεις στο σπίτι ως άτομο με ειδικές ανάγκες και να μην κάνεις τίποτα στη ζωή σου. Υπήρχε αυτή η μεγάλη παρεξήγηση ότι ο διαβητικός είναι αυτός που πεθαίνει ή που έχει ζάχαρο και δεν μπορεί να φάει τίποτα», ανέφερε ο Νίκος Κουρής, ο οποίος φέτος πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Του Κουτρούλη ο γάμος». «Αυτό που έχω εγώ είναι ένα μεταβολικό σύνδρομο, ένα αυτοάνοσο νόσημα. Κάνω ενέσεις ινσουλίνης σε καθημερινή βάση. Όσοι έχουμε διαβήτη θα το πολεμήσουμε. Όσοι είναι δίπλα μας πρέπει να είναι διακριτικά παρόντες. Δεν πρέπει να αισθάνεσαι καημένος. Το καλύτερο πράγμα που μου έτυχε είναι αυτό. Είναι η πιο μεγάλη μου δύναμη το ότι είμαι διαβητικός», πρόσθεσε.

Νίκος Κουρής: O γάμος και το παιδί

Ο ίδιος είναι παντρεμένος με την ηθοποιό και χορεύτρια Έλενα Τοπαλίδου και μαζί έχουν αποκτήσει ένα γιο, τον Πέτρο. Μάλιστα σε παλαιότερη συνέντευξη είχε δηλώσει για τον γιο του:«Ο Πέτρος είναι ένα σπάνιο πλάσμα απίστευτης καλοσύνης και πάρα πολύ φωτεινό παιδί. Είναι πολύ γλυκός, ακόμα πιο γλυκός τώρα που μεγάλωσε. Και έχουμε πολύ τίμια σχέση. Χωρίς παρεμβολές και από πάνω τον γονέα. Είμαστε πάρα πολύ ίσοι. Ο καθένας στο ρόλο του βέβαια».

Όσο για τον ωραιότερο ρόλο της ζωής του, αυτόν του πατέρα, ο Νίκος Κουρής είχε δηλώσει: «Με το παιδί έχω αλλάξει ματιά συνολικά στη ζωή μου. Αναγκαστικά αλλάζεις. Ξέρεις, είναι τελείως διαφορετικό το γεγονός ότι νομίζεις ως ενήλικος πως το παιδί δεν καταλαβαίνει πράγματα και ξεχνάς ότι υπήρξες παιδί και αντιμετωπίζεις το παιδί ως έναν άνθρωπο που δεν σκέφτεται όπως εσύ. Οπότε, δεν χρειάζεται να του φορτώνεις πράγματα που δεν ξέρει. Πρέπει εσύ να ξεχάσεις μερικά πράγματα που σε έχουν φορτώσει για να επικοινωνήσεις με τα παιδιά». Να θυμίσουμε πως είναι παντρεμένος με την χορεύτρια Έλενα Τοπαλίδου.

Νίκος Κουρής: Η μαύρη περίοδος της ζωής του

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε, για την περίοδο που είχε κατάθλιψη και τις δυσκολίες που πέρασε:  Μα ήθελα να το πω γιατί το πρώτο πράγμα που σου κάνει η κατάθλιψη είναι να θέλεις να παραιτηθείς. Έχω πέσει σε πολύ μεγάλο «τίποτα» κάποιες περιόδους, έχω κινδυνεύσει. Και πέρα από τους γιατρούς, τους φίλους, το υποστηρικτικό περιβάλλον είναι μια απόφαση που μόνο εσύ μπορείς να πάρεις για να σηκωθείς και να ξεφύγεις από αυτό.

Έτσι, θέλησα μόνος μου να πάρω πέντε αποφάσεις, να στρίψω τη ματιά στον εαυτό μου και να κάνω ένα μικρό «κλικ». Και θέλει και χιούμορ αυτό, κάτι που το πιστεύω ακράδαντα. Χρειάζονται όλα. Αλλά αυτό που είναι αναγκαίο είναι εσύ να πάρεις την απόφαση, να κάνεις μια μετατόπιση για το πως κοιτάς τον εαυτό σου και κυρίως πόσο χρειάζεται να τον αγαπήσεις.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του