Νίκος Γαρυφάλλου: Η καριέρα στον κινηματογράφο, η σεναριογράφος σύζυγος και το τροχαίο που του στοίχισε την ζωή

Νίκος Γαρυφάλλου: Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 28 Οκτωβρίου του 1937. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1964. Έκανε ντεμπούτο στο θέατρο το 1965 με το θίασο του Τίτου Βανδή στο έργο «Ενας όμηρος».

Ο Νίκος Γαρυφάλλου συνεργάστηκε με τους θιάσους Κώστα Χατζηχρήστου, Μίμη Φωτόπουλου, Διονύση Παπαγιαννόπουλου, Δημήτρη Μυράτ («Αγία Ιωάννα των σφαγείων» του Μπρεχτ), Δημήτρη Χορν, («Ριχάρδος Γ’» του Σαίξπηρ), Αλέκου ΑλεξανδράκηΝόνικας Γαληνέα, Ελλης Λαμπέτη («Βυσσινόκηπος» του Τσέχοφ), Δημήτρη Παπαμιχαήλ – Ελένης Κούρκουλα («Το ημερολόγιο της Αννας Φρανκ») κ.ά.

Νίκος Γαρυφάλλου: Η καριέρα στην υποκριτική

Συνεργάστηκε επίσης με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο του Στέφανου Ληναίου και της Ελλης Φωτίου, το Εθνικό κ.ά. Εμφανίζεται επίσης ως Νίκος Γαροφάλλου και ως Νίκος Γαρουφάλλου.

Τον έχουμε δει στις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου όπως, «Μια τρελή σαραντάρα», «Η βαρόνη και ο Προκόπης», «Η περιπτερού», το «Προξενιό της Αννας» και στις τηλεοπτικές σειρές «Το ταξίδι», «Μαρία Δημάδη», «Οι άθλιοι των Αθηνών», «Οι φρουροί της Αχαΐας», «Μαντάμ Σουσού», «Σοφία ορθή» κ.ά.

Εμφανίστηκε, επίσης, σχεδόν σε όλες τις σειρές της Κάκιας Ιγερινού («Περί ανέμων και υδάτων», «Στο φως του φεγγαριού» κ.ά.).
Ήταν παντρεμένος με την σεναριογράφο και ηθοποιο, Κάκιας Ιγερινού.

Νίκος Γαρυφάλλου: Το δυστύχημα που του στοίχισε την ζωή

Στις 20 Αυγούστου του 2009 ένα αυτοκίνητο παρέσυρε τον Νίκο Γαρυφάλλου έξω από την εξοχική του κατοικία στο Λουτράκι. Ο ηθοποιός υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έδωσε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Δεν τα κατάφερε όμως. Ο Νίκος Γαρυφάλλου άφησε την τελευταία του πνοή πέντε ημέρες μετά στις 25 Αυγούστου 2009.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του