Νικόλαος: Ο λαμπερός γάμος στις Σπέτσες, η αγάπη για την τέχνη της φωτογραφίας και η ζωή στην Ελλάδα

Νικόλαος: Ο θαυμασμός και η αγάπη για την Ελλάδα που έχει η τέως βασιλική οικογένεια, είναι γνωστή. Αν και από τα 5 παιδιά του τέως βασιλιά, μόνο ο Νικόλαος ζει στην χώρα μας μαζί με την σύζυγο του Τατιάνα. Είναι κατά σειρά το τρίτο παιδί και αν θυμάστε ήταν ο πιο εκδηλωτικός στην κηδεία που ξέσπασε δείχνοντας τα συναισθήματα του. Δεν μπορούσε να κρύψει την οδύνη του για την απώλεια του πατέρα του με τον οποίο τα τελευταία 10 χρόνια ήταν αχώριστοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Νικόλαος πήρε την απόφαση να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα αφού προηγουμένως είχαν κάνει το ίδιο και οι γονείς του, έχοντας αποκτήσει μία βίλα στο Πόρτο Χέλι όπου περνούσε η οικογένεια σύσσωμη τα καλοκαίρια της.

Νικόλαος: Όσα δεν ξέρετε για εκείνον

Γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1969, στην κλινική Villa Claudia στη Ρώμη. Εκεί, δε, είχε καταφύγει ο Κωνσταντίνος Β’ με την οικογένειά του, μετά την απόπειρά του να εκδιώξει τους πραξικοπηματίες από την Ελλάδα. Βαπτίστηκε ορθόδοξος με νονές τις θείες του, Σοφία, βασίλισσα της Ισπανίας και Ειρήνη, πριγκίπισσα της Ελλάδας και τα δεύτερα ξαδέλφια του. Tη Μαργαρίτα, πριγκίπισσα της Ρουμανίας και τον Αλέξανδρο, διάδοχο της Γιουγκοσλαβίας. Φοίτησε κατά τα έτη 1980-1986 στο Ελληνικό Κολέγιο του Λονδίνου, που μάλιστα ιδρύθηκε από τους γονείς του.

Το ’73, όταν ήταν τεσσάρων ετών, η ελληνική βασιλική οικογένεια μετακόμισε στην Κοπεγχάγη για 9 μήνες. Ζούσαν στα Ανάκτορα Αμάλιενμποργκ – σπίτι των παιδικών χρόνων της βασίλισσας Άννας- Μαρίας και το ’75 μετακόμισαν στο Λονδίνο. Τα πρώτα 6 χρόνια της σχολικής του εκπαίδευσης έγιναν στο σπίτι από τον καθηγητή Γιάννη Κανελλόπουλο, μαζί με τα αδέλφια του, διάδοχο Παύλο και πριγκίπισσα Αλεξία. Κατά τα έτη 1986-1987 φοίτησε στο Κολέγιο Collingham, στο Κένσινγκτον του Λονδίνου. Σπούδασε κατά τα έτη 1988-1993 στο Πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ και έλαβε Πτυχίο Bachelor’s στις Διεθνείς Σχέσεις.

Τη στρατιωτική του θητεία εκπλήρωσε το 1990 στην Βρετανική Ναυτική Υπηρεσία (Royal Marines). Κατά διαστήματα, εργάστηκε στο Metromedia στη Νέα Υόρκη, ενώ έχει διατελέσει και δημοσιογράφος, στο Fox News επίσης στην Νέα Υόρκη. Ακόμα, στο NatWest Markets Foreign Exchange Options στο Λονδίνο και από το 1998 εργάζεται στο προσωπικό γραφείο του πρώην Βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνου Β΄.

Νικόλαος: Γάμος σαν παραμύθι!

Ο Νικόλαος και Τατιάνα Μπλάτνικ παντρεύτηκαν τον Αύγουστο του 2010 στις Σπέτσες και ο γάμος τους υπήρξε ένα από τα πιο λαμπερά γεγονότα εκείνου του καλοκαιριού. Εκείνος δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την Ελλάδα και αυτός ήταν και ο σημαντικότερος λόγος που αποφάσισε να δει στην ομορφότερη στιγμή του σε έναν αγαπημένο προορισμό του τις Σπέτσες. Οι εορτασμοί για το γάμο του Νικόλαου και της Τατιάνας κράτησαν τρεις ολόκληρες μέρες, με την ελίτ της Ευρώπης να είναι προσκεκλημένη στην ομορφότερη ημέρα του ζευγαριού. Όλα ήταν πραγματικά υπέροχα και φυσικά τα βλέμματα και τα φωτογραφικά φλας όλων είχαν στραφεί στο γεγονός.

Νικόλαος: Οι εκθέσεις φωτογραφίας και οι φιλανθρωπίες!

Mετά το πανεπιστήμιο ασχολήθηκε με τη διοίκηση επιχειρήσεων στο εξωτερικό, όταν εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα αποφάσισε να αλλάξει ριζικά ζωή, θέλοντας να ασχοληθεί με αυτό που του άρεσε περισσότερο, την τέχνη της φωτογραφίας. Μάλιστα, όπως έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του, η Τατιάνα τον ενθάρρυνε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Έχει άλλωστε εκθέσει τα έργα του σε προσωπικές εκθέσεις φωτογραφίας σε κορυφαίες γκαλερί της χώρας μας.

Επίσης, αφοσιώθηκε και σε φιλανθρωπίες και μάλιστα συμμετείχε και συνεχίζει να συμμετέχει ως εθελοντής της µη κερδοσκοπικής οργάνωσης «+πλευση» («Σύµπλευση») που δραστηριοποιείται για την υποστήριξη και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα ελληνικά ακριτικά νησιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, οργανώνει δράσεις µε στόχο τη µέγιστη δυνατή προσφορά, όπως η παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων, η δηµιουργία έργων υποδοµής στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα.
Παρότι δεν συνηθίζει να διαφημίζει τη φιλανθρωπική δράση του, ο Νικόλαος όχι µόνο έχει ενεργό ρόλο στη συγκεκριμένη δράση αλλά θεωρεί δεδομένη κάθε χρόνο τη συμμετοχή του.

Νικόλαος: Το σπίτι στο Καστρί και το δέσιμο με τη μητέρα του!

Ο Νικόλαος φαίνεται να είναι ο πιο δεμένος από όλα τα αδέλφια με τους γονείς του. Μάλιστα λόγω του γεγονότος ότι ήταν και ο μόνος που τους ακολούθησε για να ζήσει στην Ελλάδα, τους επισκεπτόταν συχνά.

Με την Τατιάνα Μπλάτνικ μένουν σε ένα υπέροχο σπίτι στο Καστρί, όμως συχνάζουν ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Κολωνάκι. Ειδικά από τότε που οι γονείς του εγκαταστάθηκαν από το Πόρτο Χέλι στο κέντρο της Αθήνας, οι επισκέψεις τους στο διαμέρισμά τους γίνονταν όλο και πιο συχνές για τον Νικόλαο και την Τατιάνα.

Τώρα που άλλαξαν πολλές ισορροπίες στην οικογένεια μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο Νικόλαος αναμένεται να είναι και εκείνος που θα φροντίζει τη μητέρα του Άννα Μαρία αν εκείνη αποφασίσει οριστικά να παραμείνει στην Ελλάδα, αν και πολλοί λένε πως δεν αποκλείεται να βρεθεί είτε στην οικογένειά της στη Δανία απ’ όπου κατάγεται, κοντά στη βασίλισσα αδελφή της Μαργκρέτ, είτε να εγκατασταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ζουν τα περισσότερα από τα παιδιά της, ο Παύλος, η Θεοδώρα και ο Φίλιππος.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του