Μπέτυ Λιβανού: Το πραγματικό όνομα, ο Φαίδων Γεωργίτσης, ο πατέρας που γνώρισε στα 12 και οι δυο κόρες

Μπέτυ Λιβανού: Μπορεί να τη γνωρίσαμε από τις παλιές τις επιτυχίες στην τηλεόραση, όμως εμφανίστηκε και πρόσφατα στο επιτυχημένο σίριαλ Έρωτας Μετά που τη λατρέψαμε. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι λοιπόν, η Μπέτυ Λιβανού είναι μία από τις πιο ταλαντούχες και εντυπωσιακές ηθοποιούς της γενιάς της.

Η Μπέτυ Λιβανού αποτελεί ίσως την κομψότερη και…πιο αέρινη ηθοποιό του ελληνικού κινηματογράφου. Έδωσε την ζωή της παίζοντας σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές. Σήμερα παραμένει στο χώρο προσφέροντας με τον δικό της τρόπο στο αγαπημένο της θέατρο.

Μπέτυ Λιβανού: Λίγα λόγια για τη ζωή  και την καριέρα της

Είναι γεννημένη στην πρωτεύουσα και το πραγματικό της όνομα είναι Μπέτυ Τράτα. Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, και η πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση έγινε στην ταινία «Οι Άγγελοι της Αμαρτίας» το 1966, όταν ήταν ακόμα μαθήτρια.

Το 1970 την ξάφνιασε ο Γιάννης Δαλιανίδης, ζητώντας της να πρωταγωνιστήσει στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Οι Αμαρτωλοί».

Οι πέντε ταινίες που την έκαναν να ξεχωρίσει είναι της Φίνος Φιλμ, δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως ο Νίκος Κούρκουλος, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Κώστας Βουτσάς, ο Κώστας Πρέκας και ο Νίκος Γαλανός.

Το 1976 έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά «Γιούγκερμαν» και για τα επόμενα χρόνια απείχε από την υποκριτική τέχνη. Παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Γιώργο Πανουσόπουλο και απέκτησε δύο κόρες, την ηθοποιό Μαργαρίτα Πανουσοπούλου και τη Δέσποινα.

Μπέτυ Λιβανού: Είδα πρώτη φορά τον πατέρα μου στα 12

Πατέρα δεν είχα, είχε φύγει από πολύ νωρίς εκτός Ελλάδος. Τον είδα για πρώτη φορά στα δώδεκα. Σοκαρίστηκα. Οι γονείς μου χώρισαν αμέσως, ήμουν μωρό.

Η πρώτη συνάντηση με τον πατέρα μου; Ηταν σοκαριστική. Είχα φτιάξει μύθους στο μυαλό μου και ξαφνικά τον είδα. Εκείνος ήταν πολύ ψύχραιμος. Ούτε στο τηλέφωνο μιλούσαμε. Του έστελνα γράμματα του ζητούσα να με πάρει μαζί του, αφήνοντας να τρέχουν τα δάκρυά μου πάνω στο χαρτί για να τον συγκινήσω…Η έλλειψή του ήταν ένα βάρος για μένα -πάντα».

Μπέτυ Λιβανού: Η γνωριμία της με τον Φαίδωνα Γεωργίτση

Η γνωριμία με τον Φαίδωνα Γεωργίτση έγινε στο θέατρο, με τον οποίο μάλιστα επρόκειτο και να παντρευτούν.

Της άρεσε η φύση και η αγροτική ζωή και το 1980 μετακόμισε στην Αίγινα. Από το 1989 ζει και ασχολείται με το κτήμα της στην Παιανία. Παράλληλα, το 1991 ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα με την σειρά «Άφρικα», μια καριέρα που συνεχίστηκε μέχρι σήμερα.

Το 2010 δημιούργησε την θεατρική ομάδα Παιανίας-Γλυκών Νερών και δίνουν πολλές παραστάσεις, στις οποίες πρωταγωνιστεί η ίδια, ενώ αρκετές έχει σκηνοθετήσει («Αυλή των Θαυμάτων», «Κόκκινα Φανάρια»).

Πολλές από τις παραστάσεις δίνονται σε διάφορους Δήμους για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ιδιαίτερα για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων. Τελευταία, έπαιξε στο έργο «Διονυσιακή Νύχτα» στο θέατρο Βρετάνια.

Μπέτυ Λιβανού: Οι κόρες της

Η Μπέτυ Λιβανού με τον σκηνοθέτη σύζυγό της έχουν αποκτήσει 2 κόρες, την Μαργαρίτα και την Δέσποινα. Η Μαργαρίτα έχει κληρονομήσει την καλλιτεχνική φλέβα των γονιών της και ασχολείται με την υποκριτική και τον χορό. Μάλιστα είχε συμμετάσχει στη σειρά «Το Νησί» και στην ταινία «Σε αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει».

Η ηθοποιός εκτός του ότι ακολουθεί τα χνάρια της μητέρας της στο θέατρο και τον κινηματογράφο της μοιάζει και πάρα πολύ, είναι το πρότυπό της, όπως η ίδια είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της. Όπως θα δείτε είναι μια πανέμορφη κοπέλα με έντονα χαρακτηριστικά της Μπέτυς Λιβανού.

Όσο για το Έρωτας Μετά, με τέτοιο καστ και με τη στόφα της Μπέτυς Λιβανού ήταν βέβαιο πως θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του