Μονή Αίγινας: Το Νησί Παράδεισος Που Μοιάζει Με Καραϊβική Με Το Μυστικό Τούνελ Και Τα Ωραιότερα Νερά

Μονή Αίγινας: Το Νησί Παράδεισος Που Μοιάζει Με Καραϊβική Με Το Μυστικό Τούνελ Και Τα Ωραιότερα Νερά

Μονή Αίγινας: Σε πολύ μικρή απόσταση από την Αθήνα η Μονή της Αίγινας σε προσκαλεί να την ανακαλύψεις και να βρεις καταφύγιο για μια μικρή εξόρμηση από την ρουτίνα της καθημερινότητας..

Κάποια από αυτά ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους, άλλα για την ιστορία τους και άλλα γιατί κρύβουν μυστήρια ή παράξενα αξιοθέατα. Όπως το κοντινό νησί στην Αθήνα το οποίο είναι καταπράσινο, διαθέτει ένα μυστικό τούνελ και διαθέτει παραλίες που μοιάζουν με… Καραϊβική.

Αυτό το νησί, λοιπόν, βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το ακρωτήρι της Πέρδικας στην Αίγινα και ακούει στο όνομα Μονή.

Είναι ένα ξεχωριστό νησί που αποτελεί ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Χρυσολεόντισσας της Αίγινας. Ποιοι είναι οι κάτοικοί του; Όχι άνθρωποι αλλά μερικά ζώα!

Μονή Αίγινας: Το ελληνικό νησί με το μυστικό τούνελ που μοιάζει με Καραϊβική

Η Μονή είναι, λοιπόν, το νησάκι που βρίσκεται κοντά στην Αίγινα και μοιάζει με επίγειο παράδεισο. Η ιστορία του νησιού δεν είναι πολύ γνωστή σε όλους. Από το 1960 έως και το 1990, η Μονή ανήκε στην Ελληνική Περιηγητική Λέσχη. Στα μέλη της λέσχης οφείλει τον σημαντικό αριθμό άγριων ζώων που αποτελούν πλέον το οικοσύστημα του νησιού. Εκτός από το φυσικό κάλλος με το πράσινο, στο νότιο τμήμα ξεχωρίζουν τα βραχώδη σημεία στα οποία σκαρφαλώνουν ανενόχλητα αγριοκάτσικα τύπου κρι-κρι, τα οποία ξεδιψούν πολλές φορές με το θαλασσινό νερό.

Ακόμη κι αν έχεις ακούσει για την Μονή Αίγινας πιθανόν δεν ξέρεις λεπτομέρειες όπως το ότι το νησί έχει ένα μυστικό τούνελ. Στο βόρειο σημείο του νησιού από το μικρό λιμανάκι κάπου ανάμεσα στα βράχια, ξεκινάει ένα υπόγειο τούνελ, το οποίο μετά από αρκετές εκατοντάδες μέτρα φτάνει σε ένα παρατηρητήριο, το οποίο είναι κατάλοιπο των Γερμανών, με την απίστευτη θέα στον Σαρωνικό κόλπο και στα γύρω νησιά. Σήμερα ωστόσο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους επισκέπτες και είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας.

Αίγινα: Ιδανικός προορισμός για μονοήμερη ή διήμερο

Η Αίγινα είναι ένας αγαπημένος προορισμός το καλοκαίρι αλλά για τους καλά μυημένους αποτελεί μια λύση για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα όλες τις εποχές του χρόνου. Ένα νησί δίπλα στην Αθήνα, εύκολα προσβάσιμο που σε καλεί να το απολαύσεις ακόμη και για μονοήμερη. Αν κανονίσεις μια εκδρομή στην Αίγινα, υπάρχουν πολλά να δεις και να κάνεις! Πολύ κοντά στην Αίγινα βρίσκεται και το άγνωστο ελληνικό νησί με τα περίεργα αρχικά και το σχήμα σπαθιού. Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα, πάντα βρίσκεις προορισμούς και αξιοθέατα που σε εκπλήσσουν και θες πάντα να επιστρέφεις…

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του