Μίρκα Καλατζοπούλου: Το κορίτσι-θαύμα του κινηματογράφου, η εξαφάνιση, η ζωή στην Αμερική και η μάχη με τον καρκίνο

Μίρκα Καλατζοπούλου: Βρίσκεται στην κατηγορία με τα παιδιά του ελληνικού κινηματογράφου, καθώς το πρώτο της κινηματογραφικό ντεμπούτο ήταν σε ηλικία των 9. Γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1945, στην Αθήνα.  Από “παιδί θαύμα” έγινε μια από τις πιο όμορφες Ελληνίδες του κινηματογράφου.

Μίρκα Καλατζοπούλου: Η πρώτη της ταινία ήταν σε ηλικία των 9

Η Μίρκα Καλατζοπούλου έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το 1955 σε ηλικία μόλις 9 ετών με στην αισθηματική ταινία «Η Δούκισσα της Πλακεντίας» σε σκηνοθεσία της Μαρίας Πλυτά και με πρωταγωνίστρια την Ρίτα Μυράτ στο ρόλο της δούκισσας Σοφίας. Ο πρώτος πρωταγωνιστικός της ρόλος ήταν στην Ερωτικά Παιχνίδια του 1960 σε σκηνοθεσία Γιώργου Θεοδοσιάδη. Άλλοι σημαντικοί της ρόλοι στην δεκαετία του 1960 ήταν στις ταινίες «Ο κατήφορος» του Γιάννη Δαλιανίδη, «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» του Αλέκου Σακελλάριου και το «Κορόιδο γαμπρέ» του Κώστα Καραγιάννη.

Μίρκα Καλατζοπούλου: Ο γάμος και η μετακόμιση στην Αμερική

Το 1967 γνώρισε και παντρεύτηκε τον σύζυγο της, τον Αμερικανό επιχειρηματία Καρλ Έπσερ γερμανικής καταγωγής και μετακόμισαν στο Λος Άντζελες, εκεί όπου δραστηριοποιούταν ο σύζυγος της. Στις Ηνωμένες πολιτείες ξεκίνησε να εμφανίζεται στη αμερικανική τηλεόραση συμμετέχοντας σε διάφορες εκπομπές, ενώ παράλληλα άρχισε να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής στη Σχολή της Κολούμπια, καθώς και μαθήματα στην διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο UCLA. Το ζεύγος, απέκτησε δυο παιδιά και τέσσερα εγγόνια.

Σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα, επέστρεψε στην Ελλάδα και εμφανίστηκε ξανά στο θέατρο, ενώ το 1980 έπαιξε στη θρυλική ταινία του Ν. Τζίμα «Ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο» στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Νίκος Κούρκουλος. Έπαιξε επίσης στις σειρές της ΕΤ1 “Ζητώ γνωριμία”, “Καραβάν Σαράι, “Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα”. Μια από τις τελευταίες της εμφανίσεις στον κινηματογράφο ήταν το 1999 στην ταινία Safe sex.

Μίρκα Καλατζοπούλου: Οι 35 ημέρες «μάχης» με τον κορωνοϊό

Η Μίρκα Καλατζοπούλου αποκάλυψε το 2020 ότι προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό και πως για 35 ημέρες ήταν άρρωστη. Η ηθοποιός είναι σήμερα 75 ετών, έχει αναρρώσει και έγραψε για την περιπέτειά της υγείας της με τη νόσο Covid-19 στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

«Αγαπημένοι μου φίλοι! Οι φωτογραφίες του Πάσχα που σας έστειλα με βρήκαν πρώτη φορά έξω στο κήπο, ύστερα από 35 μέρες μέσα, έχοντας αγκαλιά τον κορονοϊό. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα….σχεδόν ΤΕΛΟΣ! Είδατε στο πρόσωπό μου την ταλαιπωρία που πέρασα. Σας αγαπώ πολύ κι ευχαριστώ πολύ που με αγαπάτε!! Να έχετε Υγεία και να προσέχετε», έγραψε πέρσι το Πάσχα η Μίρκα Καλατζοπούλου.

Μίρκα Καλατζοπούλου: Που βρίσκετε και τι κάνει σήμερα η ηθοποιός

Σήμερα, η 77χρονη, όχι απλώς δεν πλήττει με τις αναμνήσεις της σύντομης καριέρας της, αλλά μέσα από το διαδίκτυο μας θυμίζει σημαντικές στιγμές της καριέρας της κι ας βρίσκεται στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, στο Λος Αντζελες, όπου ζει μαζί με τα δύο παιδιά της και τα εγγόνια της!

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του