Μια κίνηση μπορεί να αλλάξει την ημέρα ενός ανθρώπου: Φοιτήτρια αγοράζει καφέ και φαγητό σε άστεγο και του φτιάχνει τη μέρα

Μια κίνηση μπορεί να αλλάξει την ημέρα ενός ανθρώπου: Φοιτήτρια αγοράζει καφέ και φαγητό σε άστεγο και του φτιάχνει τη μέρα

Μια αληθινή ιστορία που συγκινεί και διδάσκει πολλά..

Όλο και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που περνούν όλη τους τη μέρα στους δρόμους. Δεν έχουν χρήματα, δεν έχουν πού να μείνουν, έχουν χάσει τις δουλειές του. Και έχουν δεχτεί απόρριψη από την οικογένειά τους. Οι άστεγοι και άποροι είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στον κόσμο και ιδιαίτερα στην ελληνική κοινωνία.

Τα τελευταία χρόνια, από όποιο σημείο και αν περάσουμε, βλέπουμε ανθρώπους να ζουν στα παγκάκια και να μην έχουν χρήματα καν για να τραφούν. Οι καλοθελητές που τους προσφέρουν λίγο φαγητό ή λίγα χρήματα, δυστυχυώς είναι λίγοι. Οι περισσότεροι τους βλέπουν με εχθρικό τρόπο και δεν τους εμπιστεύονται, όποτε τους πλησιάζουν για να ζητήσουν βοήθεια.

Αυτό δεν συνέβη όμως με μία φοιτήτρια η οποία περνώντας από ένα κατάστημα για να πάρει καφέ. Είδε έξω από το κατάστημα έναν άστεγο να ψάχνει στο δρόμο για ψιλά. Το γεγονός αυτό την έκανε να στενοχωρηθεί πολύ. Πέρασε δίπλα του, τον χαιρέτησε ωστόσο εκείνος δεν της έδωσε σημασία.

Η κοπέλα μπήκε στο κατάστημα και αγόρασε καφέ και κουλούρι για εκείνη και τον άστεγο. Η φοιτήτρια του έδωσε τον καφέ και το κουλούρι, αλλά εκείνος δεν ήθελε να τα πάρει. Ωστόσο η κοπέλα επέμεινε και κάθισε δίπλα του ρωτώντας τον για τη ζωή του.

Ο άστεγος εκμυστηρεύτηκε στην φοιτήτρια της αληθινής ιστορίας ότι ήθελε να αυτοκτονήσει εκείνη τη μέρα, ωστόσο εκείνη του άλλαξε γνώμη
Ο άνδρας είπε πολλά πράγματα για την ζωή του στην κοπέλα. Για παράδειγμα ανέφερε «Μου είπε πως τα ναρκωτικά τον μετέτρεψαν στον άνθρωπο που ο ίδιος μισούσε ενώ έχασε τη μητέρα του από καρκίνο, δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του και θέλει απλά να είναι κάποιος που θα κάνει τη μητέρα του περήφανη».

Έπειτα εκείνος της ζήτησε ένα φύλλο χαρτί και με χέρια που τρέμουν της έγραψε «Ήθελα να αυτοκτονήσω σήμερα. Εξαιτίας σου δεν θα το κάνω. Σε ευχαριστώ υπέροχε άνθρωπε».

Πηγή: i-diakopes.gr

Related posts

Ο δάσκαλος Γιάννης Φλωρινιώτης: Όταν η Καίτη Γαρμπή του έκανε φωνητικά με την αδερφή της Λιάνα

Γιάννης Φλωρινιώτης: Το άγνωστο όνομα, το ορφανοτροφείο, το εγκεφαλικό, οι επιτυχίες, οι πλαστικές και η τύφλωση

Γιώργος Γεωργίου: Το «Καφενείο των Φιλάθλων» έχασε τη φωνή του