Μάρω Κοντού: Η άγνωστη καταγωγή της, η επιλογή για μοναχική ζωή και η επιστροφή στη τηλεόραση με την «Γη Της Ελιάς»

Μάρω Κοντού: Η ζωή και η καριέρα της στο παρελθόν είναι γνωστά πράγματα. Η σπουδαία κυρία του κινηματογράφου, διέγραψε μια λαμπρή καριέρα δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής της. Τελευταία της εμφάνιση είναι αυτή στη Γη της Ελιάς, σύγχρονο σίριαλ της τηλεόρασης που μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν να την βλέπουν ξανά στο γυαλί.

Μάρω Κοντού: Η επιλογή της μοναχικής ζωής

Η ηθοποιός καλεσμένη στο Στούντιο 4, δήλωσε: «Περνάω πάρα πολύ ωραία με τον εαυτό μου, από εκεί ξεκινάνε όλα. Έχω συμφιλιωθεί με τη ζωή, με την ηλικία μου, με τους ανθρώπους, δεν θυμώνω εύκολα. Όσο μεγαλώνω νιώθω ότι γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Απαλλάσσομαι από τα μικρά, δεν συγχύζομαι, δεν νευριάζω και δεν θέλω κανείς να με αλλάξει. Σιχαίνομαι τους ψεύτες μόνο. Φοράω μία ασπίδα για τα κακώς κείμενα, σαν μην θέλω να τα πάρω χαμπάρι. Τα αποφεύγω. Είναι ταλέντο. Πάντα το είχα, τώρα ακόμα χειρότερα»

«Δεν φοβάμαι την κατάσταση. Ούτε τον θάνατο φοβάμαι είμαι πολύ μικρή. Με φοβίζει ο τρόπος που θα φύγουμε. Αν μπορούσαμε να το κανονίσουμε! Να φύγεις ας πούμε στον ύπνο σου. Είμαι αισιόδοξο άτομο. Με απασχολεί η κατάσταση, δεν με φοβίζει. Με φοβίζει η αναπηρία είτε στο μυαλό είτε στο σώμα. Η αγωνία μου είναι αυτό. Έχω τρία κιλά παραπάνω από όσα είχα στα 25 μου. Προσέχω τι τρώω αλλά δεν μπορώ να αποφύγω τα γλυκά».

Μάρω Κοντού: Η πολυσυζητημένη πορεία της

Κατάγεται από τα Ψαρά. Αποφοίτησε από το Γ’ Γυμνάσιο Θηλέων Μακρυγιάννη. Παράλληλα ολοκλήρωσε τη σχολή χορού, σημερινή Κρατική Σχολή Χορού, εξασφαλίζοντας και μια υποτροφία για τη σχολή HLADEK στη Γερμανία.

Σε διάστημα μεγαλύτερο των τριάντα πέντε ετών θεατρικής και κινηματογραφικής καριέρας, πρωταγωνίστησε σε 61 ταινίες μεγάλου μήκους και 90 Θεατρικά έργα, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Η πρώτη επαγγελματική της ενασχόληση άρχισε το 1954 στο χορό Αρχαίας Τραγωδίας του Εθνικού Θεάτρου, όπου παρέμεινε μέχρι το 1958. Έλαβε την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος της ηθοποιού, ως εξαιρετικό ταλέντο, από Ανώτατη Κρατική Επιτροπή του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το 1959 πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο, δίπλα στο Δημήτρη Χόρν, με το έργο Ρομανσέρο του Ζακ Ντεβάλ.

Μάρω Κοντού: Η συνεργασία με τη ”Γη της ελιάς”

Για τη «Γη της ελιάς» είπε:«Είμαι έναν χρόνο μακριά από το θέατρο. Αποτοξίνωση καλή, μοναξιά, έχω αρχίσει τα χόμπι μου. Έχω κι ένα σίριαλ. Το αγαπώ πολύ, περνάω υπέροχα. Πήγα με φόβο επειδή δεν το είχα ξανακάνει. Ένας σκηνοθέτης γλύκας, πανέξυπνος, ευχάριστος, περνάμε φανταστικά. Είναι γκρουπαριστά αυτά που κάνω. Εκείνο που φοβόμουνα είναι να μην μου πούνε να πηγαινοέρχομαι στην Κύπρο. Βρέθηκε ένας ρόλος γκεστ τελικά. Δεν μιλάω καθόλου, είναι μια νέα γενιά και δεν μπορώ να επέμβω στη σκηνοθεσία».

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του