Μαρία Τζομπανάκη: Η καπετάνισσα του Σασμού, η ζωή στην Αμερική, τα καλλιστεία και η αδυναμία στο γιο της Ορφέα Αυγουστίδη

Μαρία Τζομπανάκη: Η αρχόντισσα της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» όπου για δεύτερη χρονιά παρακολουθούμε στις οθόνες μας, μετά την τεράστια επιτυχία του Α΄κύκλου στον ALPHA. Γεννήθηκε το 1956 και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης ενώ σήμερα κατοικεί και στην Αθήνα. Πρόσφατα, έγινε και γιαγιά από τον γιο της Ορφέα και την σύζυγο του Γεωργια. Η ομορφιά της και η αυθεντικότητα της, που σου θυμίζει μια πραγματική καπετάνισσα, όπως την αποκαλούν και στην σειρά που υποδύεται την Καλλιόπη. Μα ποιος να της πάει κόντρα αφού είναι ικανή να βγάλει ένα σετ, μόνο με κατάρες. 

Μαρία Τζομπανάκη: Η καταγωγή της και το Εθνικό θέατρο

Η Μαρία Τζομπανάκη (Χανιά, 1956) μεγάλωσε στα Χανιά ενώ μοιράζει πλέον τον χρόνο στην γενέτειρά της αλλά και την Αθήνα. Είναι ηθοποιός, απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου και έχει σπουδάσει χορό, κλασική κιθάρα και τραγούδι. Έχει σκηνοθετήσει τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας και πλήθος θεατρικών παραστάσεων ενώ ως ηθοποιό την έχουμε δει σε πολλούς και διαφορετικού ύφους ρόλους.

Μαρία Τζομπανάκη: Η καριέρα στην τηλεόραση και τα καλλιστεία

Ξεκίνησε την καριέρα της στην τηλεόραση με τις σειρές:
-Οι Πανθέοι (1977)
– Η τελευταία νύχτα της γης (1980) και αργότερα Λάουρα (1980)
– Οι αξιόπιστοι (1982), Το γυμνό κορίτσι (1982) και Ουράνιο τόξο (1983)

Έχει πρωταγωνιστήσει ακόμα στις σειρές:
-Ο ιός του πατέρα (1996)
-Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή (1997)
-Ο Ιούδας Φιλούσε Υπέροχα (1999)
-Ποτέ δεν είναι αργά (2000)
-Άγγελοι του μίσους (2000)
-Τα παιδιά της Νιόβης (2004)
-Οι μάγισσες της Σμύρνης (2005)

Ενώ έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου, όπως: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Αλέκος Αλεξανδράκης, Θύμιος Καρακατσάνης, Κώστας Αρζόγλου, Γρηγόρης Βαλτινός, Μάρθα Βούρτση, Βέρα Κρούσκα, Μηνά Χατζησάββα και άλλους.

Η γνωστή ηθοποιός,  σε μια συνέντευξη της είχε πει ότι «έλεγαν κάποιοι να μην της λένε ότι είναι όμορφη, γιατί θα τους ρίξει… μπάτσο. Μία φορά το έκανα σε κάποιον που στεκόταν πολύ κοντά μου και μου είπε “τι όμορφα μαλλιά” και έφυγε το χέρι μου».

Η Μαρία Τζομπανάκη στέφθηκε Αναπληρωματική Μις Ελλάς στα καλλιστεία του 1975.

Μαρία Τζομπανάκη: Η δράση της στα κοινά

Η Μαρία Τζομπανάκη από το 2002 έως το 2010, υπήρξε δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα. Διετέλεσε Αντδήμαρχος στη Σχολική Μέριμνα, Πρόεδρος Ανάπτυξης και Στρατηγικής, Πρόεδρος Κοινωνικής Ευθύνης και υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ανέλαβε επίσης την αναβάθμιση και λειτουργία των δημοτικών κινηματογράφων. Εκλεγμένη αντιπρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως το 2000. Είναι Πρόεδρος της ΜΚΥΟ “ORFEUS” και δημιουργός του Πολιτιστικού Κέντρου Πράσινου Τουρισμού “ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ” που ενοποιήθηκε με την “ORFEUS”.

Μαρία Τζομπανάκη: Ο γάμος στα 60 και η σχέση της με τον γιο της

Στη Νέα Υόρκη ζει τα τελευταία χρόνια η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη Βάλβη.
Το ζευγάρι, αμέσως μετά τον παραδοσιακό γάμο του στην Κρήτη το 2016, αποφάσισε να παρατήσει τα πάντα στην Ελλάδα και να φύγει για Αμερική.


Το δυσκολότερο όλων μετά την εγκατάσταση της στην Αμερική ήταν ο αναγκαστικός αποχωρισμός της από τον μοναχογιό της Ορφέα. «Αυτό δεν διαχειρίζεται, αλλά ο γιος μου με αγαπά, δεν με χρειάζεται, ανήκει στη ζωή του, όχι σε εμένα. Δίκια μου είναι μόνο η ακατάλυτη αγάπη μου γι’ αυτόν, όπου κι αν είναι, ό,τι κι αν κάνει. Είναι πολύ έξυπνος, πολύ ώριμος, καλός άνθρωπος και πολύ καλός ηθοποιός. Ο Ορφέας είναι η κορυφαία σχέση μου με το αντρικό στοιχείο: είναι η τελειότητα. Μου λείπει απερίγραπτα η αγκαλιά του γιου μου». Το ίδιο, όμως της λείπει και η πατρίδα της. «Μου λείπει η Ελλάδα και με πονά η κατάσταση της. Μου λείπει η Κρήτη μου. Τη σκέφτομαι και δακρύζω», έχει πει.

Μαρία Τζομπανάκη: Η «σκληρή» Καλλιόπη και ο ρόλος της στο Σασμό

Η κεφαλή του σπιτιού. Δεσποτική γυναίκα, αυταρχική και ταυτόχρονα θρησκευόμενη, που θέλει να τα ελέγχει όλα και να λύνει τα προβλήματα της οικογένειας αποφασιστικά.  Για τους γιους της Μαθιό και Αστέρη είναι μάνα και πατέρας. Σκληρή, με καρδιά από πέτρα, εξαντλεί την αγάπη της στον πρωτότοκο γιο της τον Μαθιό, βάζοντας διακριτικά στο περιθώριο τον Αστέρη.

Σε μια συνέντευξη της η ηθοποιός, είχε αναφερθεί σχετικά με τον ρόλο της στην σειρά «Η Καλλιόπη είναι πληθωρική σαν ρόλος, στη σειρά βάζω και δικές μου ατάκες παρομίες, κουβέντες που έχω ακούσει. Ο σκηνοθέτης γελάει, ξεχνάει να μου πει «στοπ», αυτή η ελευθερία με τιμά. Είναι πολύ ωραίο αυτό, εμένα αυτή η ελευθερία με τιμά”.»

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του