Μαρία Πρωτόπαππα: Η οσκαρική ερμηνεία στο σασμό, η μοναχική ζωή, το αυτοάνοσο νόσημα και η ταινία με το Μπισμπίκη

Μαρία Πρωτόπαππα:  Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς, όχι μόνο της χώρας αλλά και της γενιάς της, με κάθε της ερμηνεία, με κάθε της σκηνή υποκλίνεσαι στο ταλέντο της. Η αγαπημένη ηθοποιός, γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1971 και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό. Από μικρή που ήταν ήθελε να γίνει γιατρός αλλά στην πορεία άλλαξε διαδρομή… προς την υποκριτική.

Συγκεκριμένα, σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης. Παρόλο που οι γονείς της στενοχωρήθηκαν με την απόφαση της, η ίδια αφοσιώθηκε στο επάγγελμα της και μέχρι σήμερα μετρά σπουδαίες ερμηνείες. Έχει πάει σε κολέγιο για αγγλομαθείς γραμματείς και έχει πάρει επάρκεια για να μπορεί να διδάξει. Επίσης, έχει κάνει μαθήματα Κοινωνιολογίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Μαρία Πρωτόπαππα: Η κρυφή προσωπική ζωή και η μοναχική περσόνα

Η Μαρία Πρωτόπαππα μιλά σπάνια για την προσωπική της ζωή. Η ίδια έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή της το 2019 ότι δεν είχε κάνει ποτέ μία μακροχρόνια σχέση«Η ζωή τα φέρνει αυτά. Δεν είναι μόνο θέμα επιλογής. Είναι πολλοί παράγοντες: η τύχη, το πώς είσαι. Για μένα δεν υπάρχει κάποιο σωστό μοντέλο. Επίσης δεν πιστεύω στα στερεότυπα, η ζωή μας είναι μια και μοναδική, αρχίζουμε να περπατάμε έναν δρόμο και στη συνέχεια τραβάμε λαχνούς. Ανάλογα με τον λαχνό προχωράμε», σημείωνε.

Έναν χρόνο νωρίτερα είχε μιλήσει, ωστόσο, για την καθημερινότητά της και πώς αυτή είναι γεμάτη με ανθρώπους, στο site eirinika.gr, περιγράφοντας ένα 24ωρο από τη ζωή της. «Έχουμε πάντα παρέα. Όλο και κάποιος φίλος πέρασε το βράδυ από δω και ξέμεινε. Κάποιοι έχουν δικό τους δωμάτιο και κλειδί. Κάποιοι έρχονται σ’ εμάς για να συγκεντρωθούν, να δουλέψουν και να εκτονωθούν με παιχνίδια ή γιορτές όποτε μας προκύπτουν. Λατρεύω να έχω γεμάτο σπίτι», εξηγούσε η ηθοποιός.

Τα όνειρά της για τη ζωή και το μέλλον της εξάλλου περιλαμβάνουν τους ανθρώπους και τη γνώση. Αυτά τα δύο είναι οι άξονες στους οποίους κινείται στη ζωή.

«Θα ήθελα να διαβάσω πράγματα, να ζήσω με διαφορετικούς ανθρώπους, σε διαφορετικά μέρη, να γνωρίσω τον κόσμο! Θα ήθελα να ασχοληθώ με την γλώσσα, μ’ ενδιαφέρει πολύ η γλωσσολογία και η σχέση της με την ψυχολογία και την ανθρωπολογία», σημείωνε στο texnes-plus.gr.

Μαρία Πρωτόπαππα: Ο Σασμός και το αυτοάνοσο που παρατήρησε το Twitter

Η Μαρία Πρωτόπαππα πρωταγωνιστεί στη δραματική σειρά του Alpha “Σασμός”, όπου ενσαρκώνει τον ρόλο της Μαρίνας Βρουλάκη, μητέρας της Αργυρώς.

Ο ρόλος της: Γυναίκα ιδιαίτερα ευαίσθητη παράλληλα όμως και δυνατή. Μεγάλωσε μόνη της τα παιδιά της (Πέτρο και Αργυρώ) τιμώντας πάντα τον νεκρό από τη βεντέτα άντρα της (Μάρκο). Μετά τον θάνατο του άντρα της, αγαπήθηκε βαθιά κ ειλικρινά με τον Αντώνη Φραγκιαδάκη (τον αστυνόμο). Η αίσθηση καθήκοντος όμως και μια φυσική συστολή την εμποδίζει εδώ και χρόνια να προχωρήσει μαζί του, παρ’ ότι είναι σαφής η αμοιβαία έλξη.

Στην τελευταία σκηνή του Α΄κύκλου, η ίδια μας συγκλόνισε με την ερμηνεία της στη δολοφονία του τηλεοπτικού γιου της, Πετρή, αποκάλυψε ότι η έμπνευσή της, προήλθε από τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, ενώ με δυσκολία συγκράτησε τα δάκρυά της.

«Ισχύει ότι εμπνεύστηκα για την ερμηνεία μου από τη μητέρα του Παύλου Φύσσα. Δεν ήταν το μόνο μου μοντέλο, με την έννοια της τεχνικής της δουλειάς μου. Μου αρέσει να παίρνω από αληθινούς ανθρώπους γιατί η μυθοπλασία έχει αξία για μένα και η δική μου δουλειά έχει αξία, όταν έρχεται από τη ζωή και επιστρέφει στη ζωή την πραγματική. Είχα μια εμπειρία μιας πολύ αγαπημένης μου κυρίας, που δεν είναι πλέον στη ζωή, η οποία έχασε πολύ νέα τον γιο της…», δήλωσε η Μαρία Πρωτόπαππα.

Στην τηλεοπτική σειρά, το κοινό έχει αγαπήσει τη Μαρία Πρωτόπαππα όχι μόνο για την ερμηνεία της, αλλά και για τα σημάδια της λεύκης που φαίνονται στα χέρια της. Η Μαρία Πρωτόπαππα δεν έχει μιλήσει για το αυτοάνοσο νόσημα, μία χρήστης του Twitter το παρατήρησε και μαζί με εκείνους που σχολίασαν το tweet της δήλωσε τον σεβασμό της στην επιλογή να μην καλύπτει τα σημάδια στα χέρια της.

Μαρία Πρωτόπαππα: Η σύνδεση της με τον Βασίλη Μπισμπίκη

Οι δύο ηθοποιοί συμπρωταγωνίστησαν σε μια σπουδαία σειρά υποδυόμενοι το ζευγάρι. Πρόκειται για τη σειρά «Η λέξη που δε λες» με την υπόθεση να είναι γύρω από ένα παιδί με αυτισμό σε μια κλειστή κοινωνία ενός χωριού της Κρήτης.

Μία σειρά που θα έπρεπε όλοι να δουν καθώς περνάει σπουδαία μηνύματα για τα παιδιά με αυτισμό και πώς πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως γονείς αλλά και ως περίγυρος.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του