Μαρία Πρωτόπαππα: Η καρίερα ως Γιατρός,Ο ρόλος ως «χήρα Βρουλάκη» , η αγάπη για το θέατρο και Το «comeback» στην τηλεόραση

Μαρία Πρωτόπαππα: Πρόκειται για μια αγαπημένη ηθοποιό, την οποία παρακολουθούμε με ανοιχτό το στόμα στη σειρά “Σασμός” ως Μαρίνα Βρουλάκη.Η Μαρία Πρωτόπαππα είναι ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης. Το πρώτο τηλεοπτικό της ντεμπούτο το έκανε το 1999 με την σειρά “Η συκοφαντία του αίματος” στην ΕΤ1 και έκτοτε ακολούθησε πληθώρα συμμετοχών σε παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές. Στην συνέντευξη που ακολουθεί μας μιλά για τα παιδικά της χρόνια, τις σπουδές της και την αγάπη της για το θέατρο αλλά και τον λόγο της απόφασης να ασχοληθεί με αυτό.

Μαρία Πρωτόπαππα: Η συγκλονιστική ερμηνεία της ως Μαρίνα Βρουλάκη στην σειρά “Σασμός”.

Στη σειρά «Σασμός» υποδύεται τη Μαρίνα Βρουλάκη, μητέρα του Πέτρου και της Αργυρώς που εργάζεται ως μοδίστρα και μετά τη δολοφονία του συζύγου της ζει μαζί με την πεθερά της, την οποία ενσαρκώνει η Όλγα Δαμάνη.

Ο λόγος για τη Μαρία Πρωτόπαππα που έχει κλέψει τις εντυπώσεις με την ερμηνεία της στη νέα σειρά του Alpha. Ενσαρκώνει μοναδικά την ευαίσθητη και παράλληλα δυναμική γυναίκα της Κρήτης που μεγάλωσε μόνη της τα παιδιά της μετά τον θάνατο του άντρα της στη βεντέτα.

Μαρία Πρωτόπαππα: Τα πρώτα χρόνια της ζωής της και η αγάπη για το θέατρο.

Η ηθοποιός γεννήθηκε το 1973 και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό της Αττικής. Από τα εφηβικά της χρόνια ασχολήθηκε με το θέατρο καθώς ένιωθε πάντα γοητευμένη από τις θεατρικές παραστάσεις. Όπως είχε αναφέρει η ίδια: «Θυμάμαι, να τον εαυτό μου στο σχολείο να περνάω από το Υπόγειο, για να πάω φροντιστήριο, τότε η μαρκίζα και το ταμείο του θεάτρου ήταν στη Σταδίου, και να έχω το κεφάλι μου στραμμένο προς τα εκεί μέχρι που το θέατρο χανόταν από τα μάτια μου. Ένιωθα αυτό το πράγμα να με τραβάει…»

Μαρία Πρωτόπαππα: Πρότυπο της είναι Η Βιρτζίνια Γουλφ

Μέχρι τη Γ’ Λυκείου σκόπευε να σπουδάσει Ιατρική, ωστόσο μόλις τελείωσε το σχολείο άλλαξε πορεία και σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης. Παρόλο που οι γονείς της στενοχωρήθηκαν με την απόφαση της, η ίδια αφοσιώθηκε στο επάγγελμα της και μέχρι σήμερα μετρά σπουδαίες ερμηνείες.

Σε συνέντευξη της στο andro.gr, είχε εξηγήσει τον λόγο που έγινε ηθοποιός: «Πρώτα απ’ όλα γιατί νομίζω ότι τα κοινωνικά μας προσωπεία, αυτά που χρησιμοποιούμε ακόμα και στις οικογενειακές μας σχέσεις, από παιδιά, είναι επίκτητα προσωπεία, δεν είμαστε εμείς. Ο βαθύτερος εαυτός μας είναι πολύ πιο ευρύς και οφείλουμε να το ψάξουμε αυτό το κομμάτι, να δούμε μέχρι πού επεκτείνεται. Η τέχνη είναι ένας χώρος που σου δίνει τη δυνατότητα αυτής της επέκτασης.»

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ξεκίνησε την καριέρα της συμμετέχοντας στις πρώτες της θεατρικές παραστάσεις. Το 1999 έπαιξε για πρώτη φορά στη σειρά ”Η συκοφαντία του αίματος” που προβλήθηκε στην ΕΤ1. Την είδαμε ακόμη τις αστυνομικές σειρές ”Επιφάνεια” και ”Ξέχασέ με” του Βασίλη Τσελεμέγκου, ενώ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην σειρά του Alpha ”Το Δέκα”, που ήταν βασισμένη στο μυθιστόρημα του Καραγάτση. Η τελευταία φορά που έπαιξε στην τηλεόραση ήταν στη σειρά «Η λέξη που δε λες» του Αlpha, που υποδύθηκε την Ελένη, μητέρα του μικρού Παυλή που έπασχε από αυτισμό.

Η ηθοποιός είχε μιλήσει στο παρελθόν για τις δυσκολίες του επαγγέλματος και για τους ανθρώπους που αποτελούν πηγή έμπνευσης για εκείνη. Χαρακτηριστικά, είχε δηλώσει: «Απ΄όλο τον κόσμο, απ’ όλα αυτά που μπορώ να παρατηρήσω… Από όλους τους σκηνοθέτες πήρα πράγματα. Είτε ήταν πολύ νέοι, είτε πολύ έμπειροι, είτε εγώ τα πήγα καλά μαζί τους, είτε όχι σ’ όλους χρωστάω εργαλεία μου.»

Πρόσφατα είχε ξεχωρίσει για την ερμηνεία της στην παράσταση «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» και τη σκηνοθεσία του έργου «Ρίττερ, Ντένε, Φος». Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, μετά από 4 χρόνια απουσίας από την τηλεόραση, την απολαμβάνουμε στον ρόλο της Μαρίνας Βρουλάκη στη σειρά «Σασμός».

Η Μαρία Πρωτόπαππα είχε μιλήσει στο ethnos.gr για τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει: «Είναι μία πονεμένη και σκληρή γυναίκα που αγαπάει τον διάλογο. Δεν είναι ποτέ αυταρχική με τα παιδιά της και έχει επιλέξει να μείνει μόνη της, μετά τον θάνατο του άντρα της. Το φαινόμενο της βεντέτας είναι κάτι που κρατάει αιώνες και δεν είναι εύκολο να το σχολιάσεις. Πρέπει να έχεις εντρυφήσει για να πεις κάτι. Εμείς τα βλέπουμε αφ’ υψηλού και μακριά. Η γη γι’ αυτούς τους ανθρώπους είναι κάτι παραπάνω από ένα μέσο διαβίωσης. Είναι οι ρίζες, οι πρόγονοι και το παρελθόν τους. Μέσα σε αυτές τις μικρές και κλειστές κοινωνίες, παρακολουθείς την περηφάνια, το φιλότιμο, την τιμή και την φιλοξενία που έχουν αυτοί οι άνθρωποι και από την άλλη αν κάποιος προσβάλει κάτι από αυτά δεν μπορεί να συμβιώσει μαζί τους. Ωστόσο, πάντοτε υπήρχαν άνθρωποι πιο λογικοί που τους εμπιστεύονταν όλοι και τους προέτρεπαν να κάνουν έναν συμβιβασμό, όπως μια κουμπαριά, ώστε να γίνουν μ’ έναν τρόπο συγγενείς και να σταματήσουν να εχθρεύονται ο ένας τον άλλον».

Μαρία Πρωτόπαππα: Ο γάμος που δεν έκανε ποτέ και η μοναχική ζωή

Η Μαρία Πρωτόπαππα δεν έχει κάνει ποτέ κάποιον γάμο και όπως έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Αθηνόραμα ζει μόνη σε έναν πολύ μικρό σπίτι. «Εδώ κι ένα χρόνο έχω μετακομίσει σε ένα μικρό διαμέρισμα-ένα δωμάτιο είναι όλο κι όλο-στον Χολαργό. Δεν έχω ούτε καν σταθερό τηλέφωνο. Κάνω ξανά φοιτητική ζωή. Φοβάμαι μη φτωχύνω κι άλλο κι έτσι αποφάσισα να περιορίσω όσο γίνεται τα έξοδά μου. Πέρυσι εργάστηκα σχεδόν όλη τη χρονιά και πληρώθηκα μόνο για τους τρεις μήνες. Είμαι συνηθισμένη να βρίσκομαι “στον αέρα”. Έτσι είναι το επάγγελμα του ηθοποιού: δουλεύεις τζάμπα», είχε παραδεχτεί.

Η Μαρία Πρωτόπαππα κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ έχει δηλώσει δημοσίως ότι έχει υιοθετήσει έναν μοναχικό τρόπο ζωής. «Εγώ δεν είχα ποτέ μακροχρόνια σχέση», είχε δηλώσει το 2019 στο texnes-plus.gr, προσθέτοντας «Η ζωή τα φέρνει αυτά.. Δεν είναι μόνο θέμα επιλογής. Είναι πολλοί παράγοντες: η τύχη, το πώς είσαι.. Για μένα δεν υπάρχει κάποιο σωστό μοντέλο. Επίσης δεν πιστεύω στα στερεότυπα, η ζωή μας είναι μια και μοναδική, αρχίζουμε να περπατάμε έναν δρόμο και στη συνέχεια τραβάμε λαχνούς. Ανάλογα με τον λαχνό προχωράμε».

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του