Λίμνες Αργολίδας: Η Ζωή Μιας Οικογένειας Γαλακτοπαραγωγών Και Η Συνεργασία Με Την Δέλτα!

Λίμνες Αργολίδας: Η Ζωή Μιας Οικογένειας Γαλακτοπαραγωγών Και Η Συνεργασία Με Την Δέλτα!

Λίμνες Αργολίδας: Η ζωή της οικογένειας του Γιώργου Στάρφα, μιας οικογένειας γαλακτοπαραγωγών στην Αργολίδα. Πώς ξεκινάει η μέρα, πώς δουλεύει η οικογένεια και η μεγάλη συνεργασία με την Δέλτα.

Η ομίχλη έχει σκεπάσει σχεδόν τα πάντα. Περνώντας από τα ορεινά της Κορίνθου, φτάνουμε στην Αργολίδα. «Λίγο πριν μπεις στις Λίμνες, θα κάνεις δεξιά, και στη συνέχεια όσο προχωράς, θα βλέπεις στα αριστερά σου το χωριό. Στο εκκλησάκι πάλι δεξιά και θα μας δεις» μας είπε ο Γιώργος Στάρφας, για να μας καθοδηγήσει προς την κτηνοτροφική του μονάδα.

Φτάνοντας στις Λίμνες, ένα από τα πιο γνωστά αρβανιτοχώρια της Αργολίδας, υπάρχει το ερωτηματικό του καιρού. Και αν βρέχει; Την ίδια στιγμή, ωστόσο, που μου δημιουργείται αυτό το ερώτημα, σκέφτομαι πως ακόμη και όταν βρέχει, οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, και ειδικότερα με την κτηνοτροφία, είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται εκεί έξω στη φύση, με τα ζώα τους, καλύπτοντας τις καθημερινές ανάγκες τους. Και έτσι είναι, όπως μου επιβεβαιώνει ο κ. Γιώργος καθώς μιλάμε για την καθημερινότητα και τις δυσκολίες του επαγγέλματος. Την ίδια στιγμή όμως είναι τόσες οι συγκινήσεις από αυτό το συγκερασμό με τη φύση και τα στοιχεία της που κάνει αυτή τη δουλειά μοναδική και δίνει τη χαρά και την ευχαρίστηση της προσφοράς.

Η μέρα ξεκινάει

Είναι ακόμη πρωί και τα ζώα δεν έχουν βγει για βόσκηση. Ο Γιώργος με τη σύζυγό του, την κυρία Κατερίνα, μάς υποδέχονται στο χώρο όπου γίνεται το άρμεγμα. Καθόμαστε σε ένα μικρό τραπεζάκι και παρατηρούμε με πόση αγάπη και φροντίδα ολοκληρώνεται κάθε διαδικασία. «Από εδώ ξεκινάμε κάθε πρωί πίνοντας ένα γρήγορο καφέ» θα μας πει, όσο μας μιλά για την εγκατάσταση με τις αρμεκτικές μηχανές. «Με αυτό τον τρόπο τα ζώα δεν πονάνε κατά το άρμεγμα, ενώ διασφαλίζουμε ότι το γάλα μας θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής» μας λέει ο κ. Γιώργος.

Κτηνοτροφική οικογένεια από την εποχή της Τουρκοκρατίας

Πρόκειται για μία καθαρά κτηνοτροφική οικογένεια, τα ίχνη της οποίας φθάνουν πίσω στην περίοδο της Τουρκοκρατίας. «Είχε ζώα, ο προπάππος του παππού μου, και εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα μέσα σε μία οικογένεια που τα ζώα αποτελούσαν κυρίαρχο στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Σεβόμαστε τη σπουδαιότητά τους, είμαστε πολύ προσεκτικοί και υπεύθυνοι και ακόμη και σήμερα η δική μου οικογένεια, η σύζυγός μου και οι τρεις κόρες μου, ξέρουν τι σημαίνει κτηνοτροφία, είμαστε όλοι παρόντες όταν χρειάζεται για να διασφαλίσουμε τις ιδανικές συνθήκες για τη διαβίωση των ζώων».

Ουσιαστική συνεργασία με τη Δέλτα

Μιλώντας για τη συνεργασία με τη Δέλτα, για το κατσικίσιο γάλα «Δέλτα του Τόπου μας» σημειώνει ότι αυτή φτάνει τα 15 χρόνια, τη χαρακτηρίζει «ουσιαστική» και δηλώνει ευχαριστημένος από τη συνέχισή της. «Έχουμε υποχρεώσεις, αλλά την ίδια ώρα όμως, έχουμε και απαιτήσεις οι οποίες καλύπτονται μέχρι τέλους. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε και εμείς μέρος μία αλυσίδας ζωής, που φέρνει φρέσκο, υγιεινό, γίδινο γάλα στο τραπέζι του καταναλωτή».

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του