Λίλλη Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη ηθοποιός του 90, ο έρωτας με τον Φιλλιπίδη,ο θάνατος που τους χώρισε και το μοναχικό τέλος

Λίλλη Παπαγιάννη: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και το 1965 συγκρότησαν με τον σύζυγό της Ανδρέα Φιλιππίδη, δικό τους θίασο. Με τον Ανδρέα Φιλιππίδη έζησαν αχώριστοι από τη γνωριμία τους, το 1957, μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος ο δικός του. Κάθε φορά που την έβλεπες, σου έβγαζε έναν αέρα Παρισιού, καθώς κάθε φορά ήταν ντυμένη με στυλ και τη ζήλευαν και τη θαύμαζαν όλες οι κυρίες της εποχής. Ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα και φινετσάτα ζευγάρια της δεκαετίας του 90.

Λίλλη Παπαγιάννη: Η επαγγελματική καριέρα

Η Λίλλη Παπαγιάννη είχε φοιτήσει στη σχολή θεάτρου τέχνης. Ο Ανδρέας Φιλλιπίδης, ο οποίος είχε παντρευτεί νωρίτερα τη Δέσπω Διαμαντίδου, αποτέλεσε τον σύζυγό της. Η πανέμορφη ηθοποιός είχε παίξει μια σειρά από πολύ δυνατούς ρόλους. Δηλαδή, την Αθηνά Βασιλείου στην ταινία «Δεσποινίς διευθυντής» καο την Κατίνα στην ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα». Από εκεί και πέρα, είχε παίξει το ρόλο της Λελέ, η οποία διεκδικούσε τον Κωνσταντάρα στην ταινία «Η χαρτοπαίχτρα». Επίσης, είχε παίξει τη Νανά στην ταινία «Μια τρελή τρελή οικογένεια».

Ωστόσο, μία από τις καλύτερες ερμηνείες της, η Λίλλη Παπαγιάννη, είχε παίξει στην ταινία «Η Εκδρομή». Η πανέμορφη ηθοποιός είχε τιμηθεί επίσης με το βραβείο της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας. Το συγκεκριμένο βραβείο της δόθηκε από τους κριτικούς του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Εκείνο, το φεστιβάλ είχε διεξαχθεί το 1966.

Λίλλη Παπαγιάννη: Η προσωπική ζωή της

Η Λίλλη Παπαγιάννη ήταν παντρεμένη με τον Ανδρέα Φιλιππίδη για περισσότερο από τρεις δεκαετίες. Μαζί δημιούργησαν έναν θίασο, ανεβάζοντας δικές τους παραστάσεις. Η όμορφη ηθοποιός με τα γαλαζοπράσινα μάτια αποσύρθηκε από την ηθοποιία, το 1989. Τότε, ήταν που ο σύζυγός της «έφυγε» από τη ζωή.

Υπήρξε συμπρωταγωνίστρια μεγάλων ονομάτων του ελληνικού κινηματογράφου, όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, η Τζένη Καρέζη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, η Μάρω Κοντού, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Δέσπω Διαμαντίδου και ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Λίλλη Παπαγιάννη: Η τιμητική διάκριση και το τέλος της ζωή της

Για την ερμηνεία του ρόλου της «Ειρήνης» στην πολυβραβευμένη ταινία του Τάκη Κανελλόπουλου «Η Εκδρομή», τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας από τους κριτικούς στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 1966.

Η Λίλη Παπαγιάννη, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, πέθανε στις 12 Μαΐου 2015, σε ηλικία 80 ετών.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του