Κομψή και υπέροχη: Αυτή ήταν η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Νίτσας Μαρούδα-Είχε επιλέξει τη ζωή μακριά από τα φωτα

Τσαχπίνα και σέξι χαρακτηρίστηκε η σπουδαία ηθοποιός Νίτσα Μαρούδα η οποία χάραξε λαμπρή πορεία στην χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 87 ετών.

Από το 1980, οπότε αποσύρθηκε οριστικά από το επάγγελμα, έως σήμερα η Νίτσα Μαρούδα ποτέ δεν φωτογραφήθηκε και δεν θέλησε να μιλήσει στα media. Πριν από τέσσερα χρόνια έκανε μια μικρή… εξαίρεση για να μιλήσει στον υπογράφοντα για τον γαμπρό της Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που τότε ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ., και μετά ξανά σιωπή…!

Η Πατρινή ηθοποιός είναι από τις πλέον ακριβοθώρητες πρωταγωνίστριες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, που έχουν γράψει το όνομά τους με χρυσά γράμματα στα κινηματογραφικά χρόνια της αθωότητας. Οι δημόσιες εμφανίσεις της είναι ανύπαρκτες εδώ και πολλά χρόνια, μια και η ίδια έχοντας ξεπεράσει τα 80 χρόνια της θέλει, όπως λέει, να μείνει στο μυαλό μας έτσι όπως τη θυμόμασταν από τις ασπρόμαυρες ταινίες.

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Στη συνέντευξή που έδωσε στην Εσπρεσσο ήταν απόλυτη: δεν ήθελε να δώσει πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή της και σε καμία περίπτωση να φωτογραφηθεί. Τη ρώτησαν αν θα παρακολουθήσει φέτος τις παραστάσεις που βασίζονται σε κινηματογραφικά σενάρια της δεκαετίας του ’60, στην οποία εκείνη μεσουρανούσε. «Οχι, αγόρι μου. Δεν πηγαίνω πουθενά. Αποφεύγω τα πάντα, γιατί δεν με ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι που λέγεται δημοσιότητα. Ο κύκλος της υποκριτικής τέχνης έχει κλείσει για μένα από τις αρχές του ’80» λέει συγκινημένη που τη θυμηθήκαμε ύστερα από τόσα χρόνια.

Στην καθημερινότητά της δεν κάνει πλέον πολλά πράγματα. «Εχω μεγαλώσει, αγαπητό μου παιδί. Δεν βγαίνω σχεδόν καθόλου έξω. Καμιά φορά βγαίνουμε με τον γαμπρό μου, τον Βαγγέλη (σ.σ.: Μεϊμαράκη) και την κόρη μου (σ.σ.: την Ιωάννα, που απέκτησε από τον γάμο της με τον Συμεών Κολοκοτά) για να ξεσκάσω και πάλι μέσα».

Στις περισσότερες ταινίες ως ξανθιά ναζιάρα, με ένα δικό της καθαρά προσωπικό στιλ, έκανε μεγάλες επιτυχίες και για τους σκηνοθέτες ήταν απαραίτητη. «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» το 1960, «Ο κατήφορος» το 1961, «Δεσποινίς διευθυντής» το 1964, «Μια τρελή τρελή οικογένεια» το 1965 και τόσες άλλες ελληνικές ταινίες, που έκοψαν χιλιάδες εισιτήρια, την καθιέρωσαν στη συνείδηση του κόσμου.

Λίγα λόγια για τη Νίτσα Μαρούδα

Το πραγματικό της όνομα είναι Ελένη Μαρούδα και γεννήθηκε στην Πάτρα. Και όπως λέει η ίδια: «Από τα παιδικά μου χρόνια το θέατρο είχε μπει στην καρδιά μου και το υπηρέτησα πιστά μέχρι και στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Οταν η κόρη μου παντρεύτηκε, είπα στον εαυτό μου “Νίτσα, στοπ” και σταμάτησα να παίζω» αναφέρει, χωρίς, όπως μας εκμυστηρεύεται, να το έχει μετανιώσει. «Το παρελθόν μου αυτό το έχω απαλείψει εντελώς. Και όταν λέμε εντελώς, το εννοώ».

Την προσωπική ζωή της η ηθοποιός την κράτησε καλά προστατευμένη… Παντρεύτηκε τον Συμεών Κολοκοτά, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη, την Ιωάννα, που είναι παντρεμένη με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Μένει στα βόρεια προάστια, έχοντας συντροφιά την κόρη της και τα εγγόνια της.

Καθώς δεν επιθυμεί οποιαδήποτε δημοσιότητα, η Νίτσα Μαρούδα δεν έχει φωτογραφηθεί δημόσια εδώ και πολλά χρόνια. Εξαίρεση, το «κλικ» του συναδέλφου της Λεωνίδα Νικολαΐδη, που την απαθανάτισε πρόσφατα στο ΤΑΣΕΗ μαζί με τον θρυλικό ηθοποιό των μπουλουκιών Βαγγέλη Κομματά ή Κατσουλίνο. Αυτή είναι και η μοναδική φωτογραφία στην οποία μπορεί να δει κανείς πώς είναι σήμερα η θρυλική ηθοποιός.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του