Κανταΐφι Κιουνεφέ: Η Πολίτικη Συνταγή Που Ελάχιστοι Γνωρίζουν

Κανταΐφι Κιουνεφέ: Η Συνταγή Που Ελάχιστοι Γνωρίζουν

Οι περισσότεροι γνωρίζουν το κλασικό σιροπιαστό κανταΐφι. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι στην ανατολική κουζίνα υπάρχει και το κανταΐφι “Κιουνεφέ” με την προσθήκη μαλακού τυριού!

Υλικά (6 μερίδες)

  • 500 γρ. κανταΐφι
  • 400 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια (οτιδήποτε μαλακό)
  • 100 γρ. γάλα
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο

Σιρόπι

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζετε το σιρόπι με μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού και το αφήνετε μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.
  • Βάζετε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και προσπαθείτε να το “ξεδιπλώσετε” με τα χέρια.
  • Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε πάνω στο κανταΐφι  και το ανακατεύετε με τα χέρια.
  • Απλώνετε το μισό κανταΐφι σ” ένα μεγάλο ταψί φούρνου.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το τυρί με το γάλα.
  • Το απλώνετε πάνω στο στρωμένο κανταΐφι και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
  • Ψήνετε στους 150-160ο C μέχρι να κοκκινίσει το κανταΐφι.
  • Βγάζετε από το φούρνο το ταψί.
  • Στη συνέχεια σιροπιάζετε το κανταΐφι.

Απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο!

[via]

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του