Κανείς δεν τον θυμήθηκε: Το άδοξο τέλος του ηθοποιού που έπαιξε τον Κολοκοτρώνη στην ταινία Παπαφλέσσας

Μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές του ελληνικού κινηματογράφου, είναι και η ιστορική ταινία “Παπαφλέσσας”. Μαζί με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ο κόσμος λάτρεψε και τον Δημήτρη Ιωακειμίδη στο ρόλο του Κολοκοτρώνη.

Ο γνωστός ηθοποιός, άφησε το δικό του στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο αλλά είχε άδοξο τέλος, καθώς έφυγε από την ζωή, ξεχασμένος.

Δημήτρης Ιωακειμίδης: Η πορεία του στην υποκριτική

Στη μεγάλη οθόνη πρωτοεμφανίστηκε το 1962 στο ρόλο ενός λήσταρχου, του Καπετάν Αρβανίτη, στην ταινία του Ανδρέα Λαμπρινού «Οι Υπερήφανοι».

Ξεχώριζε για τη χαρακτηριστική του, βαθιά φωνή, αλλά και για την πληθωρική του παρουσία στο σανίδι του θεάτρου, τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, όπου πρωταγωνίστησε σε δεκάδες παραγωγές. Χαρακτηριστικός είναι ο ρόλος του ως Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην ταινία του Ερρίκου Ανδρέου «Παπαφλέσσας».

Έκανε την τελευταία του εμφάνιση στον κινηματογράφο το 1999, στην ταινία «Χώμα και νερό» του Παναγιώτη Καρκανέβατου. Στο θέατρο υπήρξε δημιουργός του θεάτρου «Πολύτεχνο», στο οποίο έπαιξε και σκηνοθέτησε πολλές παραστάσεις.

Έφυγε μόνος και ξεχασμένος ο Δημήτρης Ιωακειμίδης: Ο ηθοποιός που έπαιξε τον Κολοκοτρώνη στην ταινία Παπαφλέσσας
Πέθανε στις 20 Σεπτεμβρίου 2014, σε ηλικία 75 ετών.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του