Καίτη Κωνσταντίνου: Ο ρόλος που την έκανε διάσημη, η πίστη στο Θεό και η γνώμη της για τους ομοφυλόφιλους

Καίτη Κωνσταντίνου: Η αγαπημένη ηθοποιός που ενσάρκωσε τη Σωσώ στα “Εγκλήματα” από τότε έχει ταυτιστεί με τον ρόλο αυτό για το τηλεοπτικό κοινό. Αν και έχει γράψει πολλά… χιλιόμετρα στο χώρο της υποκριτικής και στην τηλεόραση αλλά και στο θέατρο, αυτός ο ρόλος ήταν γραμμένος τόσο καλά για εκείνη και έχει μείνει στην ιστορία. Η ίδια, στην πραγματική ζωή, είναι πάντα γλυκιά και ευγενική με όλους και καμία σχέση δεν έχει με τον απότομο χαρακτήρα της σειράς που όμως όλοι αγαπήσαμε.

Καίτη Κωνσταντίνου: Λίγα λόγια για εκείνη

Η αγαπημένη μας ηθοποιός που εμφανίζεται ξανά φέτος στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1963 στη Ροδοδάφνη Αχαΐας. Τελείωσε ταυτόχρονα τη Φιλοσοφική και τη Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης, απ’ όπου αποφοίτησε το 1986, μαζί με τις φίλες της Μαρία Καβογιάννη και Υρώ Μανέ. Έχει δουλέψει και ως φιλόλογος. Ο πρώτος της ρόλος ήταν στην παράσταση “Εσωτερικές Φωνές” στο Θέατρο Τέχνης. Έγινε ευρέως γνωστή από την ερμηνεία της στον ρόλο της Σωσώς Παπαδήμα στη σειρά “Εγκλήματα” που έπαιξε με τη Μαρία Καβογιάννη και ένα εξαιρετικό καστ. Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, καθώς και στις ακόλουθες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Καίτη Κωνσταντίνου: Τα παιδικά τραύματα

«Η καταγωγή μου είναι από το Αίγιο, από την Ροδοδάφνη. Εκεί μεγάλωσα και τελείωσα το σχολείο και έβλεπα τις εποχές να αλλάζουν. Στην Αθήνα ήρθα για σπουδές.Τα παιδικά μου χρόνια ήταν και καλά και όχι. Πολύ παιχνίδι. Χωρίς να θέλω να γίνω μελό, ο πατέρας μου πέθανε όταν ήμουν οκτώ χρόνων, ήταν δάσκαλος. Δυσκόλεψαν τα πράγματα. Ήταν χρόνια με μελαγχολίες, όχι τόσο από μένα ή την αδελφή μου, όσο από την μάνα μου. Έμεινε μόνη της, πολλή νέα.

Να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη, είναι μια έκφραση που χρησιμοποιώ πολύ

Αν κουβαλάω ένα τραύμα; Ναι. Μετά εξαρτάται πόσο μπορείς να το ξεπεράσεις, να το λειάνεις, να το αποδεχθείς. Νομίζω ότι πια μπορώ να πω ότι δεν έχω κάποιο θέμα. Αν γυρίσω όμως πίσω, νομίζω ότι πόνεσα, κι αυτός ο πόνος δεν φεύγει. Καταχωρείται μέσα σου, μπαίνει σε μια τάξη. Να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη, είναι μια έκφραση που χρησιμοποιώ πολύ. Ακούγεται παράλογο και οξύμωρο -ούτε ξέρω αν το συναίσθημα μπαίνει σε τάξη, αλλά σε ό,τι παίζει ρόλο η λογική, προσπαθώ να βάλω μια τάξη. Δεν μπορώ την αταξία.
Στην ηλικία που ήμουν, δεν συνειδητοποιείς ακριβώς τι συμβαίνει με τον θάνατο… Πριν τον θάνατο του μπαμπά μου –να το εξομολογηθώ αυτό, δεν θυμάμαι τίποτα, κι ας ήμουν οκτώ. Λες και άρχισε η ζωή μου από τα οκτώ και μετά. Μεγάλωσα όμως με μια μάνα που πήρα πολλή αγάπη».

Καίτη Κωνσταντίνου: Πιστεύει στον Θεό;

«Ποτέ η ζωή μου δεν ήρθε κόντρα στο θέατρο. Με την δουλειά έχω πέσει και στα τάρταρα, αλλά και το να πέφτει ένας άνθρωπος πολύ χαμηλά είναι αισιόδοξο. Μετά την κατηφόρα, θα ξανασηκωθεί.Ναι, είμαι μοναχικός άνθρωπος. Δεν με φοβίζει ιδιαίτερα η μοναξιά. Θέλω πάντα κάποιες ώρες μόνη μου. Είναι επιλογή.

Ο χρόνος με απασχολεί, με φοβίζει ο θάνατος, δεν είμαι σαν κάποιους που λένε εντάξει… Το μέλλον μου το σκέφτομαι σε σχέση με το να κάνω πράγματα που να γουστάρω στην δουλειά. Να είμαι υγιής, υγιείς οι άνθρωποι που αγαπώ, να με αγαπάνε και να τους αγαπώ.
Αν πιστεύω στον Θεό; Πιστεύω σε μια δύναμη, δεν ξέρω τι είναι. Η θέλησή μας, ο εγκέφαλός μας, η ψυχή μας, δεν ξέρω, οι εξωγήινοι, ένας άλλος πολιτισμός. Κάτι υπάρχει όμως. Δεν πιστεύω στην στενή έννοια του θεού, αλλά προσεύχομαι αρκετές φορές –στα δύσκολα προσεύχονται κι αυτοί που δεν πιστεύουν. Ναι, πιστεύω πολύ στην δύναμη του ίδιου του ανθρώπου. Νομίζω ότι ο καθένας μας μπορεί να κάνει και εξαιρετικά πράγματα και τα χειρότερα…

Είμαστε πενήντα-πενήντα, όπως λέει ένας φίλος μου.Πιστεύω ότι είναι δύσκολο να διαχειριστείς και την κακή σου πλευρά αλλά και την καλή σου. Το πιο δύσκολο για μένα είναι να βιώσεις την ευτυχία. Φυσικά και το έχω βιώσει –στιγμές. Λένε “o φίλος στην ανάγκη φαίνεται”. Για μένα ισχύει το “ο φίλος στην χαρά φαίνεται”».

Καίτη Κωνσταντίνου: Μιλά για το γκέι φιλί στην ελληνική τηλεόραση

Στο επιτυχημένο “Η τούρτα της μαμάς” η Καίτη Κωνσταντίνου σχολίασε, όπως της ζητήθηκε το γκέι φιλί που προβλήθηκε από το σίριαλ και το κανάλι. «Είναι πολύ θετικό κι έτυχε πολύ θερμής υποδοχής η σκηνή. Ευτυχώς που το έκανε η ΕΡΤ κι εύχομαι κι όλα τα ιδιωτικά κανάλια να ακολουθήσουν το παράδειγμά της γιατί είναι μπροστά. Και λυπάμαι που λέω ότι είναι μπροστά κάτι που είναι φυσιολογικό και κανονικό. Καλά κάνουμε και το χειροκροτάμε, αλλά αν ήταν ένα φιλί μεταξύ ετεροφυλόφιλων δεν θα το σχολιάζαμε», σημείωσε η Καίτη Κωνσταντίνου.

Δεν είναι μπροστά, είναι κάτι φυσιολογικό και κανονικό, όπως είπε. Η ελληνική τηλεόραση, αλλά και το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό όπως φάνηκε από την αντίδρασή του, συμβαδίζει επιτέλους με το σήμερα.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του