Η Συγκλονιστική Επιγραφή Σε Χωριό Της Κρήτης: Η Ιστορία Πίσω Από Την Επιγραφή, Οι Ναζί Και Η Οικογενειακή Τραγωδία

Η Συγκλονιστική Επιγραφή Σε Χωριό Της Κρήτης: Η Ιστορία Πίσω Από Την Επιγραφή, Οι Ναζί Και Η Οικογενειακή Τραγωδία

Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου και συγκλονίζει όσους την βλέπουν. Όμως, πιο συγκλονιστική είναι η ιστορία που κρύβει πίσω της για τα 3 νεαρά αδέρφια που εκτελέστηκαν από Γερμανούς ναζί.

Στο σημείο εκείνο την περίοδο του πολέμου σκοτώθηκαν τρία μικρά παιδιά από τους Γερμανούς κατακτητές. Τα μικρά παιδιά γνώριζαν την κρυψώνα του πατέρα τους και βασανίσθηκαν επειδή δεν δέχθηκαν να την αποκαλύψουν.

Η απίστευτη ιστορία στο μετόχι

Η φωτογραφία αυτή κάνει το γύρο του διαδικτύου στα κοινωνικά δίκτυα και σε μπλόγκς. Πραγματικά το λόγια είναι περιττά… “Σ’ αυτό εδώ το μετόχι, σκοτώθηκαν από τους γερμανούς” – H ιστορία πίσω από τη φωτό από τη Βιάννο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η επιγραφή στο χωριό της Κρήτης

“Σ’ αυτό εδώ το μετόχι στις 14-9-1943 σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς, αφού βασανίσθηκαν απάνθρωπα, τα παιδιά του Γεώργιου Βερβελάκη από το Κεφαλοβρύσι Βιάννου

Ευαγγελία 8 ετών

Μαρία 12 ετών

Στυλιανός 15 ετών

Γιατί αρνήθηκαν να δείξουν που είχε κρυφθεί ο πατέρας τους”

Μία φωτογραφία από την πλάκα που έχει τοποθετηθεί, εκεί που οι γερμανοί ναζί δολοφόνησαν τρία παιδιά, επειδή δεν ήθελαν να καταδώσουν τον πατέρα τους κυκλοφορεί εντονότατα στο διαδίκτυο, στις σελίδες των χρηστών του facebook που τη δημοσιοποιούν ενώ πολλοί εκφράζουν την οργή τους για την αναγόρευση του Χάινς Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας

Η φωτογραφία αρχικά δημοσιοποιήθηκε από τον λογαριασμό του Giannis Paragioudakis και μέσα σε λίγες ώρες περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι μοιραστήκαν τη φωτογραφία στις προσωπικές τους σελίδες, χαρακτηριστικό αν μη τι άλλο του αντίκτυπου που είχε σε αυτούς που την είδαν. Όμως, από ότι φαίνεται, λίγοι γνωρίζουν την ιστορία και τα γεγονότα για τα οποία τοποθετήθηκε η πλάκα.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του