Η Μοναδική Κίνηση Ενός Συνταξιούχο Δασκάλου Για Να Αγαπήσουν Τα Παιδιά Τα Βιβλία

Η Μοναδική Κίνηση Ενός Συνταξιούχο Δασκάλου Για Να Αγαπήσουν Τα Παιδιά Τα Βιβλία

Δάσκαλος: Η αγάπη ενός συνταξιούχου δασκάλου για τα παιδιά και τα βιβλία τον οδήγησε σε μια μοναδική κίνηση. Ο Ιταλός, Αντόνιο Λα Κάβα, σκεφτόταν για χρόνια πως έπρεπε όλα τα παιδιά ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της Ιταλίας να χουν δικαίωμα να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το διάβασμα μέσω των βιβλίων.

Έτσι, όταν μετά από 42 χρόνια στο επάγγελμα του δασκάλου βγήκε στη σύνταξη το 2003, είχε φτάσει η ώρα για να κάνει πράξη την ιδέα του. Αγόρασε ένα τρίκυκλο φορτηγάκι, το μετέτρεψε σε…κινούμενη βιβλιοθήκη χωρητικότητας 700 βιβλίων και ξεκίνησε το ταξίδι του με στόχο να φτάσει σε όλα τα απομακρυσμένα χωριά της Ιταλίας. Να προσφέρει σε όλα τα παιδιά την δυνατότητα να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το διάβασμα μέσα από τα βιβλία.

Πλησιάζοντας στο κάθε χωριό, αφήνει ένα όμορφο ήχο να ανακοινώσει την άφιξή του. Μόλις ακούσουν τα παιδιά τον γνώριμο πια ήχο τρέχουν με χαρά να υποδεχθούν τον “δάσκαλο” και να δανειστούν το επόμενο τους βιβλίο.

Ο Αντόνιο ταξιδεύει πάνω από 500 χιλιόμετρα κάθε μήνα χωρίς κανένα κέρδος. Η μόνη του ανταμοιβή;

Το χαμόγελο που βλέπει σχηματισμένο στα πρόσωπα των παιδιών και η ελπίδα του ότι μπορεί να τα βοηθήσει να χτίσουν το μέλλον τους.

Σε μια συνέντευξη του πέρυσι, ο Αντόνιο εξήγησε ότι η εμπειρία του στο σχολικό σύστημα, τον οδήγησε να διδάξει στα παιδιά πως να αγαπούν τα βιβλία και όχι απλά πως να μάθουν να τα διαβάζουν.

“Η ανάγνωση ενός βιβλίου θα πρέπει να είναι χαρά. Όχι καθήκον” είπε.

Ο Αντόνιο όμως δεν μένει μόνο στο να μοιράζει βιβλία. Μαζί με τα βιβλία μοιράζει στα παιδιά και άδεια τετράδια. Ο σκοπός του; Θέλει τα παιδιά να γράφουν στα τετράδια τις δικές τους ιστορίες, τις οποίες ο Αντόνιο θα διαβάσει και θα αξιολογήσει στο επόμενο ταξίδι του!

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης