Αντίνοος Αλμπάνης: Η καριέρα στην τηλεόραση, η μάχη με τον καρκίνο, η σχέση με τη Ντορέττα Παπαδημητρίου και το κίνημα metoo

Αντίνοος Αλμπάνης: Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, με τον ίδιο να έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό για το ταλέντο του. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Μαΐου 1983 και μεγάλωσε στην Χαλκίδα. Σπούδασε στην σχολή Δραματικής Τέχνης Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν και τον γνωρίσαμε μέσα από το τηλεοπτικό ντεμπούτο του, στην σειρά “Μου λείπεις” στον Alpha TV. Έχει αδυναμία στην σκυλίτσα του την Blue και την έχει συνεχώς μαζί του. Επίσης, έχει χαρίσει την φωνή του σε πολλές διαφημίσεις στην τηλεόραση και σε πολλές μεταγλωττίσεις στον κινηματογράφο.

Αντίνοος Αλμπάνης: Η καριέρα στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο

-Στην ιδιωτική τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές «Μου λείπεις», «Δυο μέρες μόνο», «Κινούμενη άμμος», «Λούφα και παραλλαγή», «Αληθινοί έρωτες», «Άγρια παιδιά», «Λίτσα.com», «Ο 3ος νόμος», «Το νησί», «10η εντολή», «Ο πρίγκιπας της φωτιάς», «Ου φονεύσεις», «Ήλιος» και «Η Γενιά του ’30».

-Πέρα από την τηλεόραση, η συμμετοχή του στον κινηματογράφο ήταν στις ταινίες όπως «Μηδέν θετικό», «Νήsos», «45μ²», «Κανένας», «Το τανγκό των Χριστουγέννων», «Εθελοντές».

-Έχει πάρει μέρος και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις με τεράστια επιτυχία, όπως «Μια φορά κι ένα… λεπτό», «Ο ύμνος στους θεούς πάει», «Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων», «Μια νύχτα με τον Σαίξπηρ», «Το βλέμμα του μελαμψού άνδρα», «Το τρίτο στεφάνι», «Αυτό το παιδί», «I will survive», «Γυάλινος Κόσμος», «Το κουρδιστό πορτοκάλι», «Τρωικός Πόλεμος», «Το Ημέρωμα της Στρίγγλας», «Με τα δόντια», «Πάπισσα Ιωάννα», «Αδερφοί Καραμάζοφ», «Αστροφεγγιά», «Η όπερα της πεντάρας», «Η αγριόπαπια», «Το Φινιστρίνι», «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», «Αρχιμάστορας Σόλνες» και στην παράσταση «Νιζίνσκι, η προφητεία της φωτιάς», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λάλου.

Αντίνοος Αλμπάνης: Ο δεσμός με την Ντορέττα Παπαδημητρίου και η μοναξιά

Ο Αντίνοος Αλμπάνης έχει αποφασίσει να κρατήσει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Από τα λίγα που είναι γνωστά, είναι πως ο ηθοποιός διατηρούσε δεσμό με την Ντορέττα Παπαδημητρίου με την οποία μέχρι και σήμερα συνεχίζει να έχει φιλικές σχέσεις.

«Την έχω ζήσει πολύ τη μοναξιά. Τα 5 τελευταία χρόνια είμαι μόνος μου, δεν είμαι σε σχέση. Πέρασα αυτή την πενταετία που ήμουν μόνος μου και έχοντας ένα προσωπικό ζήτημα υγείας, στο οποίο δεν είχα κάποιον να ακουμπήσω ουσιαστικά, να ακουμπήσει το μέσα μου. Οπότε αυτό το έκανε ακόμα πιο δυσβάσταχτο. Δεν ήθελα, μη γίνω βάρος.Η προσέγγιση γινόταν με σκοπό το εφήμερο που έχει μια προστυχιά αυτό, έχει μια φτήνια και από τη δική μου μεριά και από την άλλη πλευρά. Ήθελα να εκτονώσω μια ανάγκη. Έλεγα ψέματα στον εαυτό μου, ότι μπορούσα να πατήσω στα πόδια μου μόνος μου. Εγώ τα έκανα όλα», είχε δηλώσει σε συνέντευξη του ο Αντίνοος Αλμπάνης αποκαλύπτοντας πως είναι ελεύθερος.

Αντίνοος Αλμπάνης: Η ασθένεια που του “χτύπησε την πόρτα”

Τα τελευταία χρόνια ο Αντίνοος Αλμπάνης δίνει τη δική του μάχη με τον καρκίνο, κάτι το οποίο έχει μοιραστεί με τον κόσμο θέλοντας να εξομολογηθεί την εμπειρία του αλλά και να δώσει κουράγιο και δύναμη σε όλους περνούν δύσκολες στιγμές.

Aντίνοος Αλμπάνης σε μια συνέντευξη του στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» της Ναταλίας Γερμανού , έδωσε μια ειλικρινή και συγκινητική συνέντευξη. Ο ταλαντούχος ηθοποιός μεταξύ άλλων, μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν μερικά χρόνια, όταν διαγνώστηκε με λέμφωμα, αλλά και το κίνημα #metoo.

Η Ναταλία Γερμανού ρώτησε τον Αντίνοο Αλμπάνη πώς μπόρεσε να κρατήσει κρυφή την αρρώστιά του και πώς αντιμετώπισε τα όσα συνέβησαν κι εκείνος απάντησε:
«Είχε καταλάβει πολύ μεγάλο χώρο μέσα μου αυτό το πράγμα και ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ. Είχα μεγάλη αγωνία και έννοια για το πώς θα τσουλήσει όλο αυτό και πώς θα πάει, οπότε δεν ήξερα τι είχα ανάγκη περισσότερο εκείνη τη στιγμή. Ήθελα να τελειώσω το κομμάτι των θεραπειών και μετά να το επικοινωνήσω. Ήταν λυτρωτικό το να μοιραστώ στο τέλος, το θέμα της υγείας μου».

Η παρουσιάστρια πρόσθεσε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, εκείνοι που λένε «θα νικήσω» κι εκείνοι που λυγίζουν και λένε «φοβάμαι», με τον Αντίνοο Αλμπάνη να απαντά: «Δεν είναι πολύ καθαρές αυτές οι κατηγορίες. Μέχρι κι εγώ που είπα πως θα πιάσω τη ζωή από τα μαλλιά και θα την τρέξω φοβάμαι. Μέχρι και σήμερα φοβάμαι. Τρέμω τον θάνατο, τρέμω τις αρρώστιες, τρέμω μη συμβεί κάτι και δεν πάνε καλά τα πράγματα. Το θέμα όμως είναι να λες «ότι ξέρεις κάτι; Ακόμη και λίγο να έχει να μείνει αυτό πρέπει να έχει αξία, πρέπει εγώ να του δώσω την αξία που του αναλογεί. Ακόμη και αν μου πουν, έχεις έναν μήνα ζωής εγώ πρέπει κάτι να κάνω σε αυτόν τον μήνα, να μην κάτσω στον καναπέ μου και να περιμένω τον θάνατο», είπε ο ηθοποιός.

Αναφορικά με το πώς έχει αλλάξει ο τρόπος που βλέπει πλέον τα πράγματα, δήλωσε: «Το μόνο που έχει αλλάξει και κρατήστε το γιατί έχει αξία είναι πως δεν παίρνω σοβαρά τον εαυτό μου, δεν παίρνω σοβαρά τις δουλειές, δεν παίρνω σοβαρά τίποτα από όλο αυτό που συμβαίνει εδώ».

Τέλος, ο 38χρονος ηθοποιός μίλησε και για το κίνημα #metoo«Φυσικά κι έχω εμπειρίες και επεδίωκα να έχω συνεργασίες με αυτούς τους ανθρώπους γιατί ήταν αυτές οι δεκαετίες οι χαριτωμένες που πιστεύαμε πως παίρναμε κάποιο credit από αυτές τις δουλειές. Πιστεύαμε πως το να συνεργαστούμε με ένα πολύ σκληρό σκηνοθέτη που φεύγει από τα όρια της δουλειάς, μας δυναμώνει και μας τοποθετεί στην αγορά με έναν άλλο τρόπο. Το στενάχωρο για εμένα είναι πως παρατηρώ όλο αυτό που έχει γίνει με το #metoo και βλέπω ανθρώπους οι οποίοι έχουν υπάρξει σοβαρά κακοποιητικοί και απέναντι μου κι απέναντι σε συναδέλφους, οι οποίοι βγαίνουν επάνω στο άρμα του #metoo και λένε “καλά κάνουν και μιλάνε”, και είσαι εσύ και τους κοιτάς και λες “ρε φίλε τώρα αλήθεια; Θες να σου θυμίσω τι έχεις κάνει;”».

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του