Γιάννης Μπέζος: Η πορεία στη τηλεόραση, ο γάμος πριν την Ναταλία Τσαλίκη, η ηθοποιός κόρη και οι δηλώσεις για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Γιάννης Μπέζος: Αγαπημένος ηθοποιός, οι ρόλοι που έχει υποδυθεί είναι άξιοι στο ύφος και στο ταπεραμέντο του, ευγενικός και καλοηθής. Γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1956,και μεγάλωσε στην Αθήνα και συγκεκριμμένα στου Φιλοπάππου είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Ναταλία Τσαλίκη και έχουν μια κόρη μαζί.Εκείνος που τον ανακάλυψε πρώτος ήταν ο Θύμιος Καρακατσάνης, όταν ξεχώρισε το ταλέντο του κατά τη διάρκεια μιας θεατρικής παράστασης στο θέατρο “Σμαρούλα”.

Γιάννης Μπέζος: Η τεράστια καριέρα στην τηλεόραση

Αρχικά, στο θέατρο συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Το όνομά του ωστόσο απέκτησε τη σημερινή του αίγλη χάρη σε μία σειρά από σημαντικές τηλεοπτικές επιτυχίες: «Οι Απαράδεκτοι» (1991-1992, 1992-1993), «Της Ελλάδος τα παιδιά» (1993-1995), «Εκείνες κι εγώ» (1996-1998), «Bίος Ανθόσπαρτος» (1998-1999), «Άκρως οικογενειακόν» (2001-2003), «Ευτυχισμένοι μαζί» (2007-2009), «Ο γάμος της κόρης μου» (2010) και η «Κλινική Περίπτωση» (2011). Σε πολλές από τις τηλεοπτικές σειρές στις οποίες πρωταγωνίστησε και πρωταγωνιστεί, έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Ανδρέα Μορφονιό, με τον οποίο είναι και στενοί φίλοι, ενώ κάποιες από αυτές τις έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος.

Επίσης, έχει πρωταγωνιστήσει σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις τη δεκαετία του 1980 και μεγάλες επιτυχίες αρχαίων παραστάσεων, όπως οι «Βάτραχοι» και η «Λυσιστράτη». Το Μάρτιο του 2009 έκανε πρεμιέρα στο θέατρο “Παλλάς” η θεατρική υπερπαραγωγή «Το κλουβί με τις τρελές», ένα διάσημο γαλλικό μιούζικαλ του Ζαν Πουαρέ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου και Σταμάτη Φασουλή.[2]

Ο Γιάννης Μπέζος διακρίνεται επίσης και για την φωνητική του ικανότητα, την οποία συχνά επιδεικνύει υποδυόμενος τους ρόλους του. Ως αποτέλεσμα πραγματοποίησε μουσικές παραστάσεις, περιοδικές συνεργασίες και δισκογραφικές συμμετοχές (σε δίσκους του Γιώργου Χατζηνάσιου, του Νότη Μαυρουδή και του Θάνου Μικρούτσικου).

Γιάννης Μπέζος: Προσωπική ζωή

Είναι παντρεμένος από το 1987 με την ηθοποιό Ναταλία Τσαλίκη, με την οποία είναι μαζί από το 1984. Έχουν αποκτήσει μία κόρη, την επίσης ηθοποιό Ηρώ Μπέζου. Μάλιστα όπως θυμόμαστε, με την σύζυγο του είχαν πρωταγωνιστήσει στην σειρά ως τηλεοπτικό ζευγάρι, “Άκρως Οικογενειακόν”.

 

Ο Γιάννης Μπέζος στην προσωπική του ζωή δεν είναι τόσο προσηνής και ζεστός όσο φαίνεται μέσα από τους ρόλους του. Μιλάει μόνον όταν έχει κάτι να πει ενώ σε καμία περίπτωση δεν μασάει τα λόγια του όταν θέλει να μιλήσει για τις υψηλές αμοιβές του, τις συνεργασίες του, ή το ταλέντο των συνεργατών του. Στον ελεύθερό του χρόνο ο Γιάννης Μπέζος βλέπει ταινίες, διαβάζει βιβλία και ασκείται σε εξωτερικούς χώρους.

Γιάννης Μπέζος: Δεν δίνει ποτέ αυτόγραφα και αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις

Μπορεί η τηλεόραση και το θέατρο να είναι η ζωή του, όμως ο ηθοποιός αποφεύγει την στενή σχέση του με το κοινό του και μάλιστα δε διστάζει και να συγκρουστεί μαζί τους αν κάτι τον ενοχλεί όπως οι προσπάθειες σωματικής επαφής, οι διαχύσεις ή οι φωτογραφίες. Πιστεύει πως η επαφή μαζί του αρχίζει και τελειώνει με το που ολοκληρώνει τη δουλειά του την οποία εκτελεί με απέραντο επαγγελματισμό και συνέπεια αποτελώντας και το διαβατήριό του για την επόμενη.

Χαρακτηριστικά έχει πει: “Δεν είμαι ευρείας χρήσης, δεν είμαι ο άνθρωπος που θα βγω έξω και θα μοιράζω φιλιά και χάδια. Δε βγάζω φωτογραφίες με το κοινό. Ας στενοχωριέται. Πάντως με εκτιμάει περισσότερο. Σας βεβαιώ. Ξέρει πως δεν του λέω ψέματα. Αλλιώς θα ήμουν ανακόλουθος και ψεύτης. Δεν υπάρχει περίπτωση να με πλησιάσει κάποιος για φωτογραφία και αγκαλιά. Δε γίνεται. Είναι το στυλ μου τέτοιο”.

Κάτι που δεν χρησιμοποιεί επίσης, ο Γιάννης Μπέζος είναι τα social media, άλλωστε ο ηθοποιός και μέσα από συνεντεύξεις του έχει αναφέρει ότι δεν είναι λάτρης των μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

ΓΙιάνης Μπέζος: Η αποκάλυψη πριν το γάμο του με την Ναταλία Τσαλίκη

Ο Γιάννης Μπέζος, είχε αποκαλύψει πριν μερικά χρόνια, πως όταν γνώρισε την Ναταλία ήταν ήδη παντρεμένος!

Τώρα ποια ήταν η κυρία αυτή παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, αφού ο ίδιος δεν θέλει να μαθευτεί το παραμικρό!

“Γνωριστήκαμε πάνω στη δουλειά, το 1984. Και από τότε, είμαστε μαζί. Ήταν και παραμένει ένα πολύ γοητευτικό πλάσμα. Μια ποιοτική και πανέμορφη γυναίκα με σκέψη ισχυρή και προσωπικότητα. Όταν τη γνώρισα, ήμουν παντρεμένος. Η Ναταλία είναι ο δεύτερος γάμος μου. Με την πρώτη μου γυναίκα είχαμε παντρευτεί μικροί. Ήμασταν κάπως επιπόλαιοι. Και στα τελειώματα εκείνου του γάμου συνάντησα τη Ναταλία, με την οποία “δέθηκα” πάρα πολύ. Είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που επικοινωνώ πραγματικά και επί της ουσίας. Και στη ζωή και στο θέατρο”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά! Παντρεύτηκαν το 1987.

Γιάννης Μπέζος: Η μεγάλη αδυναμία του η κόρη του

Όπως όλοι οι πατεράδες έχουν αδυναμία στην κόρη τους, έτσι και ο ηθοποιός η μεγάλη του αγάπη είναι η κόρη του Ηρώ, ενώ τα βράδια μετά το θέατρο θα τον συναντήσετε σε μικρά ταβερνάκια να πίνει το κρασάκι του με τους φίλους και να σιγοψιθυρίζει τραγούδια του Ζαμπέτα, του Αττίκ και του Τσιτσάνη. Ξέρει να διαχειρίζεται τα χρήματά του αλλά ξόδεψε πολλά λεφτά σε παραγωγές στο θέατρο και στα κεράσματα!

Σε πολλές από τις τηλεοπτικές σειρές στις οποίες πρωταγωνίστησε και πρωταγωνιστεί, έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Ανδρέα Μορφονιό, με τον οποίο είναι και στενοί φίλοι, ενώ κάποιες από αυτές τις έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος καθώς και με τον Τάσο Κωστή που είναι συγγενείς.

Επίσης, έχει πρωταγωνιστήσει σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις τη δεκαετία του 1980 και μεγάλες επιτυχίες αρχαίων παραστάσεων, όπως οι «Βάτραχοι» και η «Λυσιστράτη». Το Μάρτιο του 2009 έκανε πρεμιέρα στο θέατρο “Παλλάς” η θεατρική υπερπαραγωγή «Το κλουβί με τις τρελές», ένα διάσημο γαλλικό μιούζικαλ του Ζαν Πουαρέ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου και Σταμάτη Φασουλή.

Γιάννης Μπέζος: Το πέρασμα στην πολιτική

Πέρα από την υποκριτική, στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με τη Δημοκρατική Αριστερά σε μη εκλόγιμη θέση. Επιπλέον, τον Οκτώβριο του 2013 ήταν ένας από τους υπογράφοντες υπέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη ή αλλιώς Πρωτοβουλίας των 58.

Γιάννης Μπέζος: Τι είχε αναφέρει σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη

Σε μια σύνεντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε για το κίνημα Metoo, μίλησε για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, ενώ σχολίασε και το ενδεχόμενο επιστροφής του Παύλου Χαϊκάλη και του Γιώργου Κιμούλη στο θεατρικό σανίδι.

Σχολιάζοντας την υπόθεση του ηθοποιού, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού, τόνισε πως όλο αυτό τον στεναχωρεί: «Με στενοχωρεί πολύ, πάρα πολύ, δεν το συζητώ. Έχουμε μιλήσει μετά την αποφυλάκισή του. Το ότι μπορεί να ήταν εκρηκτικός ο Πέτρος ήταν γνωστό και είχαμε κάνει πολλές συζητήσεις πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά, άλλο αυτό και άλλα αυτά που δικάζονται αυτή τη στιγμή».

Μιλώντας για τις υποθέσεις του Παύλου Χαϊκάλη και του Γιώργου Κιμούλη και τον κοινωνικό αποκλεισμό που έχουν δεχτεί αμφότεροι ανέφερε: «Είναι φυσικό που έχει γίνει αυτό, Η κοινωνική κατακραυγή είναι μεγάλη. Είναι πολύ νωπό ακόμα όλο αυτό. Δεν έχει ούτε δύο χρόνια. Ας αφήοσυμε τον χρόνο να δείξει. Το ερωτηματικό μου είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Νομίζω ότι θα πρέπει να το δούμε όλοι λίγο πιο ουσιαστικά και να αλλάξουμε λίγο τα μυαλά μας. Ο πυρήνας του προβλήματος επιμένω ότι είναι θέμα παιδείας».

Αμφισβήτητα, ο Γιάννης Μπέζος είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της νεότερης ελληνικής τηλεόρασης και τον ευχαριστούμε για τις άριστες υποκριτικές του και τις εξαιρετικές ερμηνείες του.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του