Γιάννης Μαλούχος: Η ηλικία, η καριέρα, ο μυτόγκας ναύτης και ο χαμός του αδελφού του

Γιάννης Μαλούχος: Γεννήθηκε, στις 13 του Σεπτέμβρη 1932, στη Δημητσάνα. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας έχασε νωρίς τον πατέρα του, που τον εκτέλεσαν οι Γερμανοί στην Κατοχή. Μετά την απελευθέρωση βρέθηκε στην Αθήνα και προσπάθησε να τα βγάλει πέρα, για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια του.

Γιάννης Μαλούχος: Η αγάπη για τον Καραγκιόζη και τα πρώτα βήματα

Από μικρός είχε πάθος με τον Καραγκιόζη και το θέατρο. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Κώστα Μιχαηλίδη, θα κάνει πολλά μικρά «περάσματα» από ταινίες και θα συμμετέχει σε μπουλούκια περιοδεύοντας ανά την Ελλάδα, κυνηγώντας το μεροκάματο.

Η ευκαιρία που κυνηγούσε ο Γιάννης Μαλούχος ήρθε όταν ο Αλέκος Σακέλλαριος τον επιλέγει για την ταινία του «Η Αλίκη στο ναυτικό», την πρώτη έγχρωμη ταινία της Φίνος Φιλμ. Όπως έχει διηγηθεί κατά καιρούς ο ίδιος η πρωταγωνίστρια δεν τον ήθελε, και για τον λόγο σταμάτησαν τα γυρίσματα, αλλά η επιμονή του Σακελλάριου τον επιβάλει και η ταινία ολοκληρώνεται. Ο ίδιος χρόνια μετά δεν κρατάει κακίες και δηλώνει ότι χρωστάει τα πάντα στον Σακελλάριο.

Θα παίξει σε πολλές ταινίες, πάντα δεύτερους ρόλους, όπου ξεχωρίζει με τη χαρακτηριστική φυσιογνωμία και το ταλέντο του, αλλά και στο θέατρο, δίπλα σε σπουδαίους ηθοποιούς όπως ο Δημήτρης Χορν, ο Θανάσης Βέγγος και άλλοι.

Γιάννης Μαλούχος: Η γνωριμία με την Αλίκη και ο ρόλος του στην ταινία “Η Αλίκη στο Ναυτικό”

Συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, είχε παραχωρήσει ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος, ο οποίος αποκάλυψε για ποιον λόγο πήρε το ρόλο στην ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό», αλλά και τον μεγάλο καβγά που συνέβη στα γυρίσματα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Αλέκο Σακελλάριο.

«Ήρθα και βρήκα τον Αλέκο Σακελλάριο στο γραφείο του και μου λέει “Γιάννη είσαι τυχερός. Αρχίζω την Αλίκη στο ναυτικό και θα παίξεις τον φίλο του Παπαμιχαήλ. Γιατί όμως θα τον παίξεις; Δεν ξέρω τι ταλέντο έχεις, αλλά έχεις μύτη μεγάλη. Θέλω έναν μυταρά”. Με την Αλίκη δεν είχα τίποτα να χωρίσω. Η Αλίκη στο ναυτικό σταμάτησε για έναν μήνα και ήταν να μην γυριστεί γιατί είχε μαλώσει η Αλίκη με τον Σακελλάριο. Ξέρεις τι της είπε ο Σακελλάριος; Η Αλίκη είχε κλειστεί στο καμαρίνι και δεν έβγαινε.

Έξαλλος ο Σακελλάριος, πολύ θυμωμένος, δεν κρατιέται με τίποτα, πάει στο καμαρίνι και χτυπάει την πόρτα. Της λέει “άκουσε εδώ, εγώ την ταινία, είτε θέλεις είτε δεν θέλεις, θα τη γυρίσω. Και ξέρεις πως; Εσύ θα είσαι με το ίδιο σακάκι που ήσουν και θα φαίνεται μόνο το μισό σου το πλευρό, ο ένας όμως και από εκεί και πέρα θα παίζουν οι άλλοι. Εσύ θα υπάρχεις ως Βουγιουκλάκη, με τον ώμο σου μόνο και με το σακάκι σου. Εγώ θα την τελειώσω”. Και από τότε μεσολάβησε ο Φίνος και τα βρήκαν».

Για τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αλλά και την “δύναμη” της Αλίκης είπε: «Με τον Δημήτρη ήμουν μια χαρά. Καταπληκτικό παιδί. Η Βουγιουκλάκη, όμως, είχε πάντα την δύναμη. Ήταν η μεγάλη σταρ. Ότι ήθελε έκανε. Και στον Φίνο μέσα αποφάσιζε. Ήταν μια χαρισματική ηθοποιός, έφερνε και τα λεφτά. Αν η Βουγιουκλάκη δεν ήθελε, δεν έπαιζες».

Γιάννης Μαλούχος: Ο χαμός του αδερφού του Βασίλη από κορωνοιό

Ο Γιάννης Μαλούχος, είχε έναν αδελφό, τον επίσης ηθοποιό Βασίλη Μαλούχο και πολλοί τους μπέρδευαν, ακόμα και σήμερα παρακολουθώντας τις παλιές ασπρόμαυρες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.Τα δύο αδέρφια δεν αντάλλαξαν ούτε μία φορά κακή κουβέντα μεταξύ τους. Και ας ήταν ο ανταγωνισμός μεγάλος.

Ο αδελφός του πέθανε από λοίμωξη μετά τον κορονοϊό που είχε προσβληθεί. Και πέθανε με τον καημό των δύο παιδιών του που τα έχασε τόσο άδικα.

Πράγματι, η μοίρα φέρθηκε πολύ σκληρά στον σπουδαίο δευτεραγωνιστή Βασίλη Μαλούχο. Ο ηθοποιός για χρόνια ολόκληρα πάλευε να κρατήσει στη ζωή, μακριά από τη μάστιγα των ναρκωτικών, τον πρωτότοκο γιο του Μάριο. Ο θάνατός του ήταν μαχαιριά στην καρδιά για εκείνον. Προσπάθησε μέσω της δημοσιότητας να ξεσηκώσει τον κόσμο και να μιλήσει στις καρδιές όλων των Ελλήνων για τη μάστιγα των ναρκωτικών.

Ο ίδιος μιλώντας στην «Espresso», λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του γιου του, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω πώς ζω. Καμιά φορά αναρωτιέμαι: Γιατί όλα αυτά σε εμένα; Θα ήθελα να ασχοληθώ με το θέμα της καταπολέμησης των ναρκωτικών μέσα από ειδικά προγράμματα στα σχολεία, αλλά γι’ αυτό χρειάζομαι την άδεια και τη συμπαράσταση της Πολιτείας. Ωστόσο αυτό που κάνω είναι, όταν μπορώ, με δικά μου έξοδα, γιατί δεν έχω οικονομική ενίσχυση από τρίτους, να ανεβάσω το θεατρικό έργο “Ηρωίνη – Ελλάς 1-0”, που έχει γράψει ο γιος μου ο Μάριος, ο οποίος ήταν πολύ ευαίσθητος κι έγραφε και ποιήματα. Πρόκειται για ένα έργο αυτοβιογραφικό, το οποίο μιλάει για τον προσωπικό αγώνα του με τα ναρκωτικά και τελευταία φορά που ανέβηκε ήταν το 2014 από την ανεξάρτητη φοιτητική, θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου με μεγάλη επιτυχία. Στο ανέβασμα της παράστασης με βοήθησε και η Ζωή, η οποία έχει σπουδάσει θεατρολογία».

Το δεύτερο χτύπημα της μοίρας για τον Βασίλη Μαλούχο ήρθε το 2008, όταν ο δεύτερος γιος του Αλέξανδρος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Ένα ταξί τον παρέσυρε με το μηχανάκι του στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αλεξάνδρας. Ο Βασίλης Μαλούχος έτρεξε αμέσως αναστατωμένος κοντά του, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Το παιδί του είχε χάσει τη μάχη για τη ζωή, παρά τις προσπάθειες των γιατρών επί τρεις ώρες στο χειρουργείο. Τέλος και ενώ ζούσε με τον πόνο του χαμού των δύο παιδιών του, η μοίρα τού έπαιξε ακόμα ένα παιχνίδι: Το 2019 έχασε το τελευταίο στήριγμά του, τη σύζυγό του Ασπα.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του