Γιάννης Φύριος: Ο “Κόντε Ρόζας” Και Η Καριέρα Του Δίπλα Στους «Μεγάλους» Του Ελληνικού Κινηματογράφου!

Γιάννης Φύριος: Ο “Κόντε Ρόζας” Και Η Καριέρα Του Δίπλα Στους «Μεγάλους» Του Ελληνικού Κινηματογράφου

Γιάννης Φύριος: Ο Γιάννης Φύριος δεν υπήρξε ένας από τους «μεγάλους» του ελληνικού κινηματογράφου, δεν υπήρξε ποτέ ο σταρ. Αλλά μέσα από την καριέρα του κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό και ξεχώρισε με την παρουσία του.

Πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για τη ζωή του. Έπαιξε δίπλα σε όλους τους μεγάλους πρωταγωνιστές. Ήταν ο “κόντε Ρόζας” δίπλα στον Λάμπρο Κωνσταντάρα, στην ταινία “Φαφλατάς”. Έπαιζε το ρόλο του πατέρα και του παππού, λόγω της ακαθόριστης ηλικίας του και του ταλέντου του. Ένα φιζίκ μοναδικό για εκείνη την εποχή αλλά και μεταγενέστερα, αφού έπαιζε μέχρι το 2004 στην τηλεόραση.

Ο Γιάννης Φύριος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1937 με το θίασο της Ηώς Παλαιολόγου και του Σπ. Πατρίκιου. Το 1952 πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο με την ταινία του Στέλιου Τατασόπουλου “Μαύρη γη”, μαζί με τους Γιώργο Φούντα, Φρόσω Κοκκόλα.

Τη δεκαετία του ’80 συμμετείχε στις κλασικές βιντεοταινίες της εποχής και τη δεκαετία του ’90, με την έλευση της ιδιωτικής τηλεόρασης, εμφανίσθηκε σε δημοφολή σήριαλ. Μεταξύ άλλων, συμμετείχε στις σειρές “Οι τρεις Χάριτες”, “Το ρετιρέ” και “Ντόλτσε Βίτα”, “Κωνσταντίνου και Ελένης”, “Το Καφέ της Χαράς”.

Τα τελευταία χρόνια έμενε στους Αμπελοκήπους και είχε ένα γιο. Η γυναίκα του, επίσης ηθοποιός, Πόλα Κοντολέοντος, έφυγε από τη ζωή στις 13 Δεκεμβρίου 2013.

Ο Γιάννης Φύριος έφυγε από τη ζωή στις 16 Απριλίου του 2007 και ετάφη στο Νεκροταφείο του Ζωγράφου.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του