Γιάννης Φλωρινιώτης: Το άγνωστο όνομα, το ορφανοτροφείο, το εγκεφαλικό, οι επιτυχίες, οι πλαστικές και η τύφλωση

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης, καταγόταν από το χωριό Κάτω Κλείναι της Φλώρινας. Το πραγματικό του επώνυμο ήταν Αποστολίδης και η καταγωγή του ήταν Ποντιακή. Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 16 ετών με ένα λαϊκό συγκρότημα που έφτιαξαν 5 άτομα. Έκανε περιοδείες σε όλες σχεδόν τις επαρχίες της Ελλάδος.

Τα πρώτα βήματα της καριέρας του

Σε ηλικία 18 ετών έφτασε να έχει πολύ μεγάλο ρεπερτόριο τραγουδιών από ξένα-ελαφρά- Μοντέρνα- Λαϊκά- Δημοτικά- Ποντιακά, ως τότε τραγουδούσε με το όνομα “μικρός Γιαννάκης”. Σαν μονάδα δούλεψε σε πολλά μπουζουξίδικα στην Θεσσαλονίκη κι από εκεί άρχισε την καριέρα του με το σημερινό του όνομα.Ο Μάνος Χατζιδάκις με ήθελε για την παράσταση “Οδός Ονείρων 2” αλλά όλοι οι άλλοι του είπαν πως δεν με θέλουν. Μόνο η Μελίνα Μερκούρη είπε: “Εγώ, γουστάρω να δουλέψω να δουλέψω δίπλα από τον Φλωρινιώτη, ήταν πολύ φαν μου».

Η επαγγελματική πορεία

Στην Θεσσαλονίκη τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Γιάννης Παπαιωάνου, ο Γιώργος Λούκας, ο Πρόδρομος Τσαουσάκης, ο Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και για δύο σεζόν, ντουέτο με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1969 κάνει ένα L.P. γνωστά τραγούδια που ήταν επιτυχίες εκείνη την εποχή, όπως το “Ντιρλαντά”, “κυρα Γιώργαινα”, “Αγωνία”, “Κι σύ θα φύγεις” και άλλα, για τους ομογενείς στο Σικάγο. Έκανε εντυπωσιακό σόου με τις Ολύμπια sisters.

Το 1970-71 , έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και ντυμένος πολύ εκκεντρικά. Όπου εμφανίζεται έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Το θέαμα που παρουσιάζει άλλοι το θαυμάζουν και άλλοι το κατακρίνουν.

Είχε συνεργασία με όλους σχεδόν τους παλιούς τραγουδιστές ενώ έχει κάνει αναρίθμητες συναυλίες σε Ελλάδα, Αμερική, Καναδά, Ευρώπη, Αυστραλία, Αφρική και συνεχίζει ακόμα…

Η υπερπαραγωγή εμφάνιση

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης είχε αποκαλύψει για την ηλικία του και για το εάν είχε κάνει πλαστικές: «Γιατί να κρύψω τα χρόνια μου;». «Κάνω διατροφή, γυμνάζομαι μια ώρα κάθε μέρα μόλις ξυπνάω, παθητική γυμναστική βέβαια» είπε ο ο τραγουδιστής. Αναφερόμενος στις πλαστικές επεμβάσεις είπε: «Δεν έχω κάνει πολλές πλαστικές. Μου είχαν βάλει σιλικόνη για να μου διορθώσουν τα ζυγωματικά, η οποία έπεσε, πρήστηκα και παραμορφώθηκα. Έχει μείνει λίγη, να δούμε πότε θα φύγει».

«Ήμουν στο ορφανοτροφείο της Φλώρινας τότε και μας πήγαιναν κάθε Κυριακή στην εκκλησία. Μια Κυριακή λειτουργούσε ο Δεσπότης. Και μόλις τον είδα που φορούσε αυτό το καπέλο με τα πετράδια, αυτά που αστράφτανε, λέω… ‘’Παναγία μου! Εγώ θα γίνω δεσπότης για να φοράω τέτοια ρούχα», έχει πει στις αναρίθμητες συνεντεύξεις του ο Γιάννης Φλωρινιώτης.

Η κόντρα με τον Λευτέρη Πανταζή

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης αναφερόμενος στον Λευτέρη Πανταζή, είχε μιλήσει με τα χειρότερα λόγια, τροφοδοτώντας τη γνωστή κόντρα τους: «Το παιδί αυτό έχει εμμονή μαζί μου. Ήθελε να γίνει Φλωρινιώτης. Με ζηλεύει, με μισεί. Εντάξει, κάνει λίγο τον Βοσκόπουλο, δεν έχει κάνει κάτι δικό του στο χώρο για να ξεχωρίσει. Μην ανοίξω το στόμα μου! Δεν υπάρχει πιο κακό παιδί στον χώρο μας!».

Η σύζυγος και η επανασύνδεση 10 χρόνια μετά

Μια απίστευτη αποκάλυψη είχε κάνει ο Νίκος Κοκλώνης. Ο παρουσιαστής, ο οποίος έχει μεγαλώσει στην ίδια πολυκατοικία με τον Γιάννη Φλωρινιώτη, αποκάλυψε πως ο αδελφός του ήταν 10 χρόνια μαζί με την πρώην γυναίκα του Γιάννη Φλωρινιώτη, κάτι που στις αρχές τον έκανε να νιώθει πολύ άσχημα λόγω της σχέσης που είχαν με τον τραγουδιστή.

«Έμενα στην ίδια πολυκατοικία με τον Γιάννη Φλωρινιώτη. Ο Γιάννης ήταν μεγάλος σταρ. Ήμουν στην πολυκατοικία από παιδάκι. 8 – 9 χρονών διάβαζα για το δημοτικό, δεν καθόμουν και ήρεμος και άκουγα από κάτω «Πειράζει που είσαι μεγάλη φίρμα», είχα μάθει όλο το ρεπερτόριο. Η γυναίκα του Γιάννη Φλωρινιώτη είναι με τον αδελφό μου μαζί.

Είναι ζευγάρι εδώ και 10 χρόνια. Αυτά έγιναν μέσα στην πολυκατοικία. Και ένιωθα πολύ άσχημα. Γιατί ήμουν τόσο φίλος με την Άννα και τον Νικολάκη. Πάω στον Γιάννη και του λέω: «Γιάννη μου, μπορεί και να μην ξαναμιλήσω στον αδελφό μου, δεν θέλω να χαλάσουμε τη σχέση μας. Μου είπε: «Δεν πειράζει». Δεν έχουν παιδί, αλλά ζούνε μαζί πάρα πολλά χρόνια».

Το τραγικό τέλος

Σε ηλικία 76 χρόνων, έφυγε από την ζωή στις 6/5/2023 ο Γιάννης Φλωρινιώτης. Πέθανε στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του