Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από Τα Σεπόλια Στον Λευκό Οίκο Και Στην Αποθέωση Από Μπάιντεν!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από Τα Σεπόλια Στον Λευκό Οίκο Και Στην Αποθέωση Από Μπάιντεν!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μια ιστορία βγαλμένη από παραμύθι. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο περνά το κατώφλι του Λευκού Οίκου ως πρωταθλητής του NBA. Από τα Σεπόλια και τις δυσκολίες των πρώτων χρόνων της ζωής του έως τον Λευκό Οίκο και την συνάντηση με τον πρόεδρο της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, στα Σεπόλια τότε που ως παιδί μεταναστών από τη Νιγηρία προσπαθούσε να επιβιώσει πουλώντας cd, και να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες της ζωής, ίσως και να μην φανταζόταν πόσα σπουδαία είχε φυλαγμένα για εκείνον η μοίρα.

Σπουδαία τα οποία ο Γιάννης κατέκτησε στη συνέχεια με το σπαθί του, την αξία του και τη σκληρή δουλειά. Άλλωστε, όπως τόνισε και ο ίδιος μετά την επίσκεψή του με τους Μπακς στον Λευκό Οίκο: “Με σκληρή δουλειά, θυσίες και αφοσίωση, χωρίς να τα παρατάς, με το να παλεύεις να είσαι καλός και να έχεις όνειρα, μπορείς να πετύχεις σπουδαία πράγματα στη ζωή σου”.

Και ο Γιάννης αυτά τα σπουδαία τα έχει κατακτήσει. Και θα έρθουν και άλλα.

Η αποθέωση Μπάιντεν στον Γιάννη

Αλήθεια, ποιος να το έλεγε πως κοτζάμ πλανητάρχης θα έδειχνε τόσον ενθουσιασμό για μια συνάντηση που είχε – όχι με κάποιον ισχυρό πολιτικό ηγέτη – αλλά με έναν σπουδαίο αθλητή. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο αδελφός του Θανάσης και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των Μπακς βρέθηκαν στον Λευκό Οίκο για την εθιμοτυπική συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς πέρυσι κατέκτησαν το δαχτυλίδι των πρωταθλητών στο NBA.

View this post on Instagram

A post shared by President Joe Biden (@potus)

Και ο πρόεδρος Μπάιντεν, χωρίς να κρατά τα προσχήματα, έδειξε ξεκάθαρα και με τρόπο ενθουσιώδη την προτίμησή του στον σταρ, Γιάννη. Μάλιστα, ο Τζο Μπάιντεν φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο του Greek Freak και της οικογένειάς του.

Όταν, δε, ο Γιάννης τού δώρισε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, ο πλανητάρχης ενθουσιάστηκε και δεσμεύτηκε να τα φορέσει.

«Θα με κάνεις ήρωα στα παιδιά μου», είπε αποδεχόμενος το δώρο.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Όταν τα Σεπόλια ακούστηκαν μέσα στον Λευκό Οίκο

Ο Τζο Μπάιντεν στο λόγο του μίλησε με συγκινητικά λόγια για την οικογένεια Αντετοκούνμπο.

«Αυτό που το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο είναι ότι βρίσκεσαι εδώ με τον αδελφό σου. Είναι παιδιά μιας οικογένειας μεταναστών από τη Νιγηρία, που πήγαν στην Ελλάδα. Αυτό είναι σπουδαίο. Ξέρω πως η μητέρα σου είναι τόσο περήφανη που σε κοιτάζει, όπως κι ο πατέρας σου από εκεί ψηλά. Είστε μια τρομερή οικογένεια. Νομίζω πως κερδίσατε σε διαγωνισμό γονιδίων», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Προέδρου.

«Είναι κάτι υπέροχο. Σας ευχαριστώ κ. Πρόεδρε. Εκ μέρους των παικτών, του επιτελείου και του οργανισμού, είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτή την ευκαιρία. Ένα παιδί από τα Σεπόλια, την Αθήνα, που μεγάλωσε από Νιγηριανούς γονείς, που πάλευαν για να μας δώσουν τα πάντα. Η οικογένεια μου έκανε πολλές θυσίες για να είμαι εδώ, τους ευχαριστώ. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που είμαστε στον Λευκό Οίκο, να γνωρίσουμε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ», ανέφερε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Και κάπως έτσι, τα Σεπόλια ακούστηκαν μέσα στον Λευκό Οίκο.

Ναι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το πιο λαμπρό παράδειγμα πως – ακόμα και τα πιο “τρελά” όνειρα – μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά.

«Για όλους εκεί έξω, αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα πως με σκληρή δουλειά, θυσίες και αφοσίωση, χωρίς να τα παρατάς, με το να παλεύεις να είσαι καλός και να έχεις όνειρα, μπορείς να πετύχεις σπουδαία πράγματα στη ζωή σου. Αυτά έκανα όλη μου τη ζωή και τώρα είμαι στον Λευκό Οίκο. Χωρίς την σκληρή δουλειά τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό», ήταν τα λόγια του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Και το μήνυμά του προς όλους τους νέους που έχουν όνειρα και θέλουν να τα κατακτήσουν. Κάντ’ το όπως ο Γιάννης….

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του