Φωτεινή Παπαθεοδώρου: O εγκλεισμός σε μοναστήρι πριν την πρεμιέρα, η Μιμή Ντενίση, οι σπουδές στο εξωτερικό και ο σκηνοθέτης σύντροφος

Φωτεινή Παπαθεοδώρου: Η νεαρή ηθοποιός, που φέτος κάνει το τηλεοπτικό ντεμπούτο της, στην σειρά ¨Μαύρο Ρόδο” μας έχει εξεπλήξει με την άψογη υποκριτική της, στο ρόλο της Μοναχής Ελισάβετ, που ζει έναν παράνομο έρωτα, με τον συμπρωταγωνιστή της Μιχαήλ Ταμπακάκης. Βέβαια, έχει πάρει μέρος στην ταινία της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη» η οποία άφησε θεικές εντυπώσεις.

Φωτεινή Παπαθεοδώρου: Οι σπουδές στο εξωτερικό

Η Φωτεινή Παπαθεοδώρου έχει σπουδάσει υποκριτική στο Λονδίνο και έχει ασχοληθεί με την παραγωγή ντοκιμαντέρ για το BBC, το Channel 5 και το PBS.

Ο ρόλος της στο Μαύρο Ρόδο είναι η πρώτης της τηλεοπτική εμφάνιση. Στο ενεργητικό της έχει μια συμμετοχή στην ταινία της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη», συμμετείχε σε ένα επεισόδιο της ξένης σειράς «Chance Encounters» το 2019, στη μικρού μήκους ταινία «In Brighton», ενώ έχει εργαστεί στο εξωτερικό ως παραγωγός κι έχει σκηνοθετήσει τη μικρού μήκους ταινία «Locked-in».

Φωτεινή Παπαθεοδώρου: Η υπόθεση του «Μαύρου Ρόδου»

Η 22χρονη Ελισάβετ επιθυμεί να αφιερώσει τη ζωή της στον Θεό. Ζει από δώδεκα χρονών σε ένα γυναικείο μοναστήρι στην επαρχία και είναι δόκιμη μοναχή. Πλησιάζει η πολυπόθητη ώρα που θα λάβει το καλογερικό σχήμα. Είναι όμως και η ώρα της πιο μεγάλης δοκιμασίας, η ώρα που το παρελθόν εισβάλλει σαν χείμαρρος και πάλι στη ζωή της και την παρασέρνει σε μονοπάτια σκοτεινά. Ένας μεγάλος σεισμός καθιστά το μοναστήρι προσωρινά ακατάλληλο προς χρήση και την αναγκάζει να επιστρέψει για λίγο στο πατρικό της. Εκεί θα γνωρίσει τον Πέτρο, φίλο της ετεροθαλούς αδελφής της και περιζήτητο εργένη.

Φωτεινή Παπαθεοδώρου: Τι έκανε για να μπει στο ρόλο της

Σε μια συνέντευξη της, είχε αποκαλύψει πως για να μπει στο πετσί του ρόλου, έπρεπε να μείνει σε μοναστήρι για μερικές ημέρες προκειμένου να υποδυθεί όσο το δυνατόν καλύτερα τη δόκιμη μοναχή Ελισάβετ στο «Μαύρο Ρόδο» του Mega. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη ζωή της, λέγοντας πως γεννήθηκε στην Αγγλία και ήρθε στην Ελλάδα στα 7 χρόνια της.

«Είναι δύσκολος ρόλος αυτός της Ελισάβετ γιατί διαφέρει πολύ από εμένα. Είδα πολλά ντοκιμαντέρ για να μπω μέσα στον ρόλο και έπειτα πήγαμε σε ένα μοναστήρι στην Κρήτη μαζί με την Κατερίνα Διδασκάλου. Μείναμε εκεί κάποιες ημέρες και το ζήσαμε κανονικά σαν μοναχές. Ξυπνούσαμε τα ξημερώματα, κάναμε προσευχές, το βράδυ είχε εσπερινό. Μπήκαμε κανονικά στο κλίμα», εξομολογήθηκε αρχικά η Φωτεινή Παπαθεοδώρου.

Σχετικά με τις προσευχές και λόγια που χρειάζεται να λέει στο «Μαύρο Ρόδο», η ταλαντούχα ηθοποιός εξήγησε: «Κάποιες προσευχές τις γνώριζα, για κάποια πράγματα ρώτησα τις μοναχές στο μοναστήρι, κάποια καινούργια που εμφανίζονται μπαίνω στο youtube και ακούω. Ακούω εκκλησιαστική μουσική για να το φέρω όσο πιο κοντά γίνεται. Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα. Πρόκειται για έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια μεγάλη σειρά».

Oι τηλεθεατές περιμένουν με ανυπομονησία, τι θα γίνει στις επόμενες εξελιξείς με το τηλεοπτικό ζευγάρι. Πάντως, η Φωτεινή Παπαθεοδώρου προβλέπεται να έχει μια χρυσή καριέρα στο μέλλον.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του